Salminen tyylitteli KalPan takaisin voittokantaan

LIIGA / Raportti
Salminen tuuletti kolmesti.
Kuva © Atte Rissanen - http://atterissanenphotography.com
KalPa katkaisi orastaneen tappioputkensa Pelicansin kustannuksella. Lahtelaisten turmaksi koitui savolaisten uusittu ykkösketju ja etenkin ketjun laituri Sakari Salminen, joka taiteili kypärätempun.

Savolaisten pelihuumori oli kahden tappion jälkeen kohdallaan, kun Niiralan lauantai-illassa vastaan luisteli Lahden Pelicans. Ottelun alkuminuutit näyttivät, että KalPan avauserien kirous jatkuisi, mutta Pelicansin avausmaalin jälkeen kotijoukkue karkasi tavoittamattomalle karkumatkalle.

Karkumatkaa johti Matti Kuparisen ketju, jossa laidoilla häärivät Sakari Salminen ja Ossi Saarinen. Salminen teki kolme maalia ja alusti nelosketjusta loukkaantumisten vuoksi ykköseen nostetun Saarisen osuman. Salmiselle maalit olivat hänen kauden ensimmäiset.

– Paikkoja on ollut aiemminkin, mutta ei ole mennyt vielä. Tänään sattui osumaan. Hyvin pelattiin ketjuna yhteen. Nyt tuli maaleja ja niistä kyllä nauttii, Salminen totesi.

Ykkösketjun lisäksi myös KalPan nuoret pelaajat, 93-syntyneet Juuso Riikola ja Joona Harjama esiintyivät edukseen. Erityisesti nuoren puolustajan Riikolan pelirohkeus on tehnyt kahdessa ottelussa vaikutuksen. Pelicansia vastaan Riikola syötti kaksi osumaa.

– Erittäin hyvin molemmat suoriutuivat tehtävistään. Riikolan esitykset nuoreksi mieheksi ovat erittäin kypsiä. Harjama joutui pelaamaan tänään itselle vieraalla paikalla, mutta pelasi oikein kypsää peliä nelosketjun laidassa. Katsotaan hänenkin jatko pelien suhteen ensi viikolla, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen kehui.

Salminen johti, Saarinen säesti - "nappulaliigavirheitä"

Ottelun maaleista neljä tehtiin avauserässä. Pekka Jormakka pyöräytti Pelicansin johtoon, mutta sen jälkeen alkoi KalPan ykkösketjun näytös. Lahtelaisten avausmaalissa kiekon menettänyt Sakari Salminen paikkasi virheensä iskemällä isäntien tasoituksen Matti Kuparisen mainiosta esityöstä.

Salminen survoi myös toisen osuman Pelicans-vahti Joonas Kuuselan nenän edestä. KalPan vahvan viisiminuuttisen täydensi Saarisen onnistuminen. Yhteistä kaikille osumille oli Pelicansin oman alueen virheet. Vierailijoilla olikin läpi ottelun vaikeuksia omalla alueellaan KalPan pyörittäessä pitkiä hyökkäyksiä.

– Saatiin peliin sellainen alku mitä haettiin, mutta se meidän alku ei kestänyt kuin sen vajaa kymmenen minuuttia. Annettiin vastustajalle vähän ihmeellisiä maaleja, vaikka mitään ei oteta KalPalta pois, Pelicansin käskijä Kai Suikkanen kertasi.

Toinen erä oli pussileukojen parasta antia, mutta erä jäi maalittomaksi. Timo Pärssinen pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta hyvin kotijoukkueen maalissa läpi ottelun pelannut Mikko Koskinen torjui. Päätöserä menikin jälleen KalPan tahdissa. Lopullisen niitin laukoi kypärätempun viimeistellyt Salminen, joka tinttasi läpiajon päätteeksi puolilämärillä kiekon maaliin.

– Toisessa erässä pystyttiin luomaan muutamia maalipaikkoja ja kolmannessa erässä oli jo pakko alkaa ottaa riskejä. Ja sille se sitten näyttikin, kun kaveri pääsi ylivoimahyökkäyksiin, Suikkanen jatkoi.

– Kuvaavinta meidän pelille oli KalPan neljäs maali. Vastustajalla mies meidän sinisellä ja kiekko heidän alueella, niin meidän molemmat pakit päätti lähteä vaihtoon. No yllättävää, että pääsi yksin läpi ja teki pussin. Tuollaisia nappulaliigavirheitä sattuu meille aivan liikaa.

KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen oli voitosta tyytyväinen.

– Toinen erä oli meille vaikea. Kamppailupelaamisessa oltiin tänään äärirajoilla. Ensimmäisen erän maalitehokkuus ja viimeisen erän johtoasemassa pelaaminen oli hyvää luokkaa. Puolustettiin järkevästi ja jämäkästi, eikä pelkästään puolustamalla. Pelissä oli paljon hyviä elementtejä, Laukkanen totesi.

KalPan puolelta ottelun negatiivinen anti oli jälleen uusi loukkaantuminen. Avauserässä laitaa päin luisunut Janne Kolehmainen joutui jättämään peliin kesken. Vamman vakavuudesta ei tuoreeltaan ollut tietoa.

KalPa pelaa seuraavan kerran vasta perjantaina Jyväskylässä. Pelicans puolestaan on kaukalossa jo tiistaina Porissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle