TPS:n virta riitti

LIIGA / Raportti
KalPan puhti oli pahasti poissa torstaisessa kamppailussa Turun Palloseuraa vastaan. Vierasjoukkue oli ottelun ratkaisuhetkillä terävämpi ja korjasi ansaitun voiton. Maalivahti Joni Ortio kuittasi nollapelin lisäksi syöttöpisteen.

Torstai-illan kamppailu ei jää suurten klassikkojen joukkoon. KalPa ja TPS eivät hemmotelleet yleisöä runsailla maalipaikoilla ja varsinkin kotijoukkueen peli oli pehmeää. Ylivoima ei edelleenkään toiminut, eikä loppuhetkillä löytynyt edes kunnollista yritystä kavennusmaalin iskemiseksi.

Nollapelin pelannut Joni Ortio selvisi vieraiden maalilla helpolla. KalPa tuhri paikkansa omalla vaisuudellaan, eikä turkulaisvahdin tarvinnut venyä parhaimpaansa. TPS:n keskialueen sumppu oli ylitsepääsemätön este kotijoukkueen hyökkääjille.

Toistamiseen nykyisen joukkueensa kanssa Kuopioon saapunut TPS-luotsi Pekka Virta oli tyytyväinen näkemäänsä ja kiitteli kovasti pelaajiaan pelisuunnitelman onnistumisesta. Pisteet olivat joukkueelle arvokkaat.

– Tarkoitus ei ollut tänään ravata kiekon perässä. Omassa päässä piti puolustaa nöyrästi ja tänään oltiin kovia puolustamaan. Tämän lisäksi uskalsimme itsekin pelata. Syksyn ekasta pelistä täällä olemme tehneet hurjan harppauksen siitä taaperruksesta. Nyt pelattiin miehekäs lätkäottelu, Virta myhäili.

– Silmiinpistävää on, että yhden maalin jälkeen selkäranka notkahtaa liian helposti. Tehtiin asioita, jotka eivät kuulu meidän peliin. Tuli liikaa jäähyjä ja vaihtovirheestä syntynyt toinen maali. Tuskaa on nyt sisällä, murehti KalPa-valmentaja Tuomas Tuokkola.


Palmrothin osuma oli ottelun avaus- ja voittomaali.

TPS iskee maalit, KalPa ei saa mitään aikaiseksi

TPS onnistui karvaamisella ja prässäämisellään sotkemaan heti alusta lähtien KalPan hyökkäyspelin käynnistämistä. Kotijoukkueen epävarmuus omassa päässä paistoi parkkipaikalle saakka, joten montaa kontrolloitua hyökkäystä ei kilpipaidoilta nähty. Toisaalta samasta asiasta ei paljoa voitu kehua turkulaisiakaan.

Toinen erä eteni avauserän tapaan keskialueen kiekottelun merkeissä. Ottelua hienokseltaan hallinnut TPS sai iskettyä ratkaisevat maalinsa, joista ensimmäisen teki toisen erän alkuun Henrik Palmroth.

Vieraiden kahden maalin johdon turvasi Michal Birner, jonka tarkka ja kova laukaus lävähti aivan Juha Toivosen vartioiman KalPa-maalin yläkulmaan. Maalivahti Joni Ortio antoi maaliin komean avauksen, josta kassari palkittiin syöttöpisteellä.

Kolmannessa erässä KalPa sai jokusen maalipaikan, mutta tilaisuudet tyrehtyivät huonoihin syöttöihin. Jos syöttö jaksoi lapaan asti, kotijoukkueen viimeistely-yritykset olivat todella heikolla tasolla. TPS tyytyi tasaviisikoin siirtämään kiekon vain keskialueen puolelle ja onnistui tässä kuluttamaan hyvin aikaa.

Loppuminuuteilla kilpipaidat saivat pelata kahden miehen ylivoimaa, sillä Tuokkola komensi Toivosen jo hyvissä ajoin pois maaliltaan TPS-jäähyn aikana. Kotijoukkue kuitenkin hukkasi tilaisuutensa ja Tomas Plihal sai viimeistellä loppulukemat tyhjään maaliin.

– On selkeästi myönnettävä, että turvasimme johtoa viimeisessä erässä. Pisteet olivat meille arvokkaat tässä kohtaa. Saimme edellisestä KalPa-pelistä uskoa tähän matsiin. Tietysti yksi maali omiin olisi voinut muuttaa pelin suunnan täysin, mutta meidän kannalta hyvä näin, Virta totesi.

”Hyvä merkki kevättä ajatellen”

Kevät on lähestymässä ja kummallakin joukkueella on oma kamppailunsa ennen pudotuspelien alkua. KalPalla on vielä kova työ säilyttää piikkipaikkansa runkosarjan kärjessä ja TPS taistelee vielä tiukasti varmistaakseen paikkansa kymmenen parhaan joukossa.

– Jokainen peli on meille kuuden pisteen peli. Oli kuitenkin ilahduttava nähdä ilme tänään sarjakärkeä vastaan, joukkue nautti täällä pelaamisesta. Tämä on hyvä merkki kevättä ajatellen, Virta kiitteli joukkuettaan.

Tuokkolalla on omat murheensa, vaikka kuopiolaisten ei enää tarvitse taistella pääsystä pudotuspeleihin.

– Joka ilta pitää pystyä tekemään töitä paineen alla. Ei tässä auta ruveta selittelemään, nyt pitää katsoa peiliin ja huilataan viikonloppu. Meillä on kahdeksan peliä aikaa laittaa peli pakettiin. Tällä hetkellä se nimittäin ei ole missään nimessä kunnossa. Sen eteen tehdään kovasti töitä, Tuokkola pyöritteli.

Seitsemästä edellisestä ottelustaan peräti kuusi tappiota kuitannut KalPa saa mahdollisuuden kurssin kääntämiseen seuraavan kerran keskiviikkona Raumalla Lukkoa vastaan. Turkulaisten seuraava kuuden pisteen ottelu on jo lauantaina, sillä HPK saapuu vieraaksi Varsinais-Suomeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle