HIFK:n tähdet unessa Raumalla

Lukon toisen erän nousu oli lauantai-iltana Raumalla ratkaisu, kun kotijoukkue katkaisi kahden pelin tappioputken ja nappasi makean voiton HIFK:sta lopulta lukemin 3-1 (0-1,2-1,1-0). Illan sankari oli jälleen Lukko-maalilla vakuuttavasti torjunut Mika Noronen, jolla oli yllättävänkin helppo työ pysäyttää vaisu HIFK-hyökkäys.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun kokenut HIFK-puolustaja Mikko Jokela menetti malttinsa ja huitaisi tilanteen ulkopuolella Jere Laaksosta viikatteella käsivarsille ja lensi tilanteesta suihkuun.

Lukko käytti ylivoimansa hyödykseen ja Teemu Nurmi pääsi iskemään maalinedusruuhkan päätteeksi kiekon maaliin ja tasoitti pelin. Ja hetki jäähyn umpeutumisesta kiekko oli toistamiseen vierailijoiden maalissa. Mark Bomersback karvasi kiekon ja löysi maalin edestä vapaana olleen Juhani Jasun, jonka oli helppo työ iskeä ottelun voittomaali HIFK-puolustuksen nukahtaessa tilanteessa.

– Viiden minuutin jäähy oli ottelun ratkaisu. Meillä oli muutenkin paljon nuoria pakkeja mukana, joten kokeneen puolustajan lähtö rasitti aikalailla puolustusta, Petri Matikainen myönsi ottelun jälkeen, muttei ottanut kantaa sen enempää jäähyyn.

– Laaksosen käsi hajosi tilanteessa. Kova viikate-iskuhan se oli. Oikea tuomio, Lukon päävalmentaja Rauli Urama näki.

HIFK aloittaa onnekkaasti

Kotijoukkue avasi ottelun pirteästi ja painoi pelin heti avausvaihdosta alkaen helsinkiläisten päätyyn. HIFK ei räväkkää alkua kuitenkaan säikähtänyt. Uran ensimmäistä vaihtoa liigassa pelannut Micke-Max Åsten heitti kiekon maalille, josta kiekko otti erikoisen pompun ja kimposi lopulta suoraan takatolpalle, josta se lirui ohi hölmistyneen Mika Norosen.

Onnekkaan maalin jälkeen vierailijat saivat enemmän ja enemmän pelin juonesta kiinni ja Noronen joutui venymään muutamaan otteeseen parhaimpaansa. Myös kotijoukkue pääsi erän lopulla kokeilemaan ylivoimalla, mutta huippupaikoille eivät kettupaidat itseään löytäneet. HIFK puolusti esimerkillisesti maalin edustaa ja pakotti Lukon hyökkäykset kulmiin pyörimiseksi.

Mika Noronen oli Lukon maalilla jälleen vakuuttava.

Toiseen erään tuli aivan toisenlainen Lukko ja pelin hallinta siirtyi kotijoukkueen haltuun. Jos vierailijat hallitsivat maalinedustaa avauserässä, vei Lukko toisessa ja päätöserässä lähes kaikki maalinedusväännöt nimiinsä. Toisen erän maalit käänsivät viimeistään voimasuhteet kotijoukkueen eduksi, eivätkä vierailijat saaneet enää missään vaiheessa omaa hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin.

Kolmannessa erässä HIFK pääsi lukuisten Lukko-jäähyjen ansiosta peliin mukaan, mutta ei saanut näennäisestä painostuksesta huolimatta todellisia paikkoja aikaiseksi. Lukon maalilla Noronen torjui vakuuttavasti ja Lukko-puolustus siivosi oman maalin edustaa esimerkillisesti. Kapteeni Otto Honkaheimon paluu puolustukseen toi heti lisää laajuutta ja joukkueen puolustuspeli kesti alkuviikon kamppailuja paremmin kasassa.

Voittosauna lämpimäksi

Ottelu oli molemmille päävalmentajille 300:s SM-liigassa. Matikainen oli syystäkin pettynyt joukkueen tehottomuuteen, mutta näki myös ottelussa hyviä puolia.

– Tietyllä tavalla olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tänään oltiin kuitenkin tehottomia, niin kuin eilenkin. Meitä koetellaan tällä hetkellä joukkueena.

– Kova taistelu, iso sydän koko joukkueella. Kaikki revittiin, ja sitä kautta saatiin täydet kolme pistettä. Raskas reissu kuitenkin takana, niin oli hyvä saada rivit kasaan ja päästä iskemään, Urama kommentoi joukkueen tärkeää voittoa kahden vierastappion päätteeksi.

– Nyt vaan sauna päälle ja juhlimaan kolmatta sataa liigapeliä, Urama päätti lennokkaasti.

Lukolla on edessä pitempi huili, ja seuraava ottelu onkin vasta ensi perjantaina, kun HPK saapuu Raumalle vieraaksi. HIFK:n pelit jatkuvat jo tiistaina Oulussa Kärppien vieraana.