Tuomarit pääosissa

Raumalla tammikuun tasauksen toinen osapeli muistutti lähinnä jääkiekon irvikuvaa huonosti menneen tuomaripelin ansiosta. Ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta kotijoukkueen tehokkuus maalipaikoissa.

Kevät lähenee kovaa vauhtia ja tunteet otteluissa kasvavat samassa suhteessa. Rauman lauantai-illan kamppailussa päätuomarikaksikko sovelsi lähinnä ringetteen tarkoitettua sääntökirjaa, ja siitäkin vielä tiukempaa versiota. Kaksikymmentä kahden minuutin ja yksi viiden minuutin rangaistusta olivat kuuma puheenaihe myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa eikä syyttä.

– Tuomarit ottivat aivan liian suuren roolin ja peli meni sitä kautta varsin erikoiseksi. Lukko oli kuitenkin parempi ansaiten voittonsa, kiteytti illan antoi vieraiden päävalmentaja Pekka Virta.

– Pitää yhtyä virkaveljen sanoihin. Tuomarit olivat liian suuressa roolissa. Verenpaine nousi jo ensimmäisessä erässä sellaisiin lukemiin, että se käy terveyden päälle, myönteli kotijoukkueen päävalmentaja Juha Vuori.

– Olemme puhuneet joukkueen kanssa paljon, että kun jaksaa taistella, tulee sitä kautta pisteitäkin. Tänään jaksettiin yrittää koko 60 minuuttia ja ansaittiin voitto. Jos jonkun haluaa nimetä, niin Janne Keränen oli pelin ruumiillistuma, jatkoi Vuori.

Charles Bertrandin maalivainu oli kohdallaan.

Ensimmäisessä erässä vieraille tarjottiin lukuisia mahdollisuuksia mennä karkumatkalle ylivoimapelin turvin, mutta erälukemat kirjattiin tasan 1-1 kotijoukkueen hyvän alivoimapelin ansiosta.

Lukko onnistui ensin alivoimalla puhtaasta kahdella yhtä vastaan hyökkäyksestä. Vierasjoukkueen tasoitusmaali tuli erän lopulla hienon ylivoimakuvion päätteeksi Marko Anttilan toimiessa maalintekijänä.

Lähes koko erä pelattiin jomman kumman ylivoimaa, joten normaalia viisikkopelaamista ei juurikaan ollut mahdollisuutta suorittaa. Tämä näkyi epätasaisena peluutuksena.

Keskittyjä jäähyjä

Toisen erän alkuun Lukko sai yrittää johtomaalia ylivoimalla, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta maali jäi tekemättä.

Erä eteni kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa, kunnes yksi virhe käänsi peliä vastustajalla. TPS onnistui hyydyttämään Lukon hyökkäyksen laitaan ja käänsi nopeasti toiseen suuntaan. Takamiehenä tilanteeseen tullut Ville Vahalahti siirsi vieraat maalin johtoon.

Kotijoukkueen päävalmentaja Vuori otti heti aikalisän ja teki samalla ketjumuutoksia. Kettupaidat saivatkin pelinsä kasaan ja tasoitusmaali oli ranskalaishyökkääjä Charles Bertrandin käsialaa. Hyvän esityön teki joukkueen kanadalaishyökkääjä Kris Beech.

Erän lopun ikävin tilanne nähtiin, kun TPS-puolustaja Rasmus Ristolainen taklasi Lukko-hyökkääjä Jere Laaksosen rajusti päin laitaa. Nuorta lukkohyökkääjää ei sen jälkeen pelissä näkynyt.

– Tarkkaan en nyt osaa sanoa Jeren tilanteesta. Pukukopissa se makaa hierontapöydällä, kuului Vuoren kommentti asiasta.

Lukolle vihellettiin kaksi pientä jäähyä vielä erän lopulla lähinnä hipaisusta johtuen.

Tasainen peluutus on valttia

Kolmanteen erän alussa kettupaidat pääsivät kahden miehen ylivoimalle kärsittyään ensin oman rangaistuksena pois.

Keskushyökkääjä Perttu Lindgren järjesti varman tekopaikan Lauri Tukoselle ja ottelun voittomaali oli nähty.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Virta kävi kuumana erän alun tapahtumista.

– Anttila kaadettiin selvällä kampilla, mutta siitä jäi jäähy antamatta. Siihen tämä peli ratkesi, näki Virta.

Pirteästi läpi kamppailun yrittänyt Bertrand viimeisteli illan toisen osumansa parin minuutin kuluttua Lukon edellisestä osumasta, ja pelin luonne muuttui selvästi.

Kotijoukkue tiivisti puolustuspeliään ja pyrki pitämään vieraat pois parhailta maalintekopaikoilta. Lukon oma hyökkäyspeli perustui lähinnä vastaiskuihin.

Kaksi jäähyä Lukko otti tarjoten vieraille kavennusmaalia, mutta maalivahti Mika Noronen oli mies paikallaan pitäen verkkonsa puhtaana.

– Hurja jäähymäärä sekoitti meidän peliä, kun mukana oli niin monta juniori-ikäistä pelaajaa. Se näkyi runkopelaajien valitettava väsymisenä kolmannessa erässä. Ei sinne alivoimaan voi pistää mitään junnuja kentälle. Tämä oli kuitenkin toinen peli kahteen päivään, myönsi Virta.

Ottelun loppulukemat viimeisteli tyhjään TPS-maaliin kettupaitojen Richard Lintner puolisen minuuttia ennen päätössummerin soittoa.

Kotijoukkue yrittää kartuttaa pistetiliään seuraavaksi Tampereella tulevana tiistaina Ilveksen vieraana. TPS kohtaa samana päivänä Oulussa Kärpät.