Ässien jäähyily kostautui

Tiistaina vietettiin suomalaisen kulttuurin päivää. Sakari Kuosmasen komea tulkinta Finlandia - hymnistä siivitti JYPin suvereeniin 5-1 - voittoon Ässistä.

Alusta asti oli selvää, kumpi joukkue vie ja kumpi vikisee. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen JYP johti jo 2-0. Molemmat maalit viimeisteli kultakypärä Eric Perrin. Perrin kasvatti pisteputkensa jo seitsemään otteluun.

Illan hahmo Perrin eritteli ottelun jälkeen huikean vireensä taustoja. Kiitosta saivat myös ketjukaverit Harri Pesonen ja Jani Tuppurainen.

-Jokainen on tavallaan oman onnensa seppä. Oloni on tällä hetkellä energinen. Pelatessa tuntuu siltä kuin peli hidastuisi ja näkisin tapahtumat paremmin. Jokainen yksilö kuitenkin heijastaa joukkuetta. Minun on pakko kiittää Harria ja Jania, hyvät ketjukaverit pakottavat pärjäämään.

Kun Ossi Louhivaara toisen erän alussa kasvatti JYP-johdon kolmeen maaliin, oli Ässien päävalmentaja Karri Kiven tehtävä radikaaleja liikkeitä. Niinpä Antti Raanta sai luistella vaihtopenkille, ja Juha Järvenpää luisteli tolppien väliin.

-Vaihdon tarkoitus oli puhtaasti herätellä joukkuetta, ja Järvenpää osoittautui pirteäksi, kuvaili Kivi.

Lepsua ylivoimaa

Koko illan teema oli vaisu ylivoimapeli. Molemmat joukkueet pääsivät useita kertoja yrittämään ylivoimalla, mutta lopulta Perrinin 1-0-osuma ja viimeisellä minuutilla syntynyt 5-1-maali jäivät ainoiksi ylivoimaosumiksi.

Olli Malmivaara sai kolmannen erän alussa nauttia harvinaista herkkua, kun miehen siniviivalämäri upposi Järvenpään selän taakse. Kauden ensimmäinen maali yllätti täysin Malmivaaran, joka punalampun sytyttyä jäi ihmeissään levittelemään käsiään.

-Ei siinä mitään, kyllähän maali piristi. Pieni hämmennys oli kyllä päällä, että menikö se muka sisään, Malmivaara nauroi.

Ässät haki päätöserässä sitkeästi kavennusta. Riku Helenius oli kuitenkin ilmeisesti lukenut Jatkoajan otteluennakon, sen verran vahvasti hän otti pelin haltuun. Myllykosken asema ykkösvahtina ei ole millään muotoa varmaa.

Joel Armia kavensi tasavajaalla, mutta tämän jälkeen Ässät sortui tauottomaan jäähyilyyn. Viimeisten viiden minuutin aikana joukkue otti neljä kaksiminuuttista, joten ottelun loppu pelattiin lähinnä Ässien päädyssä. Tuppurainen viimeisteli loppulukemat 5-1 ylivoimalla. Maalin jälkeinen näkymä kuvasti hyvin ottelua: JYP juhli, ja Järvenpää istuskeli maalillaan miettien syntyjä syviä.

Historian lehdet havisevat

Kivi oli ottelun jälkeen lyötyä miestä.

-Tämä oli synkkä päivä, eikä ilonaiheita ole paljoa. Ykköspakit olivat tasollaan, mutta se ei riitä. Tässä vaiheessa kautta ei valmistautuminen voi enää mennä näin vihkoon. Kavennusmaali oli meiltä hieno vaihto, kaikki muut taisivat mennä JYPille.

Ottelussa tehtiin myös historiaa. JYPin kotiotteluissa on vuosien varrella käynyt kolme miljoona katsojaa. Rajapyykin saaavuttamiseen vaadittiin 750 ottelua. Markkinointijohtaja Kari Tyni heitti yleisölle haasteen.

-Eiköhän laiteta tämän kunniaksi ensi kerralla tupa täyteen!

Tuo seuraava kerta on ensi lauantaina, jolloin Synergia-Areenalle saapuu Lahden Pelicans. Sitä ennen JYP kohtaa perjantaina vieraissa Ilveksen. Ässät kohtaa seuraavaksi torstaina kotonaan KalPan.