Kärpät hautasi Saipan haaveet

Saipa elätteli vielä pieniä toiveita pleijareihin pääsystä kilpakumppanien kompuroitua, mutta ei kyennyt hakemaan pisteitä Raksilasta. Kärpät kiitti ja rynnistää vahvasti kohti runkosarjansa tavoitteeksi tarkentunutta kolmatta sijaa.

Luistinnauhat nätisti rusetilla

Lauantai-ilta ja joukkueiden tahoillaan käymansä pinnakisa houkutteli Raksilaan yli 7000 katsojaa runkosarjan päättäjäisiin. Ensimmäinen erä oli leppoisaa rusettiluistelua joten yleisökin joutui viihdyttämään välillä itse itseään. Tuomarin ja Lotvosen haukkuminen on pussillinen vanhoja konsteja.

Olihan maalipaikkojakin erässä toki muutama. Palsola kahvitti puolustajan nätisti ja Virkkunen toisessa päässä pyyhki avopaikassa kiekosta pölyjä. Kärppien tämän hetken ja tämän illankin tehoketju Ton-Lievers-Jokinen pyöritteli vastustajan illan aikana useaan kertaan solmuun, mutta ensi erässä ei vielä natsannut.

Karjalan erikoinen

Eli tyylipuhdas perstaklaus sai yleisöltä aplodit toisessa erässä kun kärppähyökkääjä kiepsahti täysvoltin luistimet kohti kattoa käyden. Kärppien maalihanat aukaisi erän puolenvälin maissa Viuhkola, mutta Saipa tuli pikaisesti tasoihin Kärppien vaihtovirheen seurauksena ylivoimahyökkäyksestä. Tasoituksen väsännyt viisikko Riihijärvi-Koho-Vaic, takana Hulkkonen-Tirkkonen oli selvästi Saipan paras illan ottelussa.

Kaksi minuuttia tästä, ja Kärpät meni uudemman kerran johtoon. Jokinen syötti ns, ”Gretzkyn toimistosta” maalin takaa ja Lievers ampui kiekon verkkoon. Suomen nuorten MM-joukkueen tehokkain maalitykki Jokinen pelaa hienoa kautta myös liigassa. Illan jälkeen tehot ovat jo 14+22.

Kesädieselit käyntiin

Lieversin vitja jatkoi myllyttämistään kolmannessa erässä. Varsinaisen karusellin jälkeen Jokinen vei Tonin syötöstä Kärpät jo 3-1 johtoon, mutta se ei vielä Saipaa lannistanut. SM-liigan puolustajista ehkäpä kauden aikana suurimman profiilinsa kohotuksen tehnyt Antti Hulkkonen kavensi ylivoimalla 3-2:een vain kymmenen sekunnin yv-pelin jälkeen.

Päätöserän loppupuolisko käytiinkin sitten jo vauhdikkaampaa taistelua pisteistä. Saipa yritti, mutta olisi tarvinnut suurempaa panosta käsivaivoista kärsineeltä pistehai Machuldalta kuin tämä pystyi antamaan. Kärpät meni sitten menojaan ylivoimamaalilla, kun Lehtosen ”lepakkokiekko” räpisteli verkon pohjille ohi Kuokkasen.

Saipa luonnollisesti yritti loppuun asti ja pelasi kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia. Tyhjiin maalin tekeminen on aiemminkin osoittanut Kärpille liian vaikeaksi, eikä sitä saatu nytkään vaikka loppunumerot kaunistuivat 5-2:een. Maalivahti Bäckström pelimiehenä yritti kiekkoa tyhjiin n. kymmenen sekuntia ennen loppua. Niukasti ohimenneen kiekon sai Ton haltuunsa maalin takana, mutta Saipan paikalle ehtinyt pelaaja tönäisi maalin pois paikaltaan ennenkuin Ton ehti kiepauttaa kiekkoa maaliin. Sääntöjen mukaan tästä siis tuomittiin Kärpille maali.

Kun Lukko hoiti kun hoitikin jatkoajalla Ilvekseltä kaksi pistettä, on Saipalla edessään kesäloma runkosarjan jälkeen. Termiä ’yllätysjoukkue’ jaksettiin hokea koko syksyn, mutta vauhti hiipui kevättä kohden ja sijoitus samaten. Ehkäpä Machuldan jälkeen tulee liian iso ero rosterissa seuraavaksi parhaisiin. Niin tai näin, hatunnoston arvoinen taistelu se oli.