Tehokas avauserä riitti Lukolle

Lukko jatkoi tehokkaita otteitaan, ja otti toisen voiton putkeen, kun se kukisti kotiavauksessaan SaiPan luvuin 4-1 (3-0,0-0,1-1). Ottelun ratkaisu nähtiin jo avauserässä, jossa kotijoukkue latoi paikoistaan murhaavan tehokkaasti. Illan suurimpia sankareita olivat maalinsuulla jälleen varmasti pelannut Mika Noronen sekä kaksi ylivoimaosumaa järjestellyt kaksikko Perttu Lindgren ja Jussi Pesonen.

Lukko sai kauden ensimmäiseen kotiotteluun täydellisen alun, kun jo ensimmäinen veto painui maaliin. Kiekko pomppi huolimattomasti pelanneen SaiPa-puolustuksen keskeltä Juhani Jasulle, joka iski ensi kosketuksella kiekon ohi tällä kaudella ensimmäistä peliään pelanneen Andreas Bernardin.

Maalin jälkeen peli tasoittui huomattavasti ja myös SaiPa pääsi peliin mukaan. Korkealta karvanneet vierailijat aiheuttivat Lukko-puolustukselle vaikeuksia, mutta huippupaikkoja tilanteista ei onnistuttu rakentamaan ja Mika Noronen Lukko-maalilla torjui harvat vedot varmasti.

Tehottomuudesta kärsivä SaiPa sai kokea kotijoukkueen tehokkuuden uudestaan erän puolivälin jälkeen. Perttu Lindgrenin siniviivalta laukoma kiekko pomppi helpon oloisesti ohi Bernardin. Tilanteessa maskia teki esimerkillisesti Jussi Pesonen, joka sai häirittyä italialaisen torjuntatyöskentelyä ratkaisevasti.

Tehoton SaiPa törmäsi Lukon puolustusmuuriin.
Jussi Kivimäki

Illan komein maali nähtiin myös avauserässä Lukon pelatessa ylivoimalla jälleen. Siirretyn jäähyn aikana Lukko pääsi jauhamaan kuudella miehellä SaiPan neliötä vastaan ja Pesosen ja Lindgrenin hienojen poikkisyöttöjen jälkeen Teemu Aalto pääsi iskemään Lukon kolmen maalin johdossa erätauolle.

Kaksi erää pelailua

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, ja myös SaiPa pääsi peliin paremmin mukaan. Maalinteon vaikeus tuntuu kuitenkin yhä painavan vieraiden otteissa. Näennäisistä maalintekoyrityksistä paistoi tuskastuminen läpi, eikä Norosella ollut Lukko-maalilla suuriakaan vaikeuksia estää vierailijoiden paikkoja.

Toinen erä oli erittäin rikkonainen ja pelin taso tippui avauserästä. Paras Paikka siunaantui Lukolle, kun kapteeni Otto Honkaheimo karvasi kiekon siniviivalla ja käänsi nopeasti maalin eteen Charles Bertrandille. Ranskalainen haki oman yrityksen sijaan kuitenkin vielä syöttöä, ja tilanne kuivui kasaan.

Jos toisessa erässä oli ajoittain pelailun maku, oli kolmas erä täysin pelikellon kuluttamista. Erän lopulla SaiPa-luotsi Ari-Pekka Selin toimi aikaisin ja otti maalivahdin jo kolme minuuttia ennen täyttä aikaa pois. Lukon lepsu puolustaminen oman maalin edessä kostautui, kun Antti Aarnio pääsi ohjaamaan maalin edestä Norosen nollapelin pilanneen maalin. Lopussa toista liigapeliään Lukossa pelannut Mark Bomersback pääsi vielä iskemään ensimmäisen maalinsa liigassa, kun SaiPa yritti toistamiseen ilman maalivahtia.

Noronen keräsi kehuja, Selin harmitteli avauserää

– Ollaan tyytyväisiä siihen miten saatiin sarja käyntiin. Noronen torjui meille kaksi peliä, ottelu ratkesi Norosen erinomaiseen maalivahtipeliin, kertasi Rauli Urama kotijoukkueen fiiliksiä.

Jos Noronen voi olla tyytyväinen liigakauden starttiin, samaa ei voi sanoa SaiPan maalilla tänään kauden aloittanut Bernard, jonka debyytti jäi lopulta vain erän mittaiseksi. Selin vaihtoi toiseen erään raumalaisillekin tutun Jere Myllyniemen. Vaikkei yksittäisiä maaleja yksin italialaisen piikkiin voi laittaa, rauhoitti torstaina pelannut espoolaiskasvatti SaiPan puolustuspäätä.

– Peli menetettiin ensimmäisen erän idioottimaisiin jäähyihin, joista kaveri laittoi sitten tehokkaasti sisään, kertasi SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun käännettä.

Erityisesti joukkueiden ero tuli näkyviin ylivoimapelissä. Kun raumalaiset onnistuivat avauserässä kahdesti, eivät vieraat saaneet näennäisestä pyörityksestä huolimatta Lukon neliötä kunnolla puhki. Paljon huonoista kulmista laukonut SaiPa pelasi itsensä ulos maalintekosektorilta, ja peli meni kulmiin pyörimiseksi. Lukon neliö pelasi hyvin, eikä sitä haastettu missään vaiheessa kunnolla.

SaiPa kohtaa seuraavaksi keskiviikkona kotonaan KalPan, Lukko matkustaa tiistaina Ouluun, missä se haastaa niin ikään pirteästi aloittaneen Kärpät.