Isoveli osoitti kaapin paikan

LIIGA / Raportti
Näin kauden lopun lähestyessä on hyvä hoitaa sisarussuhteet kuntoon. Lauantaina jyväskyläläiset pääsivät pitkästä aikaa kouluttamaan pikkuveljeksi ristittyä KalPaa. JYP kavensi keskinäisten otteluiden tilanteeksi 1-4 ja kolme pistettä jäi Jyväskylään.

– Ei meidän kotiin tulla juhlimaan, sanoi JYP-hyökkääjä Harri Pesonen heti jäältä pois astuttuaan.

Vaikka KalPa on kaksi kertaa aiemmin poistunut Jyväskylästä rinta rottingilla, lauantaina keltapaidat eivät totta totisesti juhlineet. Ison fanilauman kanssa Jyväskylään saapunut kuopiolaisryhmä oli lauantaina vain varjo entisestään. JYP palautti osittain järjestyksen jyväskyläläisten ja savolaisten välisessä taistelussa.

Aina ei voi onnistua

Kevään lähestyessä otteluiden panokset, joukkueiden kiima ja himo voittoon kasvavat. Lauantaina kovin kiima oli kotijoukkueella. Edes ennätysmies Tuomas Tuokkola ei saanut piiskattua joukkuettaan tarpeeksi taistelevaan ilmeeseen, jotta KalPa olisi voinut taistella pisteistä.

– Sanomattakin on selvää, että kumpi oli parempi ja halukkaampi joukkue, sanoi KalPan päävalmentaja Tuokkola ottelun jälkeen.

– Harmittaa omien puolesta, ettemme pystyneet tekemään tästä ottelusta spektaakkelimaista jääkiekkoiltaa, Tuokkola lisäsi.

Aivan nappiin ei Tuokkolankaan ilta mennyt: 2-0-maalin jälkeen KalPalle avautui mahdollisuus ylivoimaan ja JYPin Sami Vatasen luistellessa rangaistusaitioon, otteluihin vahvasti tunteella eläytyvä Tuokkola avasi sanaisen arkkunsa tuomareille. Vastalahjaksi tuomarit tuomitsivat KalPalle joukkuerangaistuksen, jolloin ottelua lähdettiin jatkamaan neljällä neljää vastaan. Tämän kahden minuutin aikana Pesonen iski ottelun lukemiksi 3-0.

– Se, että puhuin vielä käytösrangaistuksen meille, kun olimme pääsemässä ylivoimalle, kertoo jotain turhautumisestani omien ja tuomareiden toimintaan. Tosin, ei tämä peli missään nimessä tuomareihin kaatunut. Sovin jo Teron [Toivola] kanssa, että minä pidän turpani kiinni ja molemmat keskittyvät omiin hommiin, Tuokkola kommentoi toisen erän episodia.

JYPin päävalmentaja Jyrki Aho oli puolestaan tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Täytyy olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja siihen tapaan ja tyylin, millä ne tulivat. Me pystyimme pelaamaan tyylikästä ja nälkäistä jääkiekkoa 60 minuuttia, mietti Aho ottelun jälkeen.


J-P Hytönen joukkoineen juhlimassa 2-0 maalia. Adam Masuhria ei naurattanut.
Eriikka Hienola

Ottelun puoliväli ratkaisee ottelun

Ottelu alkoi heti kovalla tempolla ja maalinteon aloitti JYP, kun vain reilut kaksi minuuttia oli pelattu. Kristian Näkyvän napakka lämäri yläkulmaan sai Hippoksen räjähtämään. Maalin pohjusti muuan tehoketju Pesonen - Eric Perrin - Jani Tuppurainen.

Samainen ketju järjesteli upeita tilanteita, tavalliseen tapaansa, läpi ottelun. Pelihuumori oli ylimmillään ja itseluottamuskin oli korkealla.

– Rohkeudestahan se on kiinni. "Ekin" ja "Allun" kanssa on mahtavaa pelata. Jätkillä on itseluottamus aika hyvällä tasolla. Ollaanhan me pelattu jo aika kauan kimpassa, joten me tiedämme hyvin missä kukin majailee, Pesonen kertoi ketjun toimivuuden salaisuudeksi.

Miehelle itselleenkin peli tuntuu maistuvan oikein hyvin.

– Hyvältä tuntuu pelata. Toivotaan, että koko porukka pysyy terveenä, Pesonen lisäsi.

Toisessa erässä peli lässähti, kun Hytönen siirsi hurrikaaninutut kahden maalin karkumatkalle kahden miehen ylivoimalla. Pesosen rannelaukauksen jälkeen ottelu oli lukemissa 3-0, jolloin kuopiolaisten selät alkoivat suoristua, eikä keskittyminen pysynyt enää jääkiekossa.

Sama meno jatkui myös kolmannessa erässä, jossa KalPa tuntui olevan jo luovuttanut. Ottelun hauskin tilanne sattui ottelun loppupuolelle, kun kiekonriiston jälkeen JYP-puolustaja Kalle Koskinen kirmasi hyökkäyksen kärkeen synnyttäen kahdella yhtä vastaan-tilanteen. Yleisö antoi Koskiselle ohjeeksi syöttämisen, mutta mies itse päätti antaa lämärin laulaa, jolloin yleisö yltyi nauramaan.

Loppujen lopuksi KalPan katseet olivat suuntautuneet jo seuraavaan otteluun. Viisi minuuttia ennen loppua SM-liigan aikalisällä Tuokkola ei antanut omilleen minkäänlaisia ohjeita. Kollega viereisestä aitiosta huusi pelaajilleen ohjeita täyttä kurkkua.

KalPa kohtaa seuraavaksi tiistaina SaiPan kotonaan. JYP sen sijaan matkaa Helsinkiin Jokereiden vieraaksi samana päivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle