Jokerit voittoon jäähyilystään huolimatta

Tappara piti Jokereita tiukoilla lähes kaksi erää, mutta pikamaalit 38:n minuutin molemmin puolin ratkaisivat ottelun helsinkiläisille. Jokerien paras osa oli jälleen Ilari Filppulan johtama ykkösketju, joka järkkäsi kotijoukkueen kuudesta maalista puolet.

Jokerit tarjosi Tapparalle tiistain ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä ylivoimaa peräti kuuden kaksiminuuttisen verran. Tamperelaisten pakkopeli onnistui rankaisemaan kertaalleen, ja kerran vierasjoukkue iski alivoimalla. Niinpä ottelu pysyi tasaisena aina keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen lopulle asti.

Puolitoista minuuttia Arttu Ilomäen tasoitusmaalin jälkeen Jokerit pääsi ottelussa johtoon kolmannen kerran, kun Riku Hahl ohjasi Ossi Väänäsen siniviivalaukauksen maaliin. Kakkossyötön maaliin merkkautti Teemu Pulkkinen, jonka mainiosta viistosyötöstä Väänänen pääsi laukomaan suoraan.

Heti seuraavassa vaihdossa Ilari Filppula katkaisi Jussi Halmeen syötön laidan vieressä ja petasi Nichlas Hardtille avopaikan. Tanskalainen harhautti Jani Niemisen jäihin ja siirsi kiekon rystyltä Tapparan maaliin. Maali katkaisi vieraiden selkärangan.

– 4–2-maalia emme ihan henkisesti kestäneet. Virheethän olivat sinänsä aika suuria, harmitteli Tapparan päävalmentaja Risto Dufva.

– Ainahan tulee virhe, kun tulee maali. Virheitä on erilaisia ja eri suuruisia. Nyt ei maalivahdille jätetty kyllä mahdollisuuksia.

Jokerit osui kuudesti.
Matti Korpi

Kotijoukkueen neljännen osuman jälkeen lähdettiin viettämään ennenaikaista erätaukoa, kun yksi Areenan päätypleksi irtosi kiinnittimistään. Sen jälkeen Jokerit jatkoi myllytystään, joka tuotti lopulta ottelun lopullisen ratkaisun ajassa 45.54. Hahl syötti kiekon maalin takaa laukaisusektoriin, ja Ross Lupaschukin epäonnistunut laukaus painui Niemisen taakse.

Ottelun loppu oli erityisesti Tapparalta tahdotonta pelailua. Jokerit piti kiekkoa ja rakensi muutaman maukkaan tekopaikankin. Lopulta kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen, kun Jani Rita syötti Antti Kerälälle maalin eteen, ja tämä laukoi ottelun loppulukemiksi 6–2.

– Kolmas erä oli tänään meiltä paras. Siinä jo rupesi tulemaan viisikon yhteistyötä esiin. Saimme joitakin asioita näkymään, joita tässä on haettu, kiitteli Jokerien kakkosvalmentaja Tomi Lämsä.

Tappara onnistuu alivoimalla

Markus Nordlundille ottelun alku oli vaikea. Jokeripuolustaja otti jäähyn heti ensimmäisessä vaihdossaan, ja joutui kaksi ja puoli minuuttia jäähynsä jälkeen toistamiseen kuluttamaan rangaistusaition penkkiä. Jokerit kesti alivoimat helposti, mutta kotijoukkueen oman pelin ne sotkivat.

– Tappara tuli hyvin peliin, oli aloitteellinen ja nälkäinen. Meillä kolme jäähyä ensimmäiseen erään, tuli pelistä vaikea. Katosi rytmi viisikkopelaamisesta, Lämsä summasi.

Erän lopussa Jokerit kuitenkin pääsi johtoon, kun Ben Eaves viimeisteli illan ensimmäisen osumansa. Toisen erän alussa kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta karata suuremmallekin karkumatkalle, kun Tapparan Atte Mäkinen sai nimensä ensimmäisen kerran liigatilastoihin.

16-vuotias debytantti sai kuitenkin ihailla jäähyaitiosta oman joukkueensa alivoimaosumaa. Jukka Peltola haastoi Lupaschukin, ja pääsi komealla harhautuksella tämän ohi. Tarkka laukaus kruunasi illan hienoimman osuman.

Illan toisella ylivoimallaan kotijoukkue onnistui itse maalinteossa. Ratkaisijana kunnostautui jälleen Eaves, jolle tehopiste oli maajoukkuetauon jälkeen jo kuudes.

Eronen sivuun olkapäävamman vuoksi

Toisessa erässä oli Jokerien tuoreiden puolustajahankintojen vuoro jäähyillä. Ensin jäähylle lähti Lupaschuk, jolle Tappara-hyökkääjien vauhti oli jatkuvasti liikaa. 42 sekuntia myöhemmin tälle teki seuraa Josef Boumedienne, joka huitoi Peltolan mailan poikki.

Jokerit onnistui kuitenkin tappamaan kahden pelaajan alivoimansa. Huomiotaherättävää oli, että se pelasi lähes koko ajan samalla kolmikolla.

– Huikea tappo. "Riksa" (Hahl) ja Väänäsen Ossi tekivät esimerkillistä duunia ja sytyttivät koko joukkuetta, Lämsä hehkutti.

Ilman valmentajan kunniamainintaa jäi Teemu Eronen, joka lähti vaihtoon kolme sekuntia ennen Lupaschukin jäähyn umpeutumista. Erosen kannalta ikävämpi asia oli kuitenkin tälli, jonka hän sai olkapäähänsä. Huippuvireinen puolustaja jatkoi peliä toiselle erätauolle asti, mutta jäi sen jälkeen sivuun.

Jokerit jatkaa pelejä perjantaina Jyväskylässä. Tappara puolestaan kohtaa kauden viimeisessä Tampereen paikallisottelussa torstaina Ilveksen.