Masuhr ampui Lukon kumoon

LIIGA / Raportti
Kotijoukkueen puolustajien maalit ratkaisivat ottelun Lukkoa vastaan, kun Adan Masuhr ja Matti Koistinen ampuivat kauden avausmaalinsa. Kaksi maalia ampuneen Masuhrin lisäksi Jyri Junnila teki hurjasti töitä voiton eteen.

Vaikka kuopiolaisisännät menivät avauserän puolivälissä nopeasti kahden maalin johtoon, Lukko osoitti sitkeytensä toisessa erässä ja taisteli pelin tasoihin. Johtoaseman arvoista peliä vierasjoukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa esittänyt.

Hankalat erien alut ja muutamat virheet koituivat Lukon kompastukseksi ja KalPa käytti näistä koituneet tilanteet armotta hyväkseen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä aika arkaa puolustamista. Saatiin siitä hyvä oppitunti, että arka ei voi näissä peleissä olla. KalPa rankaisi kovalla kädellä. Vastassamme oli luisteleva joukkue ja hävisimme tähän turhaan arkuuteen, Lukko-valmentaja Rauli Urama manasi.

– Oli erikoinen ilta. Äärettömän hyvä lähtö peliin, mutta sitten annettiin siimaa. Pientä arkuutta tuli meillekin ja sitä kautta virheitä kun menetimme johdon, ihmetteli puolestaan KalPan valmentaja Tuomas Tuokkola

Junnila huijasi puolustajia, Masuhr osui viimein

KalPa aloitti maalinteon avauserän puolivälissä. Sakari Salminen teki komean kuvion päätteeksi avausmaalin ylivoimalla. Hetkeä myöhemmin Adam Masuhr teki kauden ensimmäisen maalinsa ja kotijoukkue oli jo kahden maalin karkumatkalla.

Juhani Jasun ampuma Lukon kavennusmaali tuli täydellisenä kotijoukkueen lahjoituksena. Salminen antoi luokattoman syötön suoraan Jasun lapaan ja ensimmäistä kertaa liigapelissä uuden kotiyleisön edessä torjunut KalPa-vahti Juha Toivonen hörppäsi eurajokelaisen puolesta kentästä ampuman laukauksen.


Masuhrin maalit toivat riemua kuopiolaisleiriin.

Charles Bertrand tasoitti ylivoimalla, mutta KalPa otti johtopaikan takaisin itselleen Masuhrin toisen maalin ansiosta. Kotijoukkueen neljäs maali ratkaisi lopulta ottelun. Jasse Ikonen sai lyödä kiekon luukulta tyhjiin Jyri Junnilan huikean esityön jälkeen. Sähäkkä hyökkääjä pyöräytti itsensä vapaaksi siniviivalla ja tarjoili Ikoselle loistopaikan maalin eteen.

Puolustaja Matti Koistinen avasi myös maalitilinsä ottelun loppuminuuteilla. Siniviivalaukaus jäi ottelun päätösosumaksi.

– Saatiin melkoisella onnenkantamoisella avausmaali ja sen jälkeen olimmekin toisen ja kolmannen erän ihan pelissä mukana. Loimme tilanteita, tulimme tasoihin, kunnes nukahdimme. Saimme takaa-ajon aluilleen, mutta sitten peli olikin yhtäkkiä 4-2. Harmittavia virheitä, Urama puhisi.

– Junnilalta hieno yksilösuoritus, siitä tehtiin maali ja sen jälkeen pidettiin johtoasema loppuun saakka. Kolmas erä oli maalia estävää ja taistelevaa kiekkoa, Tuokkola pisti ottelun loppuhetket pakettiin.

Loukkaantumiset riesana kummassakin joukkueessa

Maalivahdit eivät olleet parhaimmillaan. Toivonen tosin nosti tasoaan kolmannessa erässä ja sai estettyä muutaman Lukon hyvän yrityksen. Mika Noronen vaikutti epävarmalta läpi pelin. Maaleista tamperelainen saa kuitenkin synninpäästön. Voittoisan joukkueen ykkös- ja neloskenttä sai päävalmentajan kehut.

– Saimme ottelussa uusia maalintekijöitä ja Matti Kuparisen ja Ikosen kentän pelaaminen oli hyvää. Ei ollut tänään parasta peliämme, mutta numerot tyydyttävät, Tuokkola summasi.

Kumpikin joukkue painii tällä hetkellä vaikean loukkaantumistilanteen kanssa. Raumalaisten vemppaosasto sai täydennystä kolmannessa erässä. Samuli Kivimäki väänsi polvensa laitatilanteessa, eikä sairausloman pituudesta ollut ihan heti ottelun jälkeen vielä selvyyttä.

– Sidevammaa epäillään Kivimäen kohdalla. Tähän peliin tuli nuorta voimaa A-junnuista ja he selvisivät kohtuullisesti. Pojilla on kova halu pelata. Harmittaa loukkaantuneiden puolesta, mutta tämmöistä tämä kiekko on, Urama surkutteli.

Tommi Miettinen ja Ryan Lannon palaavat Tuokkolan mukaan perjantaina jääharjoituksiin, mutta kummankin paluuajankohta on vielä auki.

Lukon bussissa on keula syönnillään, sillä raumalaiset porhaltavat saman tien huomiseksi Jyväskylään JYPin vieraaksi. KalPa saa huilata päivän ja kohtaa perjantaina Helsingin vanhassa hallissa paikallisen IFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle