HPK roikkuen mukana

LIIGA / Raportti
JYPin kuuden ottelun voittoputki ei saanut jatkoa perjantaina, kun HPK anasti pisteet Hämeenlinnaan lukemin 1-2 (0-1, 1-0, 0-1). HPK roikkui mukana läpi ottelun ja joukkue rankaisi armotta tehottomia hurrikaanipaitoja virheistä.

JYP hallitsi ottelua lähes koko ottelun ajan, mutta HPK roikkui ja raastoi itselleen kolme sarjapistettä mukaansa. JYPin keskittyminen herpaantui tuomareihin, eikä HPK:n fyysisyyteen vastaamiseen löytynyt lääkkeitä. JYPin ongelmana olivat myös tehottomuus ja virheet. Maalipaikkoja eivät hurrikaaninutut pystyneet hyödyntämään ja kotijoukkueen huolimattomuudesta HPK taas rokotti tehokkaasti.

– Voittoja on tullut, niin siinä ihmismieli sitten tekee vääränlaisia johtopäätöksiä asioista. Kummatkin maalit tulivat liian isoista virheistä, joihin ei ole varaa, mutta pitkässä juoksussa niitäkin tulee, kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho totesi ottelun jälkeen.


Mikko Tolvasen huippupeli petasi Kerhon voiton
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Karkeat virheet kostautuivat

Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista, mutta parhaat maalintekopaikat siunautuivat kotijoukkueelle. Kerho-vahti Mikko Tolvanen piti osaltaan huolen siitä, ettei JYP-rynnistyksistä maaleja syntynyt.

Erän lopulla hallin palohälytys yltyi pirisemään tulipalon merkiksi ja erätauolle siirryttiin kolme minuuttia etuajassa.

Aiheettoman hälytyksen ja erätauon jälkeen HPK sai luotua paikkoja nopeista vastahyökkäyksistä, mistä syntyikin ottelun ensimmäinen maali. HPK käänsi pelin nopeasti kiekonriiston jälkeen ja Nico Aaltonen syötti Jan-Mikael Juutilaisen puolittaiseen läpiajoon. Mies ajautui kohti kulmaa ja ampui kohti Riku Heleniusta, joka hörppäsi kiekon luvattoman helposti kainalostaan sisään.

Helenius esiintyikin ajoittain hieman epävarmasti ja pomputteli kiekkoja eteensä. Toisaalta myös laukauksia tuli melko harvoin - eikä kiekkojen koppaaminen ole tunnetusti kylmiltään sieltä helpoimmasta päästä.

JYP tasoitti pelin ottelun puolivälissä, kun kultakypärä Eric Perrin löysi keskelle hiipineen Harri Pesosen, joka niittasi laatan ylänurkkaan. Itse maalintekijä ei ollut kovin tyytyväinen oman joukkueensa esitykseen.

– Aika perseestähän tuo on hävitä, mutta pelattiin aika paska pelikin. Ei se Kerho ollut näköjään riittävä sytyke meille. Ei mun mielestä ansaittukaan tänään parempaa, mutta hyvä tässä on se, että päästään pelaamaan samoja naamoja vastaan huomenna.

Hurrikaanipaitojen keskittymisen herpaantuessa ailahtelevaan tuomaritoimintaan, iski HPK alivoimalla. Aaltonen karkasi läpiajoon reilut viisi minuuttia ennen pelin loppua Janne Kolehmaisen syötöstä ja ujutti pelivälineen Heleniuksen putkien välistä maaliin.

Lopussa JYP oli tulla tasoihin, mutta kiekko lirui Perrinin ohjauksesta ratkaisevalla hetkellä ohi maalin ja HPK säästyi lopun takaiskumaalilta.

– Tämä oli erittäin makea voitto meille. Tiukka taistelu ja onnikin olivat myötä. Pysyttiin aika hyvin meidän pelisuunnitelmassa. Tuli pitkiä jaksoja, jolloin olimme vaikeuksissa, mutta maalivahti Tolvanen pelasi unelmapelin ja koko meidän puolustuspeli oli uhrautuvaista. Tiedettiin, että tämä on erittäin hankala paikka voittaa, mutta näimme sen mahdollisuutena, koska JYPillä oli noinkin pitkä voittoputki alla, kommentoi HPK:n päävalmentaja Harri Rindell ottelua.

JYPin onneksi revanssin paikka rajusti raastaneesta HPK:sta tulee jo heti huomenna, kun joukkueet kohtaavat Rinkelinmäellä lauantai-illan väännössä.

» Lähetä palautetta toimitukselle