Kärpille hieno taisteluvoitto

SM-liigan kevät 2012 lähti Oulussa käyntiin tiistaina, kun Espoon Blues saapui Kärppien vieraaksi. Ottelusta muodostui tasaisen tiukka jännitysnäytelmä, joka päättyi Bluesin sinnikkäästä taistelusta huolimatta niukasti oululaisten hyväksi.

Kärppien ja Bluesin tammikuun neljän ottelun sarja käynnistyi Oulussa tiistaina. Kummallakin joukkueella oli kaksi voittoa alla, mutta molemmilta puuttui useita avainpelaajia. Pahasti siipirikkoisena pelannut Blues roikkui sitkeästi Kärppien niskassa loppuun asti, mutta pisteet jäivät kovan taistelun jälkeen Ouluun 4-3-lukemin.

Espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki piti joukkueensa suoritusta tappiosta huolimatta asiallisena.

− Tasainen ottelu, katsottiin sitten mitä tilastoja tahansa. Kärpät teki kaksi maalia ylivoimalla ja me vain yhden, siihen tämä konkreettisesti ratkesi. Me pelasimme ihan ok, mutta se ei vain täällä vieraissa riitä.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kertoi pisteiden tulleen kovan taistelun tuloksena.

− Voitto tuli tiukan tiukan tiukan tiukan taistelun jälkeen. Oli todella tiukkaa, kaikki kunnia Bluesille. Takaa-ajossa tietysti jokainen ottaa omia riskejä, mutta vähän liian helposti päästimme vastustajan omalle alueelle. Koko Bluesin ketju pääsi tulemaan päätyyn kiinni, ja sieltä aiheutui meidän ongelmat, mutta toki puolustimme hyvin omassa päässä.

Ivan Huml pelasi vahvan ottelun
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Ottelun ensimmäinen erä ei tarjonnut jälkipolville paljoa kerrottavaa. Blues pääsi pyörittämään ylivoimaa yhteensä kahdeksan minuuttia, mutta joukkueen pakkopeli oli heikkoa. Valkopaidat saivat luotua vain muutaman tilanteen, jotka kärppävahti Tomi Karhunen hoiti varmasti. Kotijoukkue sai ensimmäisen ylivoimansa aivan avauserän loppuun, mutta pakkopeli ei lähtenyt toimimaan myöskään Kärpillä.

Molemmissa päissä alkaa tapahtua

Toinen erä oli tilanteiden valossa selvästi avauserää tapahtumarikkaampi. Kärpät sai hyökkäyspeliinsä selvästi lisää virtaa, ja hallitsi peliä aika-ajoin selvästi. Myös Bluesilla oli omat paikkansa, mutta toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1-johtoasemassa.

Ajassa 26.12 Joonas Komulainen nousi vahvasti Bluesin maalille, laukoi pienestä kulmasta, ja iski lopulta kiekon ohi Partick Galbraithin, suoraan omasta reboundista.

Vain vajaa minuuttia myöhemmin Dale Clarken laukoma kiekko kimposi laidan kautta suoraan Kristian Kuuselalle. Hyökkääjä pääsi rankaisemaan entistä seuraansa iskemällä kiekon helposti tyhjään maaliin Karhusen ollessa tilanteesta täysin ulkona.

Kärpät ei jäänyt kauaksi aikaa murehtimaan takaiskumaalia. Ajassa 29.42 Juha-Pekka Haataja iski kiekon Ivan Humlin syötöstä ylänurkkaan, espoolaisten Roope Talajan istuessa jäähyllä. Blueskaan ei jäänyt takaiskumaaliaan itkemään, vaan loi muutaman maalipaikan heti päästetyn maalin jälkeen. Lisää osumia ei toisessa erässä kuitenkaan nähty, vaikka vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmissa päädyissä loppuun asti.

Molemmat iskevät vuoronperään

Blues tuli ottelun päätöserään varsin hyvällä liikkeellä, ja hallitsi peliä ensimmäiset kahdeksan minuuttia. Seuraavan maalin teki kuitenkin Kärpät. Puolustaja Ville Varakas menetti kiekon keskialueella Ivan Humlille, joka karkasi tilanteessa läpiajoon, ja laukoi kiekon Galbraithin ohi maaliin, Blues-puolustajan estelystä huolimatta.

Vajaa minuuttia myöhemmin Blues iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Vahvan illan pelannut Roope Talaja sai hyökkäysalueella lapaansa puolustaja Ari Vallin syötön, ja yllätti rannelaukauksellaan Tomi Karhusen täydellisesti. Maaliralli jatkui kuitenkin parin minuutin kuluttua jälleen Kärppien hyväksi. Joukkueen nelosketju sai aikaan näyttävän kuvion, jossa Julius Junttila sai kunnian laittaa kiekon maaliin, suoraan Joonas Kemppaisen syötöstä.

Ajassa 53.43 Blues oli jälleen lähellä kaventaa, kun kärppämaalilla syntynyt tilanne tarkastettiin videolta. Kiekko ei lopulta käynyt maalissa, mutta hetkeä myöhemmin kiekko oli jälleen oululaisten maalissa. Ville Varakas laukoi siniviivalta löysän kudin, joka painui onnekkaasti maaliin, Tomi Karhusen selän taakse.

Erän lopussa Blues sai vielä mahdollisuutensa, kun Jari Viuhkola joutui jäähylle 24 sekuntia ennen pelin loppua. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan päässyt syntymään, ja ottelu päättyi Kärppien 4-3 kotivoittoon.