Maalinteon tuskaa

LIIGA / Raportti
Lukon ja Pelicansin välinen kiekkomittelö oli tasaista vääntämistä alusta loppuun. Paremmin maalipaikkansa hyväksi käyttänyt vierasjoukkue vei voiton jatkoajalla jalkapallolukemin 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1).

Kotijoukkue Lukon peliesityksissä ei viime aikoina ole ollut valittamista eikä ollut tässäkään ottelussa. Joukkue loi tukun loistavia pelipaikkoja, mutta maaliin asti kiekkoa joukkue ei saanut kuin yhden kerran. Vierasjoukkue jäi myös suhteellisen vaatimattomaan maalimäärään kotijoukkueen tiiviin puolustuspelin ansiosta. Ottelun suureksi sankariksi nousi vieraiden jenkkihyökkääjä Ryan Lasch hommaamalla varsinaisen peliajan lopussa jäähyn Lukolle ja viimeistelemällä jatkoaikamaalin.

– Oli kyllä aikamoinen vihellys se jäähy ottelun lopulla. Puhtaasta filmaamisesta mies boksiin ja ratkaisu sitä kautta, murisi kotijoukkueen pettynyt päävalmentaja Juha Vuori.

– Jos lähdetään jäähyjä katsomaan, niin katsotaan sitten kaikki jäähyt eikä vain yhtä, vastasi vierasjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen virkaveljelleen.

– Tiukille se meni, kuten on ennenkin mennyt Lukon kanssa. Hyvin päästiin peliin mukaan, mutta aivan liian paljon otettiin jäähyjä, jatkoi Suikkanen.

– Tahmea alku, mutta toiseen erään parannettiin selvästi. Juhani Jasun ja Jarkko Kauvosaaren ketjut näyttivät esimerkkiä ja antoivat taistelulle suuntaa, kehui Vuori nuoria pelaajiaan.


Lukko-vahti Simon Nielsenin iltapuhde oli onnistunut.

Ottelun avauserä mentiin vieraiden hienoisessa hallinassa, joskin kotijoukkueella oli omat hyvät paikkansa maalintekoon. Erän ainoa osuma nähtiin ylivoimalla, kun Lukon puolustusneliö unohti Pelicans-hyökkääjä Vili Sopasen maalin eteen aivan yksinään. Jarkko Immosen tarkka syöttö tavoitti Sopasen mailan ja avausosuma oli selviö.

Toisen erän alkuhetkillä kotijoukkue taisteli tärkeän alivoiman pois ja sai sen jälkeen käännettyä omaa peliään paremmin kohti Pelicans-vahti Niko Hovisen vartioimaa maalia. Tasoitusmaali nähtiinkin varsin pian jäähyn päätyttyä. Vierasjoukkue joutui pelaamaan pitkään samalla viisikolla pitkien kiekkojen takia, ja Lukko onnistui käyttämään tilaisuutensa hyväksi. Räkämaalin iski verkkoon keskushyökkääjä Kauvosaari.

Loppuerä mentiin tasaisissa merkeissä ilman tilastomerkintää. Tilanteet vaihtelivat päästä päähän, mutta maalivahdit olivat ohittamattomia. Paras maalintekopaikka siunaantui Lukko-hyökkääjä Charles Bertrandille, mutta kiekko karkasi lavasta avoimen maalin edessä. Vierailla oli omat paikkansa ja varsinkin hyökkääjä Justin Hodgman tuhlasi muutaman hyvän tekopaikan.

– Kiekollisessa pelissä Hodgman on taitava. Mutta perisyntinä tuntuu olevan se, että kiekko pitää aina kuskata maaliin asti. Jätkä voisi käyttää hyvää laukaustaan paljon enemmän, kertoi Suikkanen suojatistaan.

Tuhlailun makua

Kolmas erä aloitettiin muutama minuutti myöhässä, kun sanitettitilasta tuli palohälytys, ja sen selvittäminen otti oman aikansa. Normaalia pidempi tauko ei näkynyt kuitenkaan pelaajien jaloissa, vaan vauhtia riitti edelleen.

Kotijoukkueelle tarjottiin iso määrä ylivoimamahdollisuuksia, mutta tulos jäi olemattomaksi.

– Maalinteon tuska on käsin kosketeltavissa. Paikkoja luodaan kuten pitääkin, mutta kiekko ei mene maaliin sitten millään. Tehokkuus on saatava paremmalle mallille tulevan tauon aikana, pyöritteli päätään Vuori.

– Jos minulta kysytään, niin Lukko pelasi todella vaarallista ylivoimaa. Sydän hakkasi ainakin kahtasataa aina kun kiekko oli sinikeltaisilla, kehui Suikkanen.

Erä mentiin lopulta maalitta, vaikka varsinkin kotijoukkueella oli muutama loistava tekopaikka. Esimerkiksi kokenut puolustaja Richard Lintner sohi kiekon tolppaan tyhjän maalin edessä.

Erän lopun kyseenalainen jäähy muodostui siis ottelun ratkaisuksi. Kuvaavaa voittomaalissa oli, että rennommin pelannut vierasjoukkue onnistui siinä missä hermostuneesti pelannut kotijoukkue hukkasi tukun avopaikkoja.

– Ei tämä ollut mikään erinomaisen hyvätasoinen ottelu, mutta meillä ainakin painaa pitkä putki joulusta lähtien. Kolmea peliä on vedetty viikosta toiseen, kertaili Suikkanen illan taistelua.

– Parasta fyysisyyttä ei löytynyt, mutta nyt alkaa tauko. Pistetään peli parempaan kuntoon ja palataan reippaina takaisin, mietti tulevaa Vuori.

Kotijoukkueen osalta maaottelutauko alkoi tämä ottelun myötä. Joukkue palaa kaukaloon tiistaina 14. päivä kuluvaa kuuta Tampereella Tapparan vieraana. Pelicans ottelee vielä kerran heti yhden nukutun yön jälkeen, kun kotikaukalossa tulee vastaan TPS.

» Lähetä palautetta toimitukselle