Koskinen vei maalivahtien taiston nimiinsä

Ilmalassa nähtiin kovatasoinen ja vähämaalinen kamppailu, kun KalPa haki kauden ensimmäisen voittonsa Jokereista. Maalivahtien taistelussa vierasjoukkueen maalia vartioinut Mikko Koskinen veti lopulta pidemmän korren. Jokerien loppurynnistyksestä huolimatta loppulukemiksi kirjattiin 0-1 (0-0, 0-1, 0-0).

Uuden vuoden ensimmäinen kiekkokamppailu Ilmalassa tarjoili yleisölle tiukan ja viihdyttävän kamppailun. Vierasjoukkue KalPa otti kauden ensimmäisen voittonsa Jokereista ja haki tärkeät vieraspisteet mukaansa Helsingistä. Vierasjoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli tasokkaan ottelun jälkeen yhtä hymyä ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Hyvää jääkiekkoa nähtiin tänään. Pystyttiin meidän aseilla, syöttämisellä, liikkumisella ja haastamisella viemään sitä peliä, varsinkin toisessa erässä ja sitä kautta saatiin maalikin. Kolmannessa erässä vähän passivoiduttiin, mutta puolustettiin kyllä äärettömän hyvin.

Jokerit ei pystynyt kolmannen erän hillittömästä yrityksestä huolimatta tasoittamaan ottelua. Kotijoukkueella oli viimeisen viiden minuutin aikana useampiakin paikkoja iskeä ottelu tasoihin, mutta KalPan maalia vartioinut Mikko Koskinen oli tiistai-iltana ohittamaton. Jokerien kakkosvalmentaja Tomi Lämsä oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa suorituksiin.

– Hyvä ja tasainen ottelu, vauhtia ja taklauksia. Kolmas erä kääntyi siinä meille ja tarjottiin mahdollisuutta tasoihin ja voittoon. Siellä oli muuri tänään vastassa. Herra Koskiselta erinomainen peli. Tietysti ei se maalivahti ainoastaan, vaan KalPa puolusti uhrautuvasti.

– Hyvä peli kuitenkin myös meiltä. Maalinteko oli meille vaan tervanjuontia tänään, mutta ei se mitään. Tästä mennään eteenpäin, ja ei missään nimessä laiteta päätä pensaaseen. Nämä pelit ovat pienestä kiinni, pomppu sinne ja pomppu tänne niin peli kääntyy suuntaan tai toiseen. KalPa on hyvä joukkue, ja sieltä ei mitään ilmaiseksi saa. Varmasti ovat ansainneet kärkipaikkansa tällä hetkellä.

Kolmannessa erässä puolustuskannalle vetäytynyt KalPa osaltaan jopa tarjoili kotijoukkueelle paikkoja, ja esimerkiksi Jukka Hentusen huono purku minuutti ennen loppua oli koitua vierailijoille kohtalokkaaksi. Koskinen oli kuitenkin otteluun loppuun asti kuin muuri.

– Vieraskaukalosta haetaan 1-0-voitto, niin paljon parempaa peliä ei voi maalivahti toivoa. Muutenkin vauhdikas ja varmaankin yleisöön menevä peli. Paljon vauhtia ja hyviä tilanteita, sanaili tyytyväinen Koskinen ottelun jälkeen.

KalPa pitää kiekkoa – Jokerit luo tilanteita

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle, sillä molemmat joukkueet hakivat aktiivisella pelillä voittoa. Ensimmäisen erän alussa Jokerit hallitsi ottelua ja loi heti ottelun alussa muutaman vaarallisen paikan Mikko Koskisen maalille.

Etenkin ykkössentteri Ilari Filppula oli avauserässä pelipäällä, ja lievästä alavireestä kärsinyt keskushyökkääjä pelasi ketjukaverinsa Nichlas Hardtin ja Ben Eavesin useaan tekopaikkaan. Vantaalainen yritti viimeistellä välillä myös itse, ja ovela kiskaisu maalin takaa oli yllättää Koskisen, jonka suojuksista kiekko oli pomppia verkon perukoille.

