Jokerit murskasi jälleen HPK:n

LIIGA / Raportti
HPK joutui jälleen kerran kotimatkalle Jokerien kotihallista tappio niskassaan. Tällä kertaa helsinkiläiset kukistivat hämeenlinnalaisvieraansa selvin 7–0-lukemin.

Jokerit kukisti perjantain liigakierroksella HPK:n viidennentoista kerran peräjälkeen kotihallissaan. Ottelu oli alusta asti kotijoukkueen selvää hallintaa, mutta toisessa erässä se repesi lopullisesti.

Ensin Ossi Väänänen siirsi Jokerit kolmen maalin johtoon ylivoimalla. Teemu Erosen laukauksen paluukiekko jäi pyörimään Mikko Tolvasen maalin eteen, ja Väänänen osui paikalle parahiksi tökkäämään pelivälineen maaliviivan yli.

Jokerien neljännen maalin viimeisteli Henri Heino lähes yhtä helposti. Juhani Tyrväinen pyörähti kiekon kanssa kaukalon kulmasta maalille ja jätti Ossi-Petteri Grönholmin taakseen. Tyrväinen rynni Tolvasen päälle, mutta kiekko jäi pelattavaksi. Heino oli ensimmäisenä paikalla ja siirsi Jokerit 4–0-johtoon.

– Kolmen maalin takaa-ajoasema oli jo tietysti vaikea, mutta se neljäs maali oli valitettava, harmitteli HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

– Päätuomari [Jarno] Heikkinen sanoi, että "se oli kaunis pelimaali". Miten hän pystyy kommentoimaan, mikä on kaunis maali ja mikä ei, Rindell ihmetteli.


Jokerien neljäs maali herätti keskustelua.
Matti Korpi

Loput maalit Lahden nimiin

Rindell otti neljännen takaiskumaalin jälkeen aikalisän, muttei onnistunut rauhoittamaan joukkuettaan. Jokerit pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan, kun Kari Sihvonen ja Jukka-Pekka Laamanen hölmöilivät itsensä jäähypenkille.

Janne Lahti iski ottelun ensimmäisen maalinsa 5–3-ylivoimalla ja toisen ohjaamalla Markus Nordlundin laukauksen Tolvasen ohi.

Kolmattaan Lahti haki joukkuetoveriensa avustuksella koko kolmannen erän ajan. Lopulta 44 sekuntia ennen ottelun päättymistä Teemu Pulkkinen tarjoili namupassin alivoimaneliön keskelle, ja Lahti pamautti kiekon HPK-maalin yläkulmaan.

– Tuntui, että Janne Lahti oli joka paikassa, Rindell ihmetteli.

”Ihan pelasi jääkiekkoa”

HPK:n historia Jokerien kotiareenassa on synkkä. Hämeenlinnaan pisteet ovat lähteneet vain kahdesti, ja edellisestä voitosta on kulunut aikaa jo yli kuusi vuotta. Niinpä joukkue valmistautui otteluun huolellisesti.

– Pidimme viisikkopalaverit eilen ja yritimme saada erilaisen alun, Rindell kertoi.

– Onnistuimmekin aivan alussa, mutta sitten tuli yksi erittäin hölmö jäähy, ja toinen, josta en tänä päivänäkään tiedä, mistä se tuli.

Mathias Porselandin koukkaamisjäähyn aikana Jokerit iski illan ensimmäisensä. Nordlund laukoi siniviivalta, ja Tomi Mäki ohjasi kiekon Tolvasen taakse. Kolmisen minuuttia myöhemmin Jokerit siirtyi 2–0-johtoon Jarkko Ruudun osumalla.

– Nyt voitte kirjoittaa, että hän ihan pelasi jääkiekkoa, naureskeli Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund Ruudun kohtelua tiedotusvälineissä.

– Aina kun on jotain pientäkin, se kaivetaan esiin.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään jo lauantaina. HPK:lla on Rindellin mukaan ohjelmassaan vielä ennen kotiotteluaan JYPiä vastaan joukkuepalaveri yötä vasten. Jokerit puolestaan matkustaa Turkuun, jossa sille pitää seuraa junalastillinen kannattajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle