Jokerit voittoon ihmeellisten maalien ottelussa

LIIGA / Raportti
Jokerit katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se voitti JYPin tiistaina niukasti lukemin 3-2 (1-1, 1-1, 1-0). Voittomaaliksi jäänyt 3-2-osuma meni JYP-maalilla haparoineen Joni Myllykosken piikkiin.

Ilmalassa nähtiin tiistaina varsin huonotasoinen kamppailu, kun Jokerit väänsi niukan 3-2-voiton JYPistä. Ottelun kaikki viisi maalia olivat tavalla tai toisella outoja. Voittomaaliksi jäänyt Henri Heinon osuma tuli JYP-vahti Joni Myllykosken munauksesta maalin takana. Myllykoski jätti kiekon suoraan Tomi Mäen lapaan, joka siirsi kiekon maalin eteen unohtuneelle Heinolle.

– Maalit ja millä tavalla ne meni kyllä harmittaa vähän. Ne oli vähän, sanotaanko sitten nätisti, ihmeellisiä, tarinoi JYPin päävalmentaja Jyrki Aho ottelun jälkeen.

Ottelu pysyi tasaisena myös kolmannen erän alussa tulleen Heinon maalin jälkeen, ja JYPillä oli vielä paikkoja tasoittaa ottelu kolmannessa erässä. Myös Jokereilla oli paikkoja ratkaista ottelu ylivoimalla, mutta ylivoimakentällisten ruuti oli tänään märkää. Päävalmentaja Erkka Westerlund myönsi ylivoiman vaikeudet.

– Meillä ei kumpikaan niistä kentistä, joilla on pelattu ylivoimaa, ole koossa tällä hetkellä. Siellä on nyt eri miehet pelaamassa. Ylivoimaa pitäisi pystyä suoraviivaistamaan ja saamaan maalille enemmän tilanteita. Liikaa pyöritään kulmissa. Sekin vaikuttaa vielä vähän, että nyt pelataan isossa kaukalossa, mutta me ei olla vielä kertaakaan päästy harjoittelemaan siinä.

Jäähyjen sävyttämä ensimmäinen erä

JYP otti kuskin paikan ottelun alkuminuuteilla. Eric Perrinillä oli loistava paikka iskeä vierailijat salamamaalilla johtoon, mutta kultakypärän veto kilpistyi Eero Kilpeläisen patjoihin. JYPin hyvän painostuksen kuitenkin katkaisi Sami Vatasen saama kaksiminuuttinen.

Jokerien kokoonpanoon paluun tehnyt Nichlas Hardt oli heti ylivoiman alussa iskeä Jokerit johtoon, mutta tanskalainen suti paluukiekon ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Jokerien kakkosylivoimaa pyörittävä Riku Hahl nousi laidalta ja laukoi kiekon kohti Joni Myllykoskea. Kova laukaus liukui JYP-maalivahdin suojusten välistä tarjottimelle, josta Teuvo Teräväinen iski kiekon verkkoon. Maali oli kakkosylivoimaan nostetulle 17-vuotiaalle uran ensimmäinen.


Henri Heino vastasi illan voittomaalista
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

JYP pääsi kuitenkin hiljalleen paremmin pelin tempoon kiinni, ja se olikin erän lopussa hallitsevampi osapuoli. Vierasjoukkue pääsi yrittämään maalia ylivoimalla, kun Jarkko Ruutu hankki itselleen kaksiminuuttisen. Kilpeläinen pystyi kuitenkin kerta toisensa jälkeen pysäyttämään JYP-vyörytyksen ja jokerimaali säilyi koskemattomana.

Tasakentällisin ei kuitenkaan ehditty kauaa pelata, kun jokeripäädyssä nähtiin Sami Vatasen taidonnäyte. Puolustaja pyöritteli jokeripakan nippuun, ja laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Kilpeläisen. Parhaan mahdollisen maskin maaliin teki Harri Pesonen, joka hyppäsi Kilpeläisen eteen juuri ennen laukausta.

Alivoimamaalit mieheen toisessa erässä

Jokerit lähti toiseen erään alivoimalla, mutta se ei alivoimaspesialisti Riku Hahlia haitannut. Ruutu karvasi kiekon viivalla kompuroineelta Vataselta ja pääsi 2-1-hyökkäykseen yhdessä Hahlin kanssa. Kiekon alueelle tuonut Hahl ampui suoraan luistelusta kiekon helposti takayläkulmaan ohi hölmistyneen Myllykosken. JYP-maalivahti voi ottaa tämän maalin täysin omalle kontolleen. Westerlund kiitteli voitosta tärkeitä johtajapelaajia.

– Johtoasemassa tuli pelaajille pieniä lamaantumisia, mutta toisaalta tämän joukkueen vahvuus on se, että siellä on todella paljon henkisesti vahvoja pelaajia. Ne pystyivät pitämään tämän pelin meidän hallussa. Johtajapelaajat kuten Hahl on tällaisilla kovilla hetkillä tärkeitä pelaajia.

Eikä aikakaan kun toisessa päässä soi jälleen. Kilpeläinen pysäytti rännikiekon maalin taakse ja jätti sen vaihdosta tulleelle Teemu Eroselle. Puolustaja lanseerasi takarautakikasta oman pään version sohiessaan kiekkoa maalin takana. JYPin Antti Pihlström ei jättänyt Erosen kompurointia hyödyntämättä, vaan riisti kiekon ja iski sen vastustamattomasti tyhjään maaliin. Pihlströmin osuma oli jo ottelun toinen alivoimamaali.

Eronen äityi ottelun jälkeen käyttämään tilanteesta Hannu Jortikan lanseeraamaa kiekkotermiä.

– Ei ollut huono jää tai mitään. Se oli ihan puhdas ”sörtsi” multa.

» Lähetä palautetta toimitukselle