Jälleen painajaismainen startti – Ässät nylki Kärpät alle minuutissa

Ässät juhli ansaitusti Oulussa.
Lukolta siihen meni 19 sekuntia, Bluesilta 18. Porin Ässät teki uudet pohjat ja onnistui siinä 17 sekunnissa. Nimittäin kiekon toimittamisessa kärppänuottaan ottelun alettua.

Oulun Kärppien ja Porin Ässien välisessä ottelussa nähtiin voittomaali jo alle minuutin pelin jälkeen. Siinä vaiheessa Ässät johti peliä jo kahdella maalilla. Kärppien startti otteluun oli jälleen kerran katastrofaalinen.

Patapaidat olivat ottelun alussa suorastaan murskaavan ylivoimaisia. Ottelun edetessä tapahtumat kentällä tasoittuivat hieman, mutta missään vaiheessa voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Porilaisten leirissä Kärppien käynnistymisvaikeudet oli tiedostettu.

– Kyllä me tiesimme heidän viimeaikaiset käynnistymisvaikeudet ja tarkoituksella iskimme alussa lujaa, Ässien päävalmentaja Karri Kivi myönsi ottelun jälkeen.

Kärppien Hannu Araviralla ei ollut selityksiä valmiina painajaismaiselle alulle.

– Tästä on puhuttu! Tiedettiin Ässien paine, otettiin asia esille, näytettiin se joukkueelle. Kävimme aamujäällä läpi avausmalleja kovaan karvaukseen. En voi käsittää miksi tuollaisia virheitä tulee. Kurittomuuttahan se on. Pitää pelaajilta kysyä mikä on, sillä nyt ei ole asiat kohdallaan, Aravirta tuskaili.

Peli ohi heti kättelyssä

Harvoin, jos koskaan, on nähty vierasjoukkueen karkaavan 2-0 -johtoon alle minuutin pelin jälkeen Raksilassa. Eikä pelin kuva muuttunut erän edetessä, vaikkei maaleja enempää nähtykään. Ässät oli erässä täysin ylivoimainen, eikä Kärpät saanut hippaa missään vaiheessa.

Toinen erä tasoitti puntteja aavistuksen. Ässät vei silti ottelua, mutta Kärpätkin pääsi maalin makuun Toni Kähkösen viimeistellessä viidennen maalinsa kolmeen viime otteluun. Ässilläkin oli lukuisia maalipaikkoja, joista Joel Armia onnistui siirtämään kiekon toistamiseen Johan Backlundin selän taakse.

Kolmas erä oli lähinnä pelailua. Todellista takaa-ajoa Kärpät ei saanut aikaan ja Ässätkin tyytyi varmistelemaan täyttä pistepottia.

"2-0 on ihannealku junnolandiassa"

Ässät iski Kärppiin samoilla aseilla kuin Jokereihin tiistaina Helsingissä. Porilaisten armoton karvaus oli myrkkyä oululaisille, eikä Kärpät päässyt omista mihinkään. Avauserässä nähtiin tuskin yhtään Kärppien organisoitua hyökkäystä.

Tiistain kierroksen jälkeen Kärpät matkusti tuttuun tyyliin lentäen kotiin. Ässät puolestaan körötteli Ouluun bussilla. Ottelun alussa Ässät suorastaan lensi luistimilla isäntien jäädessä pahasti telineisiin.

– Kun junnolandiaan tullaan, niin kahden maalin johto on ihannealku. Sillä saatiin hyvin virtaa pois Kärpiltä, Kivi jutteli.

– Koko valmistautuminen perustui siihen, että koitin kertoa pojille mitä täältä voi odottaa. Laitoimme jopa suuren kärppäfanin Suvi Teräsniskan levyn soimaan ennen aamujäätä. Suvi oli tänään meidän onnen amuletti, Kivi naureskeli.

Virkaveli Aravirta ei ollut ottelu jälkeen tyytyväinen juuri mihinkään. Pinnistämällä Aravirta löysi kuitenkin yhden ilon aiheen.

– Pelasimme 59 minuuttia 1-1, Aravirta heitti lakonisesti.

– Ässät oli erittäin hyvä tänään. Heidän peli on hyvässä kuosissa. Meidän oli vaikea saada peliä enää kuntoon siinä shokkitilassa. Viisikkopelaaminen oli hermostunutta. Lopussa tiivistettiin hieman ja muutettiin kentällisiä. Saimme pelistä vähän parempaa, mutta kyllä se väkinäistä oli loppuun saakka, Aravirta huokaisi.

Ottelun jälkeen käytävällä puhututti tilanne, jossa Kärppien Tomas Plihal taklasi Ässien Patrik Parkkosta. Ässäpakki joutui jättämään ottelun kesken ja kärsii alustavan diagnoosin mukaan aivotärähdyksestä.

– Pitää katsella nauhoja. Mahdollisesti tämä lähtee jatkokäsittelyyn, otteluvalvoja Vesa Karjalainen totesi ottelun jälkeen.