Onnellakin voi voittaa

LIIGA / Raportti
Lukon ja Ilveksen välinen taistelu eteni aina jatkoajalle asti. Kotijoukkue oli onnekas ja ratkaisi ottelun edukseen Juhani Jasun jatkoaikamaalilla.

Pitkän ja pimeän syksyn illat ovat vielä edessäpäin, ja joukkueiden peli on edelleen hakemista. Se näkyi Rauman kiekkoillassa varsin hyvin. Toki luistelua sekä hyvää kiekollistakin peliä nähtiin, mutta lukuisat menetyt ylivoimatilanteet puolin ja toisin kertovat omaa kieltään siitä että menossa on vasta alkukausi.

Ottelun juoni oli alusta alkaen selvä. Liikkuva ja nuorekas vierasjoukkue panosti luisteluun ja Lukko yritti vastaavasti rakentaa omaa peliään tiiviin puolustuspelin kautta. Näillä asetelmilla mentiin koko kamppailu, jonka voittajaksi selviytyi onnekkkampi Lukko.

Kenttämestarin erikoinen on sanonta, joka tunnetaan laajalti kiekkopiireissä. Tänään sillä oli normaalia suurempi merkitys, kun jatkoajan tuuripomppu toi kiekon aivan Ilves-maalin eteen. Ensimmäisenä paikalle tullut Juhani Jasu sai lyödä kiekon tyhjään maaliin Ilves-vahti Miika Wiikmanin odotellessa kiekkoa takakulmalla.

– Jos kauniisti sanotaan, niin harmittaa todella paljon. Pelattiin kuitenkin hyvä vieraspeli. Yksi piste on tietysti parempi kuin ei yhtään, mietti illan tapahtumia Ilveksen päävalmentaja Juha Pajuoja.

– Lähtö peliin oli hyvä, mutta sitten hukattiin ajatus. Tapetut jäähyt antoivat kuitenkin energiaa meille lisää, ja onneakin tarvitaan voiton saamiseksi, kertaili kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.


Perttu Lindgren ei luovuttanut ennen loppusummerin soittoa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ensimmäisen erä alku meni kotijoukkueen hallitessa tapahtumia. Kettupaidat saivat kuitenkin kaksi jäähyä ennen erän puoliväliä, ja ote siirtyi vieraille. Lukon maalivahti Mika Noronen torjui monta vaarallista Ilves-hyökkäystä ollen kotijoukkueen kantavia voimia lopputulosta ajatellen.

Yksi maali erässä nähtiin ja sen viimeisteli kotijoukkueen Mark Bomersback ylivoimapelin aikana.

Toiseen erään saapui entistä enemmän luisteleva Ilves ja Lukko jäi täysin vastaanottavaksi osapuoleksi. Ilveksen tasoitusmaali syntyikin varsin nopeasti puolustaja Jyrki Jokipakan toimiessa viimeistelijänä.

Ennen erän puoliväliä nähtiin pienoinen tappelu, jonka aloittajaksi tuomarit näkivät Norosen. Ilves ei kuitenkin onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa. Loppu erä mentiin maaleitta, vaikka peli pyöri pääasiassa Norosen ristikon edessä.

Kova työ ei tuo palkintoa

Kolmannen erän alkuun Lukko sai karmivan alun. Sentteri Kris Beechin maila osui Mark Leen kasvoihin aloituskiekon pudotuksen yhteydessä. Nyt Ilves onnistui maalinteossa, kun puolustaja Ryan Glenn ujutti kiekon ohi rohkeasti vastaan tulleen Norosen.

Lukon hermokontrolli oli pettää ja kaksi miestä vihellettiin jäähylle lähes peräkkäin. Norosen ollessa kuin muuri joukkue kuitenkin kesti ilman takaiskua.

Erän puolivälin jälkeen oli kotijoukkueella mahdollisuus tasoitukseen kahden miehen ylivoimalla. Maali jäi kuitenkin tekemättä lukuisista hyvistä paikoista huolimatta.

Erän kääntyessä lopuilleen kettupaitojen Perttu Lindgren otti ohjat käsiinsä tasoittaen pelin upealla laukauksellaan. Kiekko löysi tiensä verkkoon yläriman kautta.

– Näin, että räpylän puolella yläkulmassa on tilaa ja vedin sinne täysillä. Nyt sattui menemään, kertaili mies osumaansa.

Erän loppu mentiin kotijoukkueen hallitessa hienokseltaan, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Jatkoaika mentiin tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä aina ratkaisuosumaan asti. Kotijoukkue lähti hyökkäykseen kahdella miehellä vieraiden kahta miestä vastaan. Samuli Kivimäen laukaus ponnahti päätypleksistä fysiikan lakien vastaisesti maalin etutolpalle, eikä Jasu erehtynyt tyhjän maalin edessä.

Ottelussa vihellettiin suhteellisen paljon jäähyjä, mutta molemmat päävalmentajat pitivät tuomarien työskentelyä hyvänä. Urama oli muutamasta tuomiosta hieman eri mieltä, mutta antoi kuitenkin arvostusta jämäköille ja hyvin perustelluille tuomioille.

Lukko jatkaa taisteluaan tulevan viikon tiistaina JYPin saapuessa Raumalle. Ilves palaa kaukaloon heti lauantaina Kärppien saapuessa vastustajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle