Pisteet jäivät Pasilaan

Helsingin Jokerit esitti perjantai-illan ottelussa sen, mitä tarvitaan kahden pisteen ottamiseen kotiottelussa. Valmentajat kommentoivat peliä erittäin hyväksi, mutta katsojalle se näkyi enemmänkin tarkkana peruspelinä.

Ennen ottelua nostettiin mestaruusviiri vuosimallia 2002 Areenan kattoon varsin järkyttävältä kuulostavan musiikkivalinnan kera. Tämän jälkeen tahkottiin 60 minuuttia liigan runkosarjakiekkoa, iskettiin numerot 3-1 taululle, ja lähdettiin perjantai-illan viettoon.

Kuten sanottua, pelilliset hienoudet olivat sinänsä vähissä Areenan illassa, mutta peli oli kuitenkin vauhdikasta ja etenevää, keskialueelle ei juurikaan jääty jumiin, mistä kertovat maalivahtienkin suurehkot torjuntamäärät, jälleen kerran erinomaisen ottelun pelannut Kari Lehtonen torjui 32 kertaa, ja toisessa päädyssä Lukon Petri Vehanen 35 kertaa. Molemmat maalivahdit saivat muutamaan otteeseen venyä paraatipelastuksiin.

Peltonen illan tehomies

Jokereiden osalta illan näkyvin hahmo oli erinomaista kautta aloitteleva kapteeni Ville Peltonen. Maaliton ensimmäinen erä osoitti ottelusta tulevan erittäin tasainen. Ensimmäistä kolmannesta värittivät lukuisat kaksiminuuttiset, mutta kummankaan joukkueen ylivoimapeli ei tuottanut tulosta maalivahtien ollessa hyvin hereillä.

Toista erää ei kuitenkaan enää edetty pitkään maalittomana: Jokereiden ykköskenttä mylläsi tekopaikan Peltoselle, joka täräytti kiekon hyvällä laukauksella ohi Vehasen. Pelikello näytti lukemaa 24.36 ja syöttöpisteet osumaan merkittiin Markus Kankaanperälle, sekä vielä hieman varjojen mailla vaeltavalle Jukka Hentuselle.

Ottelun voittomaali syntyi seitsemän minuuttia avausmaalin jälkeen. Jussi Pesonen ja Sean Bergenheim pääsivät hyökkäämään 2-1-vastaan kohti Lukon maalia. Pesonen sahasi Vehasta oivasti silmään olemalla syöttävinään, mutta vetäisikin nopeasti ranteella kiekon Vehasen jalkojen välistä reppuun. Maalista Vehanen voi kantaa osavastuun, sillä maalivahdin tehtävä moisissa tilanteissa on ensisijaisesti pelata kiekollista pelaajaa vastaan. Vehaselta unohtui myös yksi torjumisen perusteeseistä: maila jäähän.

Toisen erän loppuun Lukolle tarjottiin vielä oivaa tilaisuutta kaventaa peli ja hakea huomattavasti parempia asemia kolmanteen erään, kun Petri Pakaslahti ja Ari Vallin ottivat lyhyen ajan sisällä kakkoset. Raumalaisten ylivoima oli kuitenkin koko illan tehotonta, ja Lehtonen hoiti loput.

- Ottelu ratkesi oikeastaan tuohon Lukon epäonnistuneeseen 5-3-ylivoimaan. Meidän alivoima taisteli hyvin. Koko joukkueen liike oli tänään muutenkin parempi kuin kauden ensimmäisessä pelissä tiistaina, Jokereiden valmentaja Raimo Summanen totesi.

Strömberg palauttamassa muistoja mieliin

Mika Strömberg teki illan ottelussa varsinaisen paluunsa Areenalle. Toinen ottelu tämän vuoden liigassa tuotti toisen maalin, kun Strömberg lämäsi Jokerit ylivoimalla ratkaisevaan 3-0 -johtoon ajassa 49.01. Ylivoimamaaliin syöttäjäksi toinen paluumuuttajapuolustaja AJ Niemi, sekä Ville Peltonen, koko ylivoimapelin primus motor.

Strömbergin ura oli pienoisessa laskusuunnassa miehen pelatessa viimeisintä kauttaan Jokereissa vuonna 1999. Kolme viime vuotta vierähtivät Sveitsin liigassa, jonka taso ei aina päätä huimannut. Kauden ennakkospekulaatioissa Strömbergin nykykuntoa pidettiin suurena arvoituksena. Kieltämättä Strömbergin liikkeessä onkin vielä paljon parannettavaa, mutta mikäli mies tekee maalin ottelussa hyökkäyssiniviivalta, täyttää hän erinomaisesti paikkansa. Illan ottelussa Strömberg osoitti maalinsa lisäksi muitakin juonikkaita ideoita hyökkäyspelissä.

- Peli on paljon nopeampaa ja kaukalot kapeampia kuin silloin ennen. Aikaa ei todellakaan ole hienouksiin, Strömberg pohti.

Kaikesta huolimatta, Strömberg alkaa pikkuhiljaa tuomaan fanien mieliin muistoja siitä Mika Strömbergistä, jonka esityksistä jokeriyleisö sai nauttia täysin rinnoin vanhan jäähallin aikoina.

Lehkonen: Lehtonen ratkaisi

Ottelun jälkeen raumalaisten valmentaja Ismo Lehkonen antoi täyden tunnustuksen Kari Lehtoselle, sekä Jokereiden viisikkopelille.

- Lehtonen on loistava maalivahti. Mielestäni Lukolla oli aivan riittävästi hyviä paikkoja ottelun ratkaisemiseen, mutta Lehtonen oli lähes aina kiekon tiellä. Lisäksi meillä oli ahdasta hyökkäysalueella. Jokerit puolustaa niin kurinalaisesti, että tilaa ei juuri jää, Lehkonen totesi.