Rauman taika poikki

LIIGA / Raportti
Ässät otti lauantaina vahvan otteen Satakunnan tämänhetkisestä herruudesta, kun joukkue nappasi jo toisen peräkkäisen voiton hegemoniataisteluissa. Lukko jäi kuumassa kiekkoillassa jo alussa jalkoihin, kun vierailijat murjoivat taululle 3-5-lukemat.

Kovaa vääntöä ja paljon jälkipelejä. Kauden neljäs paikalliskohtaaminen tarjosi jälleen hyvää viihdettä loppuun myydylle areenalle, kun Ässät haki tärkeän voiton Raumalta ja katkaisi Lukon neljän pelin voittoputken. Illan sankari oli kaksi ylivoimamaalia toisessa erässä alle kahden minuutin sisään iskenyt Stephen Dixon, joka hautasi jo ennen puoliväliä Lukon haaveet voitosta.

Ässät ei ole viime vuosina Raumalla tottunut menestymään, joten siinä suhteessa voitto tuli makeaan paikkaan. Illan ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Ässät karkasi ylivoiman turvin neljän maalin karkumatkalle ja hyydytti kotijoukkueen pelihuumorin jo ennen ottelun puoliväliä.

– Kaudessa on muutamia tärkeämpiä pelejä, ja tämä oli tänään yksi niistä. Lukko kauheassa latingissa, ja meidän viime vuosien Rauman vierailut on ollut vaikeita. Ollaan oltu tosi lapasia täällä, Karri Kivi summasi ottelun jälkeen tyytyväisenä.

– Viime peleissä on jäänyt vähän kiinni latingissa. On ajateltu, että kyllä tämä 2000-luvun SM-liigassa menee. Mutta ei se mene. Oli hyvä, että pystyttiin nostamaan sitä osa-aluetta tähän todella tärkeään peliin, Ässäkomentaja pohti illan ratkaisua.

– Ässät oli parempi tänään, sai hyvän alun peliin. Pääsi siinä hyvään draiviin. Me tehtiin virheitä, ja Ässät rokotti niistä tehokkaalla ylivoimalla. Pelinopeus, kamppailu ja liike ovat kaikki naapurilla kyllä hyvässä kunnossa, Lukko käskijä Juha Vuori peesasi ja jakoi tunnustusta pelin jälkeen.


Ässät ratkaisi ottelun jo ennen puoliväliä.

Ässät avaa tehokkaasti

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kuin vain kahdenkymmenen sekunnin jälkeen Lauri Tukonen karkasi Ässät-puolustukselta, ja Ville Uusitalo joutui rikkomaan tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kaksi viimeistä peliä huilanneen Lukko-laiturin veto oli kuitenkin heikohko, ja Juha Järvenpää sai otettua tärkeän torjunnan.

Rangaistuslaukauksen jälkeen tilanne kääntyi nopeasti. Kris Beech istui jäähyllä, kun Ässät iski nopeasti. Joel Armia nousi röyhkeästi maalin eteen ja upotti kiekon sivuttaisliikkeessä olleen Mika Norosen haarojen väristä maaliin.

Maali lamaannutti raumalaisten hyökkäyspeliä, ja avauserä mentiin vierailijoiden lievässä hallinnassa. Erän puolivälin jälkeen Ässät pääsi toistamiseen kaatamaan kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Pirteästi pelannut Ässien nelosketju väänsi peliä kulmassa, ja Radek Smolenak yllätti maalin takaa heitolla Norosen. Kiekko muutti Lukko-vahdin varusteista suuntaa, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin vierasjoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Toisen erän alussa syntyi Raumalla ottelun ratkaisu, kun kentällä nähtiin Dixon-show. Kanadalainen iski kaksi maalia putkeen ylivoimalla komeilla laukauksilla ja vei porilaiset jo neljän maalin johtoasemaan. Tästä ei Lukko enää noussut, vaikka Harri Tikkanen toikin erän puolivälissä vielä hieman lohtua komealla vedolla.

Erän lopulla raumalaisten pieni hurmos sai lopullisen kolauksen, kun Raumalta maailmalle lähtenyt Aki Juusela veivasi kiekon ohi maalille vaihdetun Simon Nielsenin.

Kiri liian myöhään

Päätöserässä oli melkoista pelailua selvistä lukemista johtuen, ja pitkään näyttikin siltä, että viimeinen kaksikymppinen pelaillaan sopuisasti pois alta. Neljä minuuttia ennen päätössummeria Mark Bomerbackin ottaessa jäähyn alkoi kuitenkin tapahtua – yllättävään suuntaan.

Janne Keräsen raataminen laidassa palkittiin, kun mies ohitti tarkalla rannelaukauksella Järvenpään. Tästä ei kauaa mennyt, kun kiekko oli jälleen ylivoimaa pelanneen Ässien maalissa. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jarkko Kauvosaari pääsi tinttaamaan lähietäisyydeltä kotijoukkueen vielä nimelliseen kiriin.

Lopussa kotijoukkue pelasikin vielä tovin ilman maalivahtia, mutta ilman onnistumisia. Vuori oli kuitenkin tyytyväinen ilmeen parantumiseen päätöserään.

– Tyytyväinen olen kolmannen erän taisteluun, ja siihen ettei joukkue antanut periksi tänään. Se on ollut sellainen asia, minkä kanssa on tehty töitä, ja se on mennyt hyvään suuntaan. Näkyi myös tänään jossain muodossa. Saatiin loppuun jonkinlainen kiri.

Lukko on ottanut liigassa eniten kaksiminuuttisia, ja myös lauantaina ottelun ratkaisut nähtiin Lukon jäähyillessä toisessa erässä. Lukko-käskijä näki lääkkeen tähän olevan yksinkertainen.

– Naapuri liikkui paremmin kuin me. Kakkosten määrä vähenee siitä, kun liikkuu enemmän. Ei auta kun parantaa, kovalla höyryllä taas tiistaina Lahteen, Vuori päätti.

Molempien joukkueiden taival jatkuu tiistaina, kun Lukko matkaa Pelicansin vieraaksi. Ässät saa vieraita Tampereelta, kun Ilves matkustaa Poriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle