Sisukas Lukko nousi voittoon Kuopiossa

LIIGA / Raportti
KalPan väkevä aloitus ei riittänyt, vaan Lukko pystyi punnertamaan tärkeän vierasvoiton. Katsojia hemmoteltiin maaleilla, mutta pelin taso ei silmiä hivellyt. Puolustuspään runsaat virheet pitivät huolen siitä että maalipaikkoja riitti kumpaankin päähän.

Avauserän perusteella ei olisi uskonut, että Lukko pystyy kaappaamaan pisteet mukaansa Raumalle. KalPa vei peliä selkeästi eikä kettulauma tuntunut olevan alkuunkaan vireessä. Vaisusti alkukauden pelannut Lukko osoitti kuitenkin tahtonsa voittaa ja nousi tappioasemasta voittoon. Teemu Aallon tulinen lämäri alanurkkaan ratkaisi pelin kolmannessa erässä.

Ottelu oli melkoista karnevaalikiekkoa. Tilanteita tuli kuin harrastekiekkovuorolla ja aineksia oli iskeä vaikka kymmenen maalia per joukkue. Vaikutti siltä, että hieman kiristynyt pakkanen oli jäädyttänyt myös pelaajien päät. Viisikkopeli oli kuritonta ja puolustuksessa tapahtui puolin ja toisin isoja virheitä.

– Tiesimme, että KalPa pelaa hienoa jääkiekkoa ja heillä on hyvä itseluottamus. Mielestäni vastasimme tähän hyvin. Hieno nousu voittoon, hehkutti Lukon päävalmentaja Juha Vuori.

– Tämä on inhimillistä touhua. Peliin latautuminen ja kaikkensa antaminen joka päivä on kova homma. Kun miettii viime viikkoa ja kuinka kovaa silloin pelattiin, saatiin tänään aivan liian hyvä lähtö. Sen jälkeen pelimme oli juuri niin vaikeaa kuin se tänään oli. Ei tässä kannata hirveästi selitellä, KalPa-luotsi Tuomas Tuokkola harmitteli.


Ottelun taso yhdessä kuvassa. Lukko punnersi lopulta KalPan ohi.

Liian hyvä alku

Raumalaiset saivat kunnian aloittaa maalikarkelot. Mark Bomersback lirutti kiekon maaliin puolentoista minuutin pelin jälkeen. Tuomas Kiiskinen tasoitti lukemat ylivoimalla ja Tommi Jokinen sivalsi komealla ylänurkkavedolla isännät johtoon. Matti Kuparinen ohjasi isännät kahden maalin karkumatkalle niitattuaan ensin Richard Lintnerin komeasti nurin.

Maaleja ei enempää avauserässä enää tullut, vaikka avopaikkoja oli puolin ja toisin. Pahimpina tuhlareina kunnostautuivat KalPan Jaakko Rissanen ja Lukon Janne Keränen. Kumpikin epäonnistui viimeistelyssä täysin avoimen maalin edessä.

Ikävintä antia kolmen päästetyn maalin lisäksi raumalaisittain oli Charles Bertrandin loukkaantuminen. Ranskalainen sai iskun käteensä, eikä vamman vakavuudesta ollut vielä pelin jälkeen tietoa.

– Meillä oli hyvä lataus alkuun. Tehtiin virheitä alhaalla ensimmäisessä erässä. Asiaa on käyty läpi ja virheistä pitäisi oppia. Näitä ei olisi pitänyt tapahtua, Vuori manasi joukkueensa ensimmäistä erää.

Toinen erä jatkui samanlaisena höntsäilynä. Lukko tasoitti ottelun kahdella nopealla maalilla heti erän alussa. Verkkoa heiluttivat Tuomas Huhtanen, sekä illan toisensa iskenyt Bomersback.

Sakari Salminen vippasi puolittaisesta läpiajosta kotijoukkueen jälleen johtoon. Lukko ehti taas tuhria muutaman paikan, mutta viime kaudella KalPassakin pelannut Jussi Pesonen tasoitti pelin vielä toisen erän lopussa.

Aalto heilautti voittomaalin, Pakariselle heilahti päätyovet

Maalikiintiö näytti olevan jo täynnä joukkueiden jatkaessa virhealtista neppailuaan. Aalto tykitti kuitenkin komean voittomaalin aivan KalPa-maalin alanurkkaan Mikko Koskisen ohi.

Kotijoukkueen kavennusyritykset olivat sangen ponnettomia. KalPan haaveet voitosta murenivat lopullisesti neljä minuuttia ennen loppua. Iiro Pakarinen taklasi rajusti vaihtoaitioiden edessä Otto Honkaheimoa ja suonenjokelainen komennettiin saman tien suihkun puolelle. Taklaus lähti otteluvalvoja Rauno Piiroisen mukaan päävideotuomarin käsiteltäväksi.

Bomersback otti vielä minuutti ennen loppua jäähyn ja antoi isännille pienen mahdollisuuden tasoituksen tekemiseksi, mutta ilman maalivahtia tasoitusta yrittäneen KalPan ylivoima oli aneemista.

– Tämä oli joukkueelta hieno nousu takaa, kuten viimeksi Espoossakin. Olemme kasvamassa joukkueena hyvää suuntaan. Mielestäni pelasimme hyvää, liikkuvaa intensiivistä jääkiekkoa, Vuori summasi.

– Tämä peli osoitti sen, että tässä sarjassa ei mennä ihan niin vaan voitosta voittoon. Lukko pisti itsensä likoon ja teki kaikkensa pisteiden eteen. Tulosta pitää kunnioittaa ja he ansaitsivat voittonsa. Meille tämä oli hyvää oppia, Tuokkola tuumi.

Lysti jatkuu Lukon osalta torstaina kotipelillä SaiPaa vastaan. KalPan ei tarvitse lähteä ennen viikonloppua reissuun, sillä perjantaina vastustajaksi saapuu Lahden Pelicans.

» Lähetä palautetta toimitukselle