Blues vei maalirikkaan juhlaottelun

LIIGA / Raportti
Lahdessa juhlittiin jälleen ennen ottelun alkamista puolustaja Jan Latvalaa. Itse ottelussa vieraat ottivat pisteet vahvan toisen erän myötä.

Latvalan juhlapelin avasivat taas erilaiset juhlallisuudet, niin Pelicansin kuin SM-liigan, pelaajayhdistyksen, sekä kannattajayhdistyksen että sponsorienkin toimesta.

Pelicans-kannattajat muistivat SM-liigan tuhannen ja kahden ottelun ennätysmiestä suurella tifolla, joka koostui turkooseista ja valkoisista mosaiikkilapuista, sekä kannattajakatsomon ylle vedetystä lakanasta, jota koristivat Latvalan kasvot ja pelinumero. Läpi ottelun mukavasti ääntä pitäneet Blues-kannattajat taas muistivat omalla tavallaan Latvalan juhlahetkeä, laulaen provosoivasti juhlallisuuksien aikana.

- Onnittelut Latvalalle. Upea esimerkki niin nuorille kuin vanhemmille pelaajile, kehui Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki konkaria.


Jan Latvala, tuhannen ja kahden ottelun ennätysmies
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Marjamäki oli oikeutetusti tyytyväinen joukkueensa peliin, vaikka Pelicans oli vielä tehdä espoolaisille kurjan illan ottelun kolmannen erän nousuyrityksellään.

- Oltiin toisen erän alussa aika purjeessa, mutta hienosti selvittiin ja saatiin sitten itse ratkaisu aikaiseksi. Tiukkoja pelejä pelillisesti nämä matsit Pelicansia vastaan ovat olleet, mutta ollaan onnistuttu kääntämään nämä meille voitoiksi, Marjamäki totesi tyytyväisenä.

Ottelun erotuomareille Marjamäki antoi hieman noottia.

- Harmitti vaan tässä lopussa se, että joku muu kuin pelaajat rupeaa ottamaan tässä ottelussa sankarinviittaa ylleen. Pelaajat pelaavat ja muut voisivat keskittyä ihan omiin hommiinsa, Blues-valmentaja lähetti terveisensä läpi ottelun hieman epävarmasti esiintyneen tuomarikaksikko Jari Levosen ja Jari-Pekka Pajulan suuntaan.

Lahtelaisten päävalmentaja Kai Suikkanen myönsi joukkueensa aloittaneen pelit maajoukkuetauon jälkeen huonosti.

- Meillä on taas nähtävästi käynnistymisvaikeuksia tauon jälkeen. Olisihan tuossa useampia syitä, puita joiden taakse mennä piiloon, mutta kyllä pitää kaikkien katsoa peiliin, niin pelaajien kuin valmennuksen, Suikkanen analysoi.

Tunteiden kuohahtelua

Ottelun ensimmäisessä erässä Blues siirtyi ensin johtoon Kristian Kuuselan ohjatessa hienosti Mika Hannulan ampuman lämärin maalivahti Niko Hovisen ohi Pelicans-maalin yläkulmaan.

Seuraavaksi tapahtui hieman keskustelua aiheuttanut tilanne. Bluesin kultakypärä Tommi Huhtala taklasi Markus Seikolaa kovalla vauhdilla ja miesten polvet osuivat yhteen. Seikola linkkasi pahannäköisesti vaihtoaitioon, löyden samalla mailaansa plekseihin tuskan purkauksena. Pelicansin pelaajat kävivät muistamassa Huhtalaa pienellä painihaulla, mutta tilanne jäi nahisteluksi.

Loppujen lopuksi tilanteesta tuomittiin Huhtalalle kaksiminuuttinen polvitaklauksesta.

Pelicansin tasoitus syntyi puolustaja Joonas Hurrin toimesta. Nuori puolustaja nousi ensin komeasti maalille, sai kiekon takaisin Vili Sopaselta maalin takaa ja ampui lätkän Blues-vahti Patrick Galbraithin jalkojen välistä maaliin.

Pelicansin Jarkko Immosen istuessa kaksiminuuttista estämisestä Blues nappasi johdon uudelleen. Asialla oli jälleen Kuusela, joka nappasi Ville Varakkaan maalin eteen laukoman kiekon Pelicans-puolustajien jaloista ja napautti kiekon verkon perukoille toistamiseen.

Erän viimeisellä minuutilla tapahtui paljon. Ensin Pelicansin Ilkka Pikkarainen näytti uudelle kotiyleisölleen hurjaa laukaustaan. Mies sai liukua rauhassa laidasta keskelle ja viritti karmean tykkilämärinsä suoraan Blues-vahti Galbraithin kypärään.

Veskari jäi kierimään tuskissaan jäähän kudin hirmuisesta voimasta, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Kuitenkin seuraavasta aloituksesta Pikkarainen iski. Keskushyökkääjä Immonen voitti aloituksen suoraan laiturinsa lapaan ja Pikkarainen sutaisi nopeasti kiekon Blues-maalin alakulmaan. Miehen tuuletuksesta näki helpotuksen maalin synnystä uudessa joukkueessa.

Kaikkea ensimmäinen erä ei ollut kuitenkaan tarjonnut. Pelicansin Janne Tavi meni hakemaan kiekkoa hyökkäyskulmasta, käänsi selkänsä ja Jani Hakanpää taklasi miehen seinään.

Tilanteesta syntyi pienet painit joukkueiden kesken, ja jäähylle laitettiin kahden minuutin arvoisesti Hakanpää laitataklauksesta sekä lahtelaisista Hurri ja vierasjoukkueesta Jari Sailio.


Kuusela iski Bluesille kypärätempun
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Murskaava toinen erä ja tiukka viimeinen kymppi

Toisen erän alku oli Pelicansin tilanteita täynnä. Lahtelaiset eivät kuitenkaan saaneet tilanteistaan aikaiseksi maaleja. Blues oli vaihtanut erään maalinsa Antti Oren, joka kesti lähentelyt hyvin. Lauri Marjamäki kertoi ottelun jälkeen Galbraithin olevan kunnossa, vaihto oli tehty kahden päästetyn maalin takia.

Kun Pelicans ei onnistunut, Blues päätti laittaa ottelun pakettiin puolenvälin jälkeen. Ensiksi Kristian Kuusela laittoi kiekon nopealla rannelaukauksella ohi Niko Hovisen, ja täydensi näin hattutemppunsa valmiiksi.

Sen jälkeen alkoikin verkko heilua tiukkaan tahtiin Hovisen takana. Tomi Ståhlhammar ja Tommi Huhtala iskivät nopeaan kaksi maalia, lähettäen maajoukkuevahti Hovisen aukomaan luukkua.

Maalille tullut Joonas Kuuselakaan ei kauaa jäänyt nollille. Roope Talaja yllätti Pelicans-veskarin längeistä kun vaihdosta oli aikaa viitisen minuuttia.

Kolmannen erän alussa Bluesilla oli useampi ylivoimahyökkäys sekä läpiajo, joista espoolaiset jäivät kuitenkin maaleitta.

Joonas Järvinen aloitti Pelicansin kolmannen erän takaa-ajon ampumalla kiekon viivasta ruuhkan läpi Oren ohi.

Blues sai lyhyen ajan sisään kaksi jäähyä kun Dale Clarke ja Joakim Eriksson joutuivat boksiin. Pelicansin kahden miehen ylivoima jauhoi vain 17 sekunnin ajan, jonka Markus Seikola päätti ampumalla tutusti viivasta maaliin.

Pussinokat jatkoivat maalinmetsästystä ilman maalivahtia ja onnistuivat kuin onnistuivatkin kaventamaan vielä ottelun maalin eroon runnomalla kiekon lopulta maaliin. Maalintekijänä oli toistamiseen Pikkarainen ja illan juhlakalu Latvala nappasi kakkossyötön.

Blues kuitenkin kesti ottelun ilman enempiä takaiskuja ja pääsi juhlimaan ottelun voittoa faniensa kanssa. Ottelun eräänä knoppina voidaan todeta Pelicansin hävinneen kaikki kolme Jan Latvalaa juhlistanutta otteluaan.

Blues jatkaa suoran pudotuspelipaikan metsästystä seuraavaksi tiistaina kun se saa vastaansa sarjakärki KalPan. Pelicans taas etsii kadonutta virettään kun SaiPa saapuu torstaina Lahden vierailulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle