Lahti liikaa Lukolle

LIIGA / Raportti
Kevätkauden käynnistys Raumalla sujui lähes samaan tahtiin, mitä nähtiin joukkueiden välillä vajaat kolme viikkoa sitten. Sisukkaasti pelannut Jokerit uskoi itseensä ja haki arvokkaat sarjapisteet lukemin 2-4 (2-0, 0-0, 0-4).

Runsaat 4200 silmäparia oli saapunut jännittämään Lukon ja Jokerien kohtaamista Rauman kiekkoiltaan. Tiistai-illan myrsky ei ollut tarttunut kotijoukkueen pelaajiin, vaan uskaliaasti läpi kamppailun taistellut vierasjoukkue Jokerit saalisti arvokkaat sarjapisteet paremman pelisysteeminsä turvin. Kotijoukkue pääsi ehkä liiankin helposti kahden maalin karkumatkalle heti ensimmäisen erän alkuhetkillä. Vierasjoukkueen pelaajien päät eivät kuitenkaan notkahtaneet, vaan joukkue jaksoi uskoa itseensä ja oli lopulta parempi ottaen ansaitun voiton kahden maalin erolla.

– Kun kiekko pomppii, niin sitten se pomppii, muotoili vieraiden tyytyväinen päävalmentaja Erkka Westerlund kolmannen erän loppuhetkien tapahtumia, jossa vierasjoukkue meni ensi kerran ottelussa johtoon.

– Alussa jäätiin kahden maalin taka-ajoasemaan, mutta ei lannistuttu. Kenttäpelissä olimme kuitenkin päällä ja mielestäni ansaitsimme voittomme, jatkoi valmentaja.

– Alkuun saatiin ehkä hieman helpolla pari osumaa, mutta pystyttiin sitä jatkamaan. Olimme mielestäni hyvin pelissä mukana, mutta voitto jäi saavuttamatta. Ylivoimapelissä on vielä hiomista, kun uusi mies tulee siihen mukaan, mietiskeli kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.


Janne Lahti oli taas elementissään.

Ensimmäinen erä oli pelillisesti tasaisin, vaikka numerot kertovat muuta. Kotijoukkueen kaksi salamamaalia eivät muuttaneet vieraiden pelisysteemiä, vaan joukkue pelasi hyvää kiekollista peliä koko erän. Kettupaitojen maalivahti Mika Noronen oli kuitenkin mies paikallaan pitäen maalinsa koskemattomana.

Toiseen erään vierasjoukkue vaihtoi maalivahtia, joskaan pelin aloittanut Frans Tuohimaa ei ollut syyllinen kotijoukkueen kahteen osumaan.

Kotijoukkueen pelaamisessa ei ollut vastaavaa liikettä, mitä ensimmäisessä erässä, ja se kostautuikin lukuisina jäähyinä. Neljä kertaa Jokerit pääsi kokeilemaan Norosen virettä ylivoiman turvin, mutta hyvin taistellut maalivahti ei ollut yllätettävissä.

– Paljon saatiin ylivoimaa yrittää, mutta ihan parhaat laatupaikat jäivät tulematta. Onneksi usko omaan tekemiseen ei mennyt niiden takia, näki Westerlund.

– Aivan liikaa otimme jäähyjä, enkä oikein ymmärtänyt kaikkia niitä. Se on selvä jäähy jos läpiajosta kaadetaan takaapäin, mutta muutama jäähy tuli luvattoman helposti, mutisi pettynyt Urama.

Passiivisuus kostautui

Kolmannen erän alussa vieraiden kavennusmaali tuli komean kuvion päätteeksi, eikä Noronen voinut osumalle mitään. Lukon liike maalia ennen oli huonoa, ja omat miehet jäivät vailla vartiointia

Lukolle tarjottiin voiton avaimet erän puolivälin jälkeen joukkueen päästessä pelaamaan kahden miehen ylivoimaa puolisen minuuttia. Tehottomuus pilasi kuitenkin mahdollisuuden pelin ratkaisemiseen. Hetkeä myöhemmin Lukko-hyökkääjä Lauri Tukonen nousi vahvasti vasenta kaistaa, mutta kiekko kimmahti maalin ylärimasta takaisin peliin.

Ja kun kotijoukkueelle ei kelvannut, niin vastustajalle kelpasi. Oikealta lähteneen Ben Eavesin laukauksen Noronen torjui toiselle puolelle ja paikalla ollut Janne Lahti pisti kiekon varmasti verkkoon.

Vain 16 sekuntia äskeisestä osumasta, ja taas paloi punalamppu Norosen selän takana. Nyt mukana oli Westerlundinkin mainitsemaa pomppimista Tomi Mäen ohjatessa ilmasta kiekon ohi voimattoman Norosen.

Kotijoukkueen raivokas kiri ei maalia tuottanut, vaikka useampikin hyvä paikka joukkueella oli. Sen sijaan Lahti jatkoi hyviä esityksiään viimeistellen illan toisen osumansa Lukon tyhjään verkkoon.

– Jääkiekossa homma menee niin, että taistele tai pakene. Ensimmäinen vaihtoehto kuvastaa meidän iltapuhdettamme ja kertoo siitä, että Jokerit on joukkue eikä kasa hyviä yksilöpelaajia, muistutti Westerlund.

– Kahden miehen ylivoima jäi hyödyntämättä, mutta muuten pelasimme hyvän kokonaisuuden, viestitti Urama.

Lukon taival sarjassa jatkuu tulevana torstaina Helsingissä HIFK:n vieraana. Jokerien seuraava koitos on samana päivänä Espoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle