Lukolle taisteluvoitto

Harvoin jääkiekossa voittaa pelin, jos on lähes kokoajan altavastaajana. Rauman kiekkoillassa kävi kuitenkin niin Lukon kukistaessa Kärpät lukemin 3-2.

Lukon ja Kärppien kohtaamisen askeleet olivat varsin selvät. Molemmat pyrkivät pitämään oman päänsä puhtaana ja iskemään nopeasti vastaan paikan tullen. Kupletin juoni kesti kohtuullisesti kaksi erää. Kolmatta erää suvereenisesti hallinnut vierasjoukkue joutui kuitenkin tyytymään maalin tappioon kotijoukkueen rajun viivytystaistelun saattelemana.

Ottelun ratkaisupelaajaksi voidaan nimetä Lukon loistava maalivahti Mika Noronen, joka taidolla ja tuurilla piti vieraiden maalimäärän kahdessa.

– Pelattiin loistava, ellei jopa kauden paras vieraspeli, mutta tulos oli hämmentävä. Maalipaikat meille selvästi ja muutenkin hallittiin tapahtumia pitkät pätkät. Joskus jääkiekko-ottelussa käy kuitenkin näin, mietti illan tapahtumia vierasjoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta.

– Loistava puolustustaistelu, ja tottakai Noronen maalissa olivat voiton tae. Sydämellä taisteltiin ja saatiin iso voitto. Nämä olivat meille erittäin tärkeät pisteet, selvitti tyytyväinen kettuvalmentaja Rauli Urama.

Kahden maalin isä Janne Keränen oli oivalla pelipäällä.

Ensimmäisen erän ensimmäinen puolikas mentiin tasaisissa merkeissä molempien tyytyessä tarkkailemaan toistensa tekemisiä. Molemmat saivat harjoitella kerran ylivoimalla maalin tekoa, mutta yritykset olivat ponnettomia.

Toista ylivoimapelin mahdollisuuttaan kotijoukkue ei enää tuhlannut, vaan nopeasti pelattu tilanne siirsi Lukon maalin karkumatkalle.

Musta minuutti taas mukana

Toiseen erään mentäessä molemmat lähtivät hyökkäämään edellistä erää rohkeammin. Tämä tarkoitti myös sitä, että maalipaikkoja tuli molempiin päihin entistä enemmän.

Kotijoukkueen toinen maali syntyi hyvän maskipelaamisen ansiosta ja osuma merkittiin pirteästi pelannen Janne Keräsen nimiin.

Seuraavaksi vuoroon astui Lukon otteluista tuttu musta minuutti. Vaatimattomasti kauden mittaan ylivoimalla onnistunut vierasjoukkue rokotti Lukon sekoiluista kaksi kertaa alle minuutin ja peli oli hetkessä tasan.

Ensimmäinen osuma oli seurausta Lukko-puolustajien yltiöpäisestä pelaamisesta ja toinen tuli Norosen ottelun ainoan virheen seurauksena. Kiekko tippui torjunnasta Kärppä-hyökkääjä Jari Viuhkolan ulottuville ja tasoitus oli selviö. Maalin viimeisteli takatolpalta tyhjään verkkoon Juha-Pekka Haataja.

Kotijoukkueen pasmat eivät näistä osumista kuitenkaan seonneet, vaan ketturyhmittymä siirtyi uudelleen johtoon varsin nopeasti. Siirretyn rangaistuksen aikana Keränen viimeisteli illan toisen osumansa ja samalla ottelun voittomaalin.

Erän lopulla kotijoukkueelle tuli hyvä mahdollisuus mennä kahden maalin karkumatkalle ylivoiman turvin, mutta Ville Hostikka vieraiden maalilla ei ollut enää yllätettävissä.

Yksipuolista pelaamista

Kolmas erä miekkailtiin ilman maalimerkintää, vaikka vierasjoukkueelle oli monta huippupaikkaa. Kuvaavaa vieraiden hallinnalla oli, että Lukko sai ensimmäisen tekopaikkansa vasta kahdentoista pelatun minuutin jälkeen.

Huippuvireinen Noronen oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui kaikki maalia kohti tulleet laukaukset.

– Hienolla tyylillä haettiin lisäosumia, mutta loistava Noronen esti ne. Toki hänellä kävi tuurikin, mutta hyvällä maalivahdilla sitä yleensä on. Minun pitää nähdä tuloksen taakse, ja tässä ottelussa oli paljon hyvää vaikka tappio tulikin, Aravirta muistutti.

– Kolmatta erää lähdettiin pelaamaan maalin johdossa ja aikomus oli myös se pitää. Taktiikka onnistui ja saatiin ne himoitut pisteet, kertaili Urama päätöserän suunnitelmiaan.

Kahden maalin isä Keränen oli hymyileväinen pelin jälkeen eikä syyttä.

– Silmä-/käsikoordinaatio toimi hienosti ensimmäisessä osumassa ja toisen sain lyödä melkein tyhjään verkkoon, kertaili maalintekijä illan osumiaan.

Lukon muutenkin rikkonainen puolustusosasto sai lisää loukkantuneita. Kovaluisen Anssi Rantasen sormi meni poikki pelin tiimellyksessä ja edessä on pitkä huili.

Lukko kerää lisää voimia pari päivää ja matkustaa tulevana perjantaina Poriin Ässien vieraaksi. Kärpät jää yöksi Raumalle, harjoittelee Äijänsuolla keskiviikkona ja siirtyy sen jälkeen Turkuun. Tulevana torstaina vastaan luistelee TPS.