JYPin loppukiri Lukon surma

Torstaina Raumalla nähtiin melkoinen nousu, kun JYP nappasi kolme maukasta pistettä päätöserän vahvalla pelillä. Illan suurin sankari oli voittomaalin ja hattutempun iskenyt Eric Perrin, jolle ei tuntunut Lukosta löytyvän pysäyttäjää.

Hieman alle 3800 maksanutta katsojaa pääsi torstai-iltana todistamaan perin tuttua kaavaa illan ottelussa, kun JYP haki vahva päätöserän turvin kolme pistettä lopulta lukemin 3-4.

Tasaisen ottelun sankariksi nousi lopulta hattutempun iskenyt Eric Perrin, joka käänsi pelin henkilökohtaisella panoksellaan vierasjoukkueelle. Kaksi päätöserän komeaa maalia olivat illan ratkaisu, ja lehdistötilaisuudessa nähtiinkin tyytyväisen oloinen JYP-käskijä.

– Tärkeintä oli se, ettei usko loppunut, kun Lukko siirtyi kolmannen erän alussa johtoon. Jääkiekko on niin nopea peli, että se kyllä mahdollistaa nousut. Perrinin ketju oli tänään erinomainen, tyytyväisyyttä huokunut Jyrki Aho tiivisti tunnelmat vierasjoukkueen leiristä.

– Tuttu tarina. Ollaan voitossa kiinni pelissä, mikä pitäisi voittaa – ja sitten kyykätään. Raskasta on siinä mielessä, vieressä istunut Juha Vuori harmitteli kotijoukkueen lopun romahdusta.

Eric Perrinin hattutemppu oli torstain ratkaisu Raumalla.

Tasainen alku

Oli syynä sitten molempien joukkueiden kova tarve pisteistä tai muu selitys, ottelu lähti varovaisesti liikkeelle ja avauserä mentiinkin lähinnä tiiviisti puolustaessa ja vastustajan virheitä kyttäillessä.

Ensimmäisen kaksikymppisen puhuttavin tilanne nähtiin erän puolivälissä, kun Timo Favorin sai Kris Beechin lämärin pahan näköisesti päähänsä. Loppuerä mentiinkin kolmella tuomarilla, kun kokenut tuomari oli hetken paikkailtavana.

Parhaimmat paikat syntyivät avauserässä molemmille joukkueille ylivoimalla, kun sekä Lukko että JYP pääsivät kokeilemaan kahdesti maalintekoa erikoistilanteista. Kun molempien joukkueiden kuviot hakivat vielä itseään sekä Mika Noronen että Joni Myllykoski olivat maalillaan vakuuttavia, mentiin erätauolle maalittomassa tilanteessa.

Toiseen erän alkuun kotijoukkue sai selvästi enemmän otetta pelin hallinnasta, ja hyvä liike pakotti jyväskyläläiset rikkomaan. Erän kolmas jäähy aloitti lopulta maalijuhlat, kun Perttu Lindgren otti kiekon rauhassa haltuun ja yllätti terävällä laukauksella Myllykosken.

Kauan ei kotiyleisö maaliaan saanut kuitenkaan juhlia, kun JYP iski seuraavasta tilanteesta takaisin. Sami Vatanen avasi vahvasti omasta päästä ja lopulta Harri Pesonen pääsi iskemään tasoituksen komean kuvion päätteeksi ja vain 18 sekuntia avausmaalin jälkeen.

Kaksi salamamaalia avasi molempien joukkueiden hyökkäyspeliä, eikä aikaakaan, kun illan kolmaskin maali oli tosiasia. Perrin pääsi rauhassa tähtäämäänkin ja iski ylivoimalla vierasjoukkueen johtoon illan ensimmäisellään.

Lukko iski kuitenkin vielä kerran ennen erätaukoa. Richard Lintner löysi komealla syötöllä Jarkko Kauvosaaren, joka sivalsi kotijoukkueen jälleen peliin mukaan. Näin ollen päätöserään mentiin sopuisasti lukemin 2-2.

JYP nousee tasoihin ja ohi

Päätöserään Lukko sai loistavan lähdön, ja kun vain kolmisen minuuttia oli pelikellossa, siirtyi kotijoukkue jälleen pelissä johtoon. Mark Bomersback jatkoi maaliputkeaan ja vei kotijoukkueen pelissä jälleen karkumatkalle.

Siihen päättyivätkin kotijoukkueen riemun aiheet illan osalta. Viisi minuuttia ennen pelin loppua vierailijoiden painostus palkittiin, kun Perrin toi maalin edustalta joukkueen tasoihin.

Ja vain kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä sama mies iski vielä kerran. Kanadalaisen kolmas maali oli samalla illan voittomaali, kun Lukko ei enää lopun kiristä huolimatta pystynyt haastamaan jyväskyläläisten johtoasemaa.

Näin ollen JYP katkaisi orastavan kahden ottelun tappioputken. Lukon osana oli kokea samalainen romahdus, kuin kaksi päivää aikaisemmin Turussa. Vuoren katse oli tappiosta huolimatta jo tulevassa.

– Käsittämätön häviö, mutta ei auta muu kuin mennä eteenpäin. Niin kauan kuin on pelejä, on myös aikaa korjata näitä asioita. Toivon, että joukkue yrittää myös ihan oikeasti mennä näissä asioissa eteenpäin. Ei tuo ole sattumaa, että näin on tapahtunut samalla lailla ennenkin. Harmittaa aika paljon, Lukko-käskijä pohti.

Molempien joukkueiden taival jatkuu jo lauantaina. JYP saa vieraita Kuopiosta ja Lukko reissaa Ouluun Kärppien vieraaksi.