TPS:n korpivaellus vieraissa jatkui

LIIGA / Raportti
Parkanon intiaanin savumerkit eivät toimineet vieläkään.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS lähti tavoittelemaan kauden ensimmäistä täyttä kolmea pistettä vieraista – turhaan. Kotijoukkue JYP voitti kolmannen erän kahdella salamamaalilla lopulta 4-2 (0-0, 1-1, 3-1).

JYP tuli ottelun avauserään armottomalla asenteella ja intensiteetillä. Huonot erän alut näyttivät olevan vain ikävä muisto. Terävästi lähteneet ensimmäiset syötöt napsahtelivat lapoihin, ja JYP-viisikko eteni oppikirjamaisesti kohti TPS-maalia.

Avauserä oli kuitenkin maaliton, johtuen pitkälti erinomaisesti TPS:n maalilla torjuneesta Fredrik Norrenasta.

TPS:n ykkösketjussa viilettänyt Matias Sointu löysi ainakin yhden syyn perjantai-illan ottelun vaikeuksiin.

- Kotikaukalomme on paljon isompi, ja on aivan erilaista pelata siellä. Täällä pienessä kaukalossa pitäisi kiekkoa pistää koko ajan syvään, ja luopua siitä nopeammin.

Toiseen erään peli tasoittui selkeästi, ja vierailijat pääsivät luomaan omiakin tilanteita. Erässä nähtiin kaksi maalia, kun ensiksi JYP meni johtoon Anssi Löfmanin kauden avausmaalilla, ja erän loppupuolella illan ainoa kahden maalin mies Dan Sexton räväytti ranteella pelin tasoihin. Vaikka TPS ei ylivoimalla onnistunut, näki Sointu silti siinä paljon hyvääkin.

- Ylivoima oli minun mielestäni ihan hyvää, ja oli siinä yksi ylärimavetokin. Tehokkuus pitää olla seuraavassa pelissä vain parempaa.

Salamamaalit voiton takeena

Kolmannen erän alku oli painajaismainen turkulaisvieraille, kun vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen oli JYPin maalilaulu soinut jo kaksi kertaa.

- Kyllä kolmannen erän alussa näkyi kotijoukkueen rutiini ja itseluottamus. JYPin nopean maalin jälkeen meidän päät vähän notkahti. Tästä pitää oppia eikä saa lannistua vaikka yksi maali menisikin omiin.

- Tuo musta hetki maksoi meille tänään pisteet tai ainakin pisteitä, jatkoi Sointu.

TPS nousi vielä taistelemaan voitosta, kun JYP hölmöili ylivoimalla, ja Sexton pääsi Tero Koskirannan syötöstä läpiajoon ja nosti kiekon yläpeltiin ohi voimattoman Tuomas Tarkin.

Kiri jäi kuitenkin piippuun, ja Ossi Louhivaara kaunisteli vielä tyhjään maaliin loppulukemat 4-2.

Vieraiden päävalmentaja Kai Suikkanen oli yllättävänkin vähäsanainen ottelun jälkeen, mutta TPS:n kakkosketju sai sapiskaa ja maalivahti kehuja.

- Norrena oli tänään hyvä, mutta kenttä Francis Paré, Niklas Lucenius ja Brian Willsie olivat kaikki tehotilastossa -2, kun heidät on palkattu olemaan +2, jyrisi Suikkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle