Tehoton Ilves pysähtyi Vehaseen

LIIGA / Raportti
Petri Vehanen pohjusti loistavilla torjunnoillaan Lukon voiton.
Kuva © Anna Ahola
Lukon ja Ilveksen välinen kamppailu sarjapisteistä ei muodostunut suureksi klassikko-otteluksi. Tiistai-ilta tarjosi vähän maaleja, vähän taklauksia sekä hermostunutta kiekkoilua puolin ja toisin.

Lukon ja Ilveksen taistelu sarjapisteistä muodostui lopulta varsin sekavaksi mittelöksi. Ilves luisteli paljon, kuten peleissä yleensäkin, mutta kotijoukkueen viisikkopuolustus kesti loppuun asti. Kotijoukkueen otteista näkyi sekä pisteiden tärkeys että kahden runkopuolustajan puuttuminen kokoonpanosta.

Lukon peli meni enemmänkin vastustajan virheiden kyttäämiseksi, kuin oman pelin rakentamiseksi. Kaksi näyttävää osumaa olivat Ilvekselle liikaa ja näin kotijoukkue saalisti itselleen kolme tärkeää sarjapistettä.

- Kolmen pisteen voitto on aina torvisoiton paikka. Ilveksen vahvuus on laadukas hyökkäyspelaaminen, jota taas tänään nähtiin. Lopputulokseen pitää olla tosi tyytyväinen, kun vielä muistetaan kahden nuoren puolustajan esiintyminen liigakaukalossa, Lukon päävalmentaja Risto Dufva tiivisti illan antia.

- Ei ole oikein mitään sanottavaa, aloitti vieraiden päävalmentaja Raimo Helminen.

- Ei vaan uskalleta pistää itseämme kunnolla likoon. Mahdollisuuksia oli, kuten urheilutapahtumassa aina. Yritys oli ihan asiallista, mutta se ei vaan riitä, jatkoi pettynyt Helminen.

Kupletin juoni oli joka erässä täsmälleen samanlainen. Ilves tuli päälle ja Lukko pyrki viisaasti pääsemään omista pois. Ensimmäinen erä meni oli vierailta heikoin, ja Lukko-vahti Petri Vehanen pääsi maalillaan yllättävänkin helpolla. Kotijoukkueen hyvä viisikkopuolustus piti Ilveksen pois tekopaikoilta, eikä joukkueella ollut erässä isompaa hätää.

Ottelun avausmaali kuvasi hyvin Lukon nopean pystysuunnan pelin onnistumista. Justin Azevedon ja Teemu Nurmen kiekottelu tuotti tulosta ensin mainitun ollessa maalin viimeistelijänä.

Näyttävyys kaukana

Toisen erän ensimmäinen hyökkäys tarjosi Azevedolle paikan siirtää kotijoukkue jo kahden maalin johtoon, mutta avopaikassa mies epäonnistui. Sen jälkeen nähtiin kolmen minuutin Ilves-pyöristys, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä.

Erä kulki eteenpäin samoissa merkeissä. Lukko oli helisemässä joka puolella kenttää ja Ilves pyöritti hakien aukkoa Vehasen maalilta. Erän lopulla Nurmen yksittäinen hyökkäys päättyi Ilves-jäähyyn ja kotijoukkue onnistui vihdoin myös ylivoimalla.

Kolmanteen erään saapui entisestään sisuuntunut vierasjoukkue, mutta Lukon puolustustaistelu kesti kahta minuuttia vaille koko erän. Kotijoukkueen kauden ensimmäisen nollapelin pilasi Ilves-hyökkääjä Matias Sointu, joka rusikoi kiekon väkisin ohi Vehasen. Tilannetta tarkisteltiin videolta potkumaalina, mutta sitä se ei ollut.

Kavennusmaalin jälkeen Ilves haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta taas kävi kuten yleensäkin käy. Kotijoukkueen tanskalaishyökkääjä Mikkel Bödker karkasi tyhjää maalia vastaan puolustaja Martti Järventieltä, ja tämä oli pakotettu koukkaamaan takaapäin.

Kiekko ei koskaan mennyt maaliin, mutta tilanteesta vihelletty jäähy oli rangaistuslaukaus, joka taas tuomitaan hyväksytyksi maaliksi. Näin oli jännitys ohi illan kiekkonäytelmästä ja sarjapisteet jäivät Raumalle.

Kotijoukkueen nuoret puolustajat Juho Tommila ja Jesse Virtanen saivat varauksetonta kehumista päävalmentajalta.

- Olemme menneet jo pidempään kapealla materiaalilla puolustuksen suhteen. Kaksi uutta nimeä aiheutti valmennukselle kysymysmerkkejä, mutta pojat hoitivat hommansa kuin vanhat tekijät. Juhosta sanoin jo aiemmin, että tämä poika pystyy pelaamaan liigassa, kehui Dufva nuorukaisia.

Sarja jatkuu tiiviinä ja Lukon seuraava peli on edessä tulevana torstaina, kun Kärpät saapuu Raumalle. Ilves puolestaan kohtaa KalPan tulevana perjantaina kotikaukalossaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle