Raksilassa hurlumheita tiistai-illan ratoksi

LIIGA / Raportti
Raksilassa ei ollut tiistai-iltana puutetta maaleista.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Rauman Lukko tarjoilivat tiistai-iltana yleisölle sekavan ja runsasmaalisen ottelun, jossa osumia tehtiin loppujen lopuksi 11 kappaletta. Kotijoukkue teki maaleista seitsemän ja vierailija neljä. Näin ollen Kärppien voittoputki venyi jo 16 ottelun mittaiseksi.

Kärppien ja Lukon välisestä kamppailusta ei maaleja puuttunut. Harvemmin maalintekijänä kunnostautuva Atte Ohtamaa oli näkyvässä osassa, kun hän tykitti kaksi osumaa jo ottelun avauserään.

− Toissa kaudella edellisen kerran tainnut kaksi maalia tulla samaan peliin. Hyviä maskeja hyökkääjät tekivät, ja sattuivat vedot myös osumaan hyvälle linjalle.

Ohtamaalla oli paikka viimeistellä jopa hattutemppu, mutta puolustajan unelma kolmen maalin illasta kilpistyi Lukko-maalin ylärimaan.

− Noista erottaa oikean maalintekijän ja tuurilla maaleja tekevän pelaajan. Parempi maalintekijä olisi siitäkin laittanut sisään, naurahti Ohtamaa.

Ottelu oli ex-kärppäkapteeni Ilkka Mikkolalle ensimmäinen Raksilassa Lukon paidassa. Mikkola kuritti vanhaa seuraansa kolmella syöttöpisteellä. Muutenkin puolustaja pelasi erinomaisen ottelun.

− Teki upean maalin. Ilkka on mukava poika, kommentoi vähäsanainen Risto Dufva ottelun jälkeen Mikkolan otteita.

Kärpät haparoi johtoasemassa

Ottelun avausperiodi oli kotijoukkueen heiniä. Vierasjoukkue keskittyi lähinnä keskialueen tukkimiseen, joten Kärpillä oli hyökkäyksiin lähdöissä hyvin aikaa hakea oikeita askelmerkkejä. Ottelun toiseen erään Lukko vaihtoi maalivahtia, kun Simon Nielsen sai antaa tilaa Ryan Zapolskille.

− Että tulisi enemmän koppeja, selvitti Dufva syitä maalivahdin vaihdoksen takana.

Lukko nosti muutenkin hieman pelaamistaan ja onnistui saamaan paremman otteen pelitapahtumista. Hyvistä paineista huolimatta vierailija joutui tyytymään 40 minuutin pelin jälkeen kahden maalin karkumatkaan. Toisessa erässä alkanut hyvä ote siivitti vierasjoukkueen vielä parempaan kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoi Lukon kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun Lauri Tukonen toi vierailijat jo maalin päähän. Tämän jälkeen kotijoukkueen sapluunat sekosivat ja Lukko sai entistä kovempaa painetta Jussi Rynnäksen maalille.

− Mielestäni tulimme hyvin kolmannen erän alkuun, mutta kaveri kuitenkin sai sen kavennusosuman. Aina tuollaiset ovat hankalia tilanteita. Pitää vain jatkaa taistelua ja olla sitkeitä loppuun saakka, kommentoi Ohtamaa kolmannen erän alkua.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Kärppien neloskentän Juho Keränen taklasi kovaa Matt Generousta. Tästä suivaantuneena Generous huitoi itselleen typerän jäähyn. Kotijoukkueen ylivoima tarvitsi vain viisi sekuntia, kun Mika Pyörälä iski ratkaisevan tuntuiseksi jääneen 6−4-osuman.

Ottelun lopussa Joonas Donskoille tuomittiin rangaistuslaukaus. Alkukauden rankkari-ilmiö Donskoi ei erehtynyt tälläkään kertaa ja kaunisteli loppulukemiksi 7−4. Hyökkääjä on onnistunut rangaistuslaukauksissa nyt 15 kertaa 17:sta yrityksestä.

Voittoputkelle ei näy loppua

Kärpät rikkoi lauantaina Liigan ennätyksen perättäisten voittojen määrässä. Tiistain kamppailun jälkeen ennätys on 16 perättäistä voittoa. Ohtamaa suhtautui voittoputkeen kuitenkin varsin maltillisesti.

− Ei voittamiseen tietenkään ikinä voi väsyä. Tosiasia kuitenkin on, että joskus tulee tappioita ja joskus voittoja. Tärkeintä on valmistautua aina parhaalla mahdollisella tavalla seuraavaan otteluun. Se varmasti tuo sen parhaan tuloksen pitkässä juoksussa.

Kärpät pääsee tavoittelemaan 17. peräkkäistä voittoaan perjantaina, kun se matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Lukko puolestaan kohtaa samana päivänä kotonaan Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle