Loukkaantumiset eivät estäneet voittoa

Kotijoukkueen rivit heikkenivät entisestään tiistai-illan HIFK-ottelun aikana, mikä loi haastavan tilanteen varsinkin joukkueen puolustuspäähän. Haasteista huolimatta Kärpät onnistui nipistämään kolmen pisteen voiton hyvin taistelleesta Tapparan miehistöstä.

Molempien joukkueiden otteita pystyi kuvaamaan pelin jälkeen sanalla taistelu. Lähtökohdat niin Kärppien kuin Tapparan miehistöissä eivät olleet parhaat mahdolliset ja pisteiden kohtalosta käytiin hyvinkin tasaväkinen kamppailu.

– Siihen tilanteeseen verrattuna mihin me lähdettiin, oli hyvä suoritus. Miehekäs esitys ja olisi voitu saada jotain mukaankin tältä reissulta, yhteenvetosi Tapparan päävalmentaja Risto Dufva.

Tapparan vaikean alkukauden jälkeen joukkue käy läpi prosessia, jossa jokaiselta pelaajalta vaaditaan selkeästi aiempaa enemmän.

– Aiemmassa vieraspelissä, missä olen joukkueen mukana ollut, ei pystytty taistelemaan rohkeasti siitä voitosta, vaan toivottiin sitä voittoa. Yritetään opetella antamaan kaikkemme tuolla jäällä ja oppia elämään sen tuloksen kanssa.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta oli tyytyväinen miehistönsä suoritukseen lähtökohdat huomioon ottaen.

– Tärkeät pisteet, ei tässä mitään kauneuspisteitä jaeta. Näiden viime päivien loukkaantumisten ja ihan ottelupäivänkin härdellin kautta ei ollut helppoa lähteä valmistautumaan tähän peliin. Siitä täysi tunnustus, että joukkue taisteli vaikeuksista huolimatta voiton kotiin.

Mikko Lehtosen, Oscar Eklundin ja Ville Mäntymaan ollessa poissa Kärppien puolustuksesta nousivat nuoret Mikko Niemelä ja Ville Pokka heti vastuullisiin rooleihin. Nuoret puolustajat selvisivät haasteista erittäin hyvin arvosanoin.

– Nuorilta pakeilta kova ja hyvä peli tänään. Moni heistä on odottanut pitkään mahdollisuutta ja nyt saivat sen ja käyttivät tarjotun tilaisuuden hyväkseen.

Mikko Niemelä avasi liigakautensa varmalla suorittamisella.

Vaikeuksien alku

Kotijoukkueen kannalta ottelu alkoi hankalasti, sillä puolustaja Jan Snopek antoi karmivan harhasyötön, josta Tappara rankaisi. Miikka Männikkö sai kiekon maalinedustalle, josta mies syötti maalinkulmalle Kim Strömberg, joka siirsi kiekon tyhjään maaliin.

Hankaluudet jatkuivat heti erän alun aikana, kun ykkösketjun laituri Juha-Pekka Haataja asteli jo aikaisessa vaiheessa pukukopin puolelle. Seuraa Haatajalle teki pikakomennuksen Ville Mäntymaan tilalle pelaavaan joukkueeseen saanut Mikko Niemelä, joka jätti kentän erän puolen välin jälkeen. Niemelä palasi kuitenkin toiseen erään, eikä Kärppien jo valmiiksi haavoittunut puolustus joutunut entistä kovemmille minuuteille.

Ajassa 15.09 Kärpät sai lohtua murheisiin, kun pahan harhasyötön avausmaalissa antanut Snopek ampui kiekon siniviivalta maalille, jossa loukkaantumisen jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Ivan Huml siirsi kiekon reboundista ohi Tapparan maalivahdin Juha Metsolan. Toinen syöttöpiste merkattiin Juho Keräselle.

Hetkeä myöhemmin Kärppien Jari Viuhkola pelasi kiekon maalille, jossa kiekko jäi etukulmalle vapaasti pyörimään. Lopulta joukkueen kapteeni Ilkka Mikkola löi kiekon sisään ja siirsi kotijoukkueen johtoon. Toinen syöttöpiste luovutettiin ensimmäisessäkin maalissa mukana olleelle Keräselle.

Erän loppuun Tappara oli lähellä tasoitusta vaarallisen ohjauskiekon jälkeen. Kärppien maalilla Ville Hostikka venyi kuitenkin hyvin kiekon eteen ja erätauolle siirryttiin lukemien ollessa 2-1.

Tasainen taistelu vähillä tilastomerkinnöillä

Toinen erä ei tarjonnut katsojille aihetta juhlaan. Erän kulku oli tasaisesti ja molemmissa päissä nähtiin muutamia hyviä paikkoja. Erän ainoa tilannemerkintä oli Kärppien Snopekin kaksiminuuttinen koukkaamisesta.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan hieman Tapparan hallintaa, joka ei kuitenkaan saanut tasoitusta aikaan.

Tapparalle annettiin mahdollisuus kolmannen erän alussa, kun Kärppien puolustuksen virheistä vierasjoukkueella oli hyvä paikka muuttaa taululle lukemat 2-2. Paikkoja tarjoutui tasaviisikoin niin kuin myös ylivoimalla, kun Kärppien toisessa maalissa tilannetta rakentamassa ollut Viuhkola otti koukkaamisjäähyn.

Kärppien alivoima oli kuitenkin aktiivisella paineen annolla Tapparan ylivoimalle myrkkyä, eikä Dufvan miehistö saanut vaarallista pyöritystä aikaan.

Ville Hostikka oli Tapparalle hankala ohitettava.

Kärpät siirtyi selkeästi johtoaan suojaavaan peluutukseen. Kotijoukkueelle avautui myös ylivoima-aikaa, kun Tuukka Mäntylän aiheuttama liikaa pelaajia jäällä rangaistuksen aikana Kärppä-miehistö pääsi jauhamaan ylivoimaa. Tuloksena oli tasoltaan hyvin takkuinen kaksiminuuttinen, eikä ottelu saanut vielä ratkaisua.

Vierailijat hakivat aktiivisesti tasoitusta, mutta Kärppien puolustus kesti yritykset maalivahti Hostikan ollessa viimeisenä lukkona maalilla.

Tappara-puolustaja Juha Leimun kardinaalimunaus oli tuoda lopullisen sineetin ottelulle, mutta Kimmo Koskenkorvan paikka maalinedustalta päätyi vain tolppaan.

Tamperelaiset ottivat kolmannen erän loppuun kuudennen kenttäpelaajan jäälle, mutta tasoitusta ei Raksilan illassa enää nähty. Lähimpänä osumaa oli Kärppien Ville-Matti Koponen, jonka yritys tyhjään maaliin jäi ainoastaan sivutolppaan.

Joukkueiden seuraavat ottelut ovat edessä lauantaina. Kärpät matkaa Jyväskylään JYP:n vieraaksi, kun taas Tappara isännöi kotonaan liigan tämän hetkistä jumbojoukkuetta HPK:ta.