Blues teki pelikaaneille bluesit

Entinen pelikaani Rinkinen aloitti loistavasti uudessa joukkueessaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lahdessa nähtiin erikoinen kauden avaus, kun Blues ja Pelicans heiluttivat verkkoja yhteensä kymmenen kertaa. Pelicans johti ottelua jo 5-3, mutta Blues osoitti samaa sitkeyttä, mitä on viime kausien pudotuspeleissä totuttu näkemään, ja punnersi tasoihin. Pelicans otti voiton lopulta rankkareilla numeroin 6-5. Bluesin Teemu Ramstedt sekä Pelicansin Radek Smolenak ylsivät molemmat hattutemppuun.

Blues osoitti jälleen sitkeytensä ja näytti, mitä tapahtuu, kun sitä vastaan löysäilee. Hyvän pelin pelannut Pelicans sortui löysäilemiseen kolmannessa erässä ja yritti varmistella johtoaan liikaa. Päätyyn heitetyt kiekot ja hätäpurut antoivat espoolaisille mahdollisuuden nousta tasoihin, jonka he käyttivät, kun aikaa oli jäljellä reilu minuutti. Tasoitusmaalista vastasi loistavasti kauden avannut Teemu Ramstedt.

Maalitalkoot aloitti Teemu Rinkinen ajassa 1:46. Rinkinen osoitti pesäpallolahjojaan iskemällä päädystä kimmonneen kiekon maaliin.

Syyskauden sopimuksella Pelicansissa pelaava Radek Smolenak osoitti maalintekijän vaistoja tasoittamalla pelin 1-1:een. Hän nappasi Lee Gorenin ampuman reboundin, otti rauhassa muutaman potkun sivuun ja viimeisteli kiekon rauhassa maaliin.

Pelicans teki toisen ylivoimamaalinsa ensimmäisen erän loppuun ja jälleen asialla oli sama erikoistilannekoostumus. Nyt roolit vain vaihtuivat, kun Smolenak toimitti kiekkoa maalille ja viimeistelemässä oli Goren.

Pelicans hallitsi suvereenisti ensimmäistä erää pitämällä kiekkoa hallussaan suurimman osan ajasta. Bluesin maalivahti Antti Orellekin kertyi torjunta ensimmäisen erän aikana kunnioitettavat 19 kappaletta.

Smolenak viimeistelee hattutemppunsa

Pelicansin oman alueen hölmöily kostautui, kun Rinkinen riisti kiekon sitä kuskanneelta Tommi Paakkolanvaaralta. Rinkinen passasi Ramstedille, joka viimeisteli komealla rystynostolla.

Bluesin ollessa ylivoimalla Antti Ore aiheutti espoolaisfaneille harmaita hiuksia mailapelillään. Ensin hän sähläsi kiekon maalintakana Pelicanskarvaajalle ja Bluesin saatua kiekon taas haltuun, Ore syötti sen suoraan Marko Pöyhöselle maalin eteen.

Smolenak iski toistamiseen, kun Ore torjui Danny Richmondin viivakudin eteensä. Tsekki oli ensimmäisenä paikalla ja iski irtokiekon maaliin. Kolmannenkin maalinsa Smolenak iski maalin edestä. Jari Kauppila ja Lee Goren toimittivat kiekkoa maalille, eikä tsekkihyökkääjän tarvinut kuin saapua katettuun pöytään ja iskeä limppu verkkoon.

Bluesillakin oli omat paikkansa. Pelicans sähläsi jälleen omalla alueellaan ja Niko Nieminen sai kiekon maalinedustalle. Heppoinen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan Jere Myllyniemen paidassa komeilevaan Pelicans-logoon.Nieminen sai hetken päästä mahdollisuuden hyvittää aiemman tehottomuutensa. Rinkinen tarjoili kiekkoa maalin takaa, eikä Nieminen epäonnistunut toista kertaa, vaan viimeisteli luvuiksi jo 4-3.

Radek Smolenak iski kauden avauksessa jäätävät tehot.

Blues osoittaa jälleen sitkeytensä

Syntymäpäiviään juhlinut Janne Tavi sai onnettarelta kauniiseen käärepaperiin pakatun paketin maalin muodossa. Epäonnistunut syöttö maalin takaa napsahti Bluesin Kristian Kuuselaa luistimiin ja kimposi maaliin. Onnenkantamoinen siivitti Pelicansin kahden maalin johtoon.

Pelicans mukavoitui liikaa johtoasemassaan ja keskittyi pelaamaan sekunteja pois. Kilpikonnapuolustus ei toiminut, vaan Blues osoitti jälleen kerran sitkeytensä punnertamalla kymmenessä minuutissa tasoihin 5-3 lukemista. Ensin Ramstedt kavensi Niemisen reboundista ja lähes viimeisellä minuutilla tasoitti pelin myös Niemisen syötöstä. Osuma oli Ramstedtin illan kolmas ja näin ottelussa nähtiin kaksi hattutemppua.

Jatkoajalla Pelicans pyöritti peliä, mutta lähemmäs maalia pääsi Blues. Espoolaiset pääsivät 3-2 -ylivoima hyökkäykseen, mutta Niemisen laukaus osui tolppaan.

Rankkareilla Pelicansilta onnistuivat sekä Timo Pärssinen että Lee Goren. Bluesilta Teemut Rinkinen ja Ramstedt yrittivät ja epäonnistuivat. Pelicansin epäonnistuja oli Radek Smolenak.

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäen mielestä ottelua ei voinut sanoa erikoiseksi.

- Pelicansia vastaan tapahtuu aina kaikennäköstä. Taisi olla viime kaudellakin olla yksi 6-5 -peli täällä silloin meille, Marjamäki muistelee viime kautta.

- Ei pystytty tänään ihan siihen, mitä oli tarkoitus. Mutta toisaalta kun miettii, niin käy huono tuuri ja tilanne on 5-3 ja tullaan siitä tasoihin ja Ramstedin ketju tekee viisi maalia, niin oli pelissä paljon hyvääkin. Kaikki varmaan tietää, missä pitää parantaa. Maaleja pitää päästää vähemmän.

Muiden kenttien tehottomuutta Marjamäki ei lähtenyt kommentoimaan.

- Kyllä se on niin, että Blues voittaa yhdessä ja Blues häviää yhdessä. Meidän ykkösnyrkki sai onnistumisia ja keskitytään siihen. Kukaan ei varmasti tahallaan pelaa huonosti.

Kai Suikkanen oli hyvin pitkälti samoilla linjoilla kollegansa kanssa.

- Eihän jääkiekkopelissä saa kymmentä maalia tulla, Suikkanen huokaili.

- Jos kulki heidän yhdellä ketjulla hyvin, niin kulki meilläkin. Paakkolanvaaran ketju taisi tehdä neljä maalia, osan tietysti ylivoimalla. Sekin on positiivista, että saatiin ylivoima kulkemaan. Sekään ei ole harjoituspeleissä kovin loistelias ollut.

- Se tietenkin harmittaa, että viisi menee omiin ja niistä kolmessa meillä oli kiekko, joka hukattiin. Seuraavaksi kun katot niin se olikin omassa maalissa, Pelicans-käskijä harmitteli.