Kärppien viisas pelaaminen palkittiin

LIIGA / Raportti
Vaikka KalPa sai päätöserässä kirittyä vielä maalin päähän, Kärppien voitto näytti varmalta jo ennen ottelun puoliväliä. Fiksua vieraskiekkoa pelannut oululaisjoukkue piti kotijoukkueen kurissa loppuun asti. Kuopiossa riittää pohdittavaa maalivahtipelin osalta.

Kärppien voiton ratkaisi joukkueen todella järkevä pelaaminen vieraskaukalossa. Joukkue sai tukittua KalPan hyökkäykset jo siniviivalle, eikä kotijoukkueella ollut laittaa ratkaisuja toteutukseen kiekon saamiseksi kontrolloidusti hyökkäyspäähän. KalPa joutui heittämään useita kovia poikkisyöttöjä hyökkäyssiniselle, joita paikallaan seisoneet hyökkääjät eivät saaneet millään haltuunsa.

Myös KalPan ylivoima oli vaisua, sillä syötöt olivat epätarkkoja ja Kärppien oli tämän takia helppo työ peittää syöttölinjat. Vaikka kotijoukkue sai kirittyä maalin päähän ja järjesti vielä jännittävät loppuhetket, Kärppien voitto oli ansaittu ja maaliero olisi voinut olla rajumpikin.

– Viiteenkymmeneen minuuttiin olen erittäin tyytyväinen. Todella viileä esitys tauon jälkeen. Juuri sellaista, miten taktisesti pitikin pelata. Yksi lapsus kolmanteen erään, josta vastustaja pääsi ylivoimahyökkäyksestään rokottamaan. Loppu oltiin lirissä, mutta se oli selvää neljällä pakilla pelatessa, Kärppien valmentaja Hannu Aravirta veti ottelun nippuun vierasjoukkueen näkökulmasta.

– Parempi joukkue voitti. Pelit vaativat latautumisen, ja nyt meidän pitää tutkia miksi emme olleet otteluun valmiimpia. Kahteen erään ei saatu hippaa kiinni. Se oli yhtälailla Kärppien hyvyyttä ja meidän saamattomuutta. Kolmannessa erässä sentään jo pystyttiin murtamaan Kärppien peliä, KalPa-valmentaja Tuomas Tuokkola analysoi.

Kotijoukkueen maalilla aloittanut Mikko Koskinen ei ollut taaskaan parhaimmillaan. Haparoivat alkuminuutit konkretisoituivat Kärppien toisessa maalissa, sillä Ivan Humlin veto livahti aivan liian helposti. Koskinen vedettiinkin maalilta Tuokkolan heilutellessa sormeaan epäonnistuneelle kassarille.

– Kaikki näkivät, että maali oli helppo. Muistissa on kuitenkin se, miten hyvin Mikko pelasi saavuttuaan kaupunkiin. Teemme kovasti töitä molempien poikien kanssa, Tuokkola viittasi myös yli puolet illan pelistä torjuneeseen Juha Toivoseen.


Huml laukoi Kärpät kahden maalin johtoon.
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

Kärpät hyödynsi KalPan alakerran haparoinnin

Kärpät otti ottelun hallintaansa alkuminuuteista lähtien. Joonas Kemppainen ohjasi avausmaalin Atte Ohtamaan viivavedosta kahdeksan minuutin pelin jälkeen. KalPa sai kokeilla ylivoimaa kolmesti, mutta montaa maalipaikkaa ei kotijoukkue ensimmäisessä erässä saanut.

Ottelun kulminaatiopiste koettiin toisen erän alussa. Humlin ranneveto upposi helposti Koskisen kainalosta ja Kärpät otti kahden maalin johtoaseman. KalPan valmennusjohto reagoi tapahtuneeseen ja Juha Toivonen luisteli paria minuuttia myöhemmin kotijoukkueen maalille.

Epäonnistumiset eivät hellittäneet KalPan osalta. Matti Koistinen kikkaili omassa päässä siihen malliin, että kohta oli napsahtamassa. Puolustaja menetti kiekon alimpana miehenä Pekka Saarenheimolle. Tämä jakoi Joonas Donskoille, eikä nuorukaisella ollut vaikeuksia laittaa kiekkoa häkkiin.

KalPa sai lohtua kolmannessa erässä. Kotijoukkue sai käytännössä ensimmäisen ylivoimahyökkäyksen koko ottelussa, ja Adam Masuhr nosti kärkimiehenä rystyltä kiekon maaliin ohi maanmies Johan Backlundin.

Kotiyleisö sai vielä jännitettävää viimeisille minuuteille. KalPa painoi pelin oululaismaalille ja vajaa minuutti ennen loppua Jasse Ikonen runnoi vielä kuopiolaisten toisen maalin. Pyöritys loppusekunneilla oli raivoisaa, mutta Backlund kesti puolustuksen kanssa ja täysi pistepotti lähti jälleen kerran Ouluun.

– Nämä olivat arvokkaat pisteet. Kuuden sakkiin pääseminen on kova raja meille. KalPa menee omissa maailmoissaan ja me katselemme vain kiikareilla sinne suuntaan, Aravirta hauskuutti toimittajia.

Ohtamaa loukkaantui taklaustilanteessa kolmannen erän aikana. Aravirran mukaan puolustaja taittoi kätensä, eikä osannut vielä sanoa vamman vakavuudesta suurempia johtopäätöksiä.

”Tähtimerkit kohdallaan KalPaa vastaan”

KalPa jatkaa tahkoamista jo torstaina. Suunta on kohti pääkaupunkia ja Ilmalan areenaa, jossa Jokerit isännöi kuopiolaisia. Kärpät kohtaa perjantaina myös helsinkiläisen joukkueen, sillä HIFK saapuu vieraaksi Raksilaan.

– Enemmän tässä puhutaan henkisistä asioista, ei niinkään pelillisistä. Nyt meidän pitää sisuuntua ja lähteä torstaina Helsinkiin pelaamaan meidän omaa kiekkoa, Tuokkola totesi.

Kärpät on pyyhkinyt KalPalla kentän pintaa kauden keskinäisissä otteluissa. Pisteet ovat menneet oululaisille 11-1, ja pelillisesti Kärpillä ei ole ollut yleensä hädän päivää ottelun aikana. Aravirran mukaan onnikin on ollut joukkueen matkassa.

– Olemme lähteneet haastajana jokaiseen keskinäiseen otteluun. Harjoituspelit ovat meillä hyvin muistissa. Hyvä ja nöyrä taistelu on ollut aina mielessä KalPaa vastaan peliin lähtiessä. Mielestäni jokaisessa ottelussa meidän maalivahtipeli on ollut parempaa ja onnikin on ollut puolellamme. Tähtimerkit ovat sattuneet kohdalleen KalPan kanssa, Aravirta kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle