Blues köyden päässä kiinni

Maalintekeminen on mukavaa.
Molemmille pisteitä tuottaneesta pelistä jäi hieman valju maku. Enempää odotettiin molemmissa leireissä.

Kovaa heti alkuun

Kärpät lähti peliin kovalla taisteluasenteella ja ensimmäinen erä oli selkeästi kotijoukkueen. Hieman kolmen minuutin jälkeen Kärppien ykkönen iski. Juha-Pekka Haataja ja Ivan Huml taiteilivat kiekon tyhjään tilaan ja Toni Kähkönen pääsi tälläämään voimalla. Kärppien ykkönen oli tänään hyvällä jalalla liikenteessä, se karvasi, rakensi, puolusti, laukoi ja riisti kiekkoja. Samaan hengenvetoon on mainittava, että tämä ketju oli kentällä vastapainoksi jokaisen Blues-maalin aikana. Hannu Aravirta oli kuitenkin tyytyväinen ensimmäiseen erään.

- Tiukka ja kiihkeä peli. Aloitettiin hyvin, erittäinkin hyvin. Ansaittu johtomaali meiltä.

Tomas Plihal katosi kesken ensimmäisen erän pukuhuoneen puolelle ja se sekoitti Kärppien pelaamista. Käytännössä Kärpät pelasi kaksi viimeistä erää kolmella kentällä. Aravirta kertoi pelin jälkeen vaivan olevan selkäkramppi. Vaivoja ja huonoa tuuria tosiaan Plihalilla riittää.

- Kyllä hänellekin kaikenlaista sattuu. On aivotärähdystä, sisäreittä, nilkkaa, ukkovarvasta ja nyt sitten tuo selkäkramppi. Erittäin terävä oli harjoituksissa ja aamujäällä. Odotin tosi mielenkiinnolla hänen tekemistään, virkkoi Aravirta.

Blues herää peliin mukaan

- Pelattiin kaksi erää minun mielestä hyvin, ensimmäinen erä meiltä meni vähän ohi. Kärpät kamppaili himokkaammin ja kovempaa ja veivät sillä lailla peliä. Toiseen erään pystyttiin parantamaan, analysoi Bluesin päävalmentaja Mikko Saarinen.

- Ylivoimapeli oli sellainen asia joka olisi meitä voinut auttaa taistelemaan tänään kolmesta pisteestä.

Jos oli Kärppien ykkönen tänään hyvä, niin ehkä jopa parempi oli Bluesin vastaava kapellimestarinaan Kristian Kuusela. Kuusela olikin selkeästi Bluesin näkyvin hahmo. Toiseen erään Blues sai selkeästi pelin juonesta kiinni ja sai omia tilanteitaan Kärppäpäätyyn. Toisen erän puolessavälissä kesken kotijoukkueen rynnistyksen kiekko käännettiin nopeasti toiseen päätyyn ja 2-1 karkumatkalle Kuusela ja Tommi Huhtala. Kuuselalta hieno lättysyöttö ja Huhtalalta vieläkin hienompi laukaus yläputken kautta maaliin. Mitä pitemmälle erä eteni, pelin taso laski ja se sopi Bluesille hyvin. Kärppien ykkönen joutui urakoimaan tänäänkin isoja minuutteja ja se näkyi jo pelin loppupuolella.

- Blues laittoi hyvin prässiä kun oli paikka ja pelasi energisesti molempiin suuntiin, näki Aravirta.

- Kaksi virhettä tehtiin hyökkäysalueen ruuhkatilanteissa ja ne maksoivat kaksi maalia meille tänään.

Ratkaisua hakemasssa

Kolmanteen erään Blues jatkoikin kärsivällistä peliään ja hyökkäsi terävästi vastaan kun paikka aukeni. Eetu Pöysti punnersikin Bluesin johtoon. Ensimmäisen yrityksen Johan Backlund torjui, mutta karmean sähläilyn seurauksena kiekko tuli kuin tarjottimella takaisin Pöystin lapaan ja Pöysti pisti kiekon kylmästi maaliin.

Kärpät ei kuitenkaan antautunut ja Joonas Komulainen sai käännettyä kiekon keskialueella Joonas Kemppaiselle ja Kemppainen pääsi ylivoimahyökkäykseen Miikka Salomäen kanssa. Kemppaiselta hieno syöttö ja Salomäki niittasi kiekon reppuun tolpan kautta. Pelin lopussa Blues sai loistavia tilanteita mutta kiekkoa ei saatu enää maaliin varsinaisella peliajalla.

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu

Jatkoajalla sitten nähtiinkin enemmän tilanteita kuin mitä ensimmäiset kolme erää tarjosivat. Kärpät vyörytti neljän pelaajan voimin ja Blues jätti yhden miehen ylös. Tuo kuvio tuottikin varsinkin Kuuselalle monta tilannetta ja aivan jatkoajan lopussa hän pääsikin yksin karkuun. Komeat veivaukset ja kiekko tolppaan. Sen lähemmäs ei tällä kertaa päästykään vaikka tilanteita todellakin oli paljon.

Voittomaalikilpailussa maalivahdit torjuivat molempien ensimmäiset kaksi yrittäjää. Bluesilta kolmantena miehenä laukomaan asettui hieman yllättäen puolustaja Henri Laurila. Laurila veivasi Backlundin pois tasapainosta ja kiekon maaliin. Salomäen epäonnistuttua omassa yrityksessään Blues sai mukaansa elintärkeät kaksi pistettä.

- Tyytyväinen olen kahteen pisteeseen. Ne pitävät meidät köyden päässä kiinni taistelussa pudotuspelipaikasta, totesi Saarinen.

- Jos mies ilmoittaa kirkkain silmin, että lupaa tehdä maalin niin sehän on ihan valmentajan hölmöyttä jos ei miestä laita ampumaan, vastasi Saarinen ihmettelyyn Laurilan valintaa voittomaalilaukauskisaan.