Kauden parasta vieraspelaamista

Lukon ja KalPan välinen taistelu liigapisteistä oli hyvää jääkiekkoa lähes koko ottelun ajan. Paremman liikkeensä ansiosta vierasjoukkue saalisti kolme tärkeää sarjapistettä lukemin 2-3 (1-0, 0-2, 1-1) ja jatkaa liigan kärkipaikalla.

Jääkiekko on maalintekopeli. Tämä totuus tuli taas todennettua Lukon ja KalPan iskiessä yhteen. Kotijoukkue sai yrittää kerran enemmän ylivoimalla ja kaksi kertaa oli kettupaitainen pelaaja yksin läpi. Mutta kun kiekkoa ei maaliverkkoon saada hyvistäkään paikoista, on joukkue yleensä tuomittu häviämään. Niin kävi tässäkin pelissä. KalPa uskoi omaan tekemiseensä ja iski harvoista paikoistaan kiekon vastustamattomasti ohi Lukko-vahti Mika Norosen.

– Täytyy antaa tunnustus vahvalle kotijoukkueelle. Harvoin jos koskaan olemme näin paljon alakynnessä, mitä tässä ottelussa olimme. Pelaaminen pysyi kuitenkin loistavasti paketissa, ja pelasimme erittäin viisaasti. Tarkka-ampujia meiltä löytyy ja se näkyi nyt toisessa erässä, iloitsi vierasvoitosta päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

– Kova taistelu oli taas kerran, mutta tulos jäi laihaksi. Loppuun asti jaksettiin kuitenkin luistella, joten siihen pitää olla tyytyväinen, mietti puolestaan kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.

Ottelun ratkaisun kannalta ratkaisevia hetkiä pelattiin toisen erän lopulla KalPan iskiessä kaksi kertaa kiekon ohi Norosen. Kettupaitojen päävalmentaja Urama oli kuitenkin tuohtunut vieraiden ensimmäisestä osumasta.

– Katsottiin tilanne videolta ja se oli mielestämme selvä vaihtovirhe. Maalintekijä oli kiekon kanssa jo b-pisteellä, kun kentältä pois tulija vasta saapui vaihtoaitioon. Kyllä aina hieman saa varastaa, mutta tämä oli jo liikaa, selvitti Urama.

Joonas Riekkinen järjesteli kaksi maalia vieraille.

Ensimmäinen erä oli vauhdiltaan sekä tasoltaan varsin mallikelpoista kiekkoa. Molemmat taistelivat jokaisesta kiekosta, eikä löysäilyä näkynyt missään vaiheessa. Kotijoukkueen avausosuma syntyi erän puolivälissä puolustaja Teemu Aallon hurjasta lyöntilaukauksesta. Vierasjoukkue sai muutaman vaarallisen pyörityksen aikaiseksi, mutta joutui pyörimään pääasiassa kentän kulmissa. Sieltähän ei tunnetusti kovin helpolla maaleja tehdä.

Toisessa erässä kotijoukkue sai yrittää kaksi kertaa miesylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt hyvistä tekopaikoista huolimatta. Kun Lukolle ei kelvannut, niin KalPalle kelpasi. Jo aiemmin mainittu tasoitusmaali meni helponnäköisesti ohi Norosen.

Kotijoukkueen Eero Elo otti typerän jäähyn erän loppuhetkillä. Vieraiden kolmen miehen rintamahyökkäys teki taas tuhojaan ja maalin viimeisteli Tuomas Kiiskinen. Osasyy maaliin merkitään Teemu Nurmen tiliin luokattoman siniviivapelaamisen takia.

Kiri ei tuo tulosta

Kolmannessa erässä KalPa pelasi Lukon paineen alla viisaasti ja maalivahti Ari Ahonen hoiti ammattimiehen varmuudella kettupaitojen lähentely-yritykset. Sakari Salmisen jäähyn aikana Lukolle tarjottiin tasoitusmahdollisuus. Huolimattomasti pelannut puolustajakaksikko Otto Honkaheimo–Aalto hukkasi kuitenkin kiekon hyökkäyssiniviivalla. Väkevästi tilanteessa töitä tehnyt Iiro Pakarinen luisteli puolustajilta karkuun ja ujutti kiekon ohi Norosen.

Kotijoukkueen kiri ei tuottanut kovinkaan hyviä maalipaikkoja ennen erän viimeistä minuuttia. Paras paikka siunaantui hyökkääjä Mark Bomersbackille, mutta hän tuhlasi läpiajonsa. Kuudella kenttämiehellä Lukko kavensi tilanteeksi 2-3, mutta aivan liian myöhään. Vaivaiset 11 sekuntia eivät riittäneet tasoitusmaalin tekemiseen.

– Kentällä viiletti viisi 90-luvulla syntynyttä savolaiskiekkoilijaa, josta olemme erittäin ylpeitä. Maalivahtipeli oli huippuluokkaa, kertaili Tuokkola päivän hyviä hetkiä.

Kotijoukkueen taival sarjassa jatkuu tulevana perjantaina Tampereella Tapparan vieraana. KalPan linja-auto jatkaa Raumalta Poriin, jossa heti yhden nukutun yön jälkeen tulee vastaan Ässät.