Mikko Koskinen oli tiistaina ohittamaton.

Erän edetessä KalPa sai kiekkoa enemmän haltuunsa, ja hallinta alkoi kääntyä vierasjoukkueelle. Joukkueen kapteeni Sami Kapanen pelasi erän puolivälissä upeasti Tommi Miettisen tekopaikkaan, mutta paluun jokerimaalille tehnyt Eero Kilpeläinen oli maalillaan kuin muuri. Hetkeä myöhemmin Kapanen oli itse nokikkain Kilpeläisen kanssa, kun jokeripuolustaja Teemu Eronen antoi laidasta kaamean harhasyötön suoraan Kapasen lapaan. Kilpeläinen oli kuitenkin tilanteessa jälleen etevämpi.

Kilpeläinen joutui toden teolla koetukselle erän loppupuolella, kun Sakari Salminen karkasi puolittaiseen läpiajoon. Salminen ajoi röyhkeästi maalille ja oli ujuttamassa kiekkoa ohi Kilpeläisen. Hyökkääjä kuitenkin lensi jokeripuolustajan avustuksella jälkitilanteessa Kilpeläisen niskaan, ja tuomari vihelsi pelin poikki ennen maalin syntymistä.

Erän lopussa hallinta kääntyi jälleen kotijoukkueelle, kun vierasjoukkue sortui jäähyilyyn. Muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta Jokerit ei pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan.

Kilpeläinen pitää Jokereita pystyssä

Vierasjoukkue hallitsi toisen erän alkupuoliskoa täysin, ja se vieritti hyökkäyksiä jatkuvalla tahdilla Eero Kilpeläisen vartioimalle jokerimaalille. Kaksi kuukautta sivussa ollut juvalainen jatkoi kuitenkin siitä mihin ennen loukkaantumistaan jäi, ja jokerimaali pysyi puhtaana.

Pelin painopiste kääntyi hetkeksi KalPa-päätyyn, kun Jasse Ikonen joutui jäähyaitioon koukkaamisesta. Jokerien Jarkko Ruutu oli lähellä siirtää kotijoukkueen johtoon, mutta KalPa-puolustus siivosi laukauksen paluukiekon pois maaliviivalta.

Jokerien pitkän hallintajakson päätteeksi KalPa näytti toteen urheilussa niin tutun fraasin. Kun et itse tee, niin vastustajasi tekee. Ossi Väänänen kaatui hyökkäyspäässä ja KalPa pääsi puolittaiseen 2-1-hyökkäykseen. Iiro Pakarinen tarjoili siniviivan jälkeen määrämittaisen syötön maalin eteen, josta Jaakko Rissasella oli helppo työ iskeä vierailijat johtoon.

– Jokinen pystyi viivyttämään keskialueella peliä, ja Rissanen sai syötettyä Pakariselle. Sen jälkeen Rissanen ei tyytynyt tulemaan vaihtoon vaan jatkoi vielä matkaa ja sai tehdä tyhjään sen maalin. Työmäärä oli aika iso siinä, kommentoi Tuokkola maalin syntyä.

Maalin jälkeen kotijoukkueen paletti meni sekaisin, ja KalPa oli lähellä iskeä heti seuraavassa vaihdossa uudestaan. Vierailijoiden kakkoskenttä loi hyvää painetta jokerimaalille ja Tommi Miettinen oli iskeä paluukiekosta joukkueensa kahden maalin johtoon. Tuomarin pilli kuitenkin pelasti kotijoukkueen, sillä toinen erotuomareista oli viheltänyt pelin poikki ennen kuin Miettinen ehti sutia kiekon sisään.

Aivan erän lopussa KalPalle tarjoutui vielä huippupaikka, kun jokeripakka lopetti pelaamisen omassa päässä. Kilpeläinen kuitenkin jatkoi päätä huimaavia otteitaan, kun hän kalasti kiekon puolittaisessa läpiajossa housujensa sisään.

Jokerit jatkaa pelejä torstaina kotiottelulla Pelicansia vastaan. KalPa puolestaan isännöi samana päivänä Niiralassa JYPiä.