Mestis-maajoukkue jätti Jokerit jumboksi

Kiekkokansan turnauksessa voitoitta edennyt Jokerit ja Mestis-maajoukkue tasasivat tasapaksussa ottelussa turnauspisteet numeroin 3-3.

Avauserä eteni pelitapahtumien muodossa melko tasaisesti. Ilman Sami Heleniusta, Marko Jantusta ja Tommi Turusta pelannut Jokerit sai kuitenkin luotua muutaman hyvän paikan Ari Luostarisen vartioimalle Mestis- maajoukkueen maalille.

Ensimmäinen maali nähtiin kun helsinkiläiset pääsivät erän loppupuolella pelaamaan ylivoimaa. Jan Latvalan ja hienon pelin pelanneen Thomas Sjögrenin syötöistä pääsi Mikko Kalteva laukomaan kiekon siniviivalta ohi Luostarisen.

Jokerit kasvatti johtoaan toisessa erässä

Toinen erä noudatti pitkälle samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Maalit nähtiin jälleen erän loppupuolella. Kuten avausmaali, myös Timo Vertalan viimeistelemä 2-0 osuma syntyi ylivoimalla. Hyvän esityön osumaan teki jälleen Sjögren. Ari Luostariselle ei tilanteessa jäänyt mahdollisuuksia.

Peli ei edennyt kuin pari minuuttia ja kiekko oli jälleen Luostarisen selän takana. Molemmilta joukkueilta oli mies rangaistujen aitiossa kun Jan Latvala pääsi viimeistelemään 3-0 osuman, Sjögrenin syötöstä. AIK:sta Helsinkiin hankittu ruotsalainen teki hienon työn karvattuaan kiekon pois Mestiksen puolustajalta ja syötettyään sen maalin eteen nousseelle Latvalalle.

Mestis kuroi eron umpeen päätöserässä

Monet varmasti luulivat pelin olevan selvä kun taululla oli kahden erän jälkeen 3-0 lukemat. Kolmanteen erään luisteli kuitenkin merkittävästi piristynyt Mestis- maajoukkue.

Vierasjoukkueen maalihanat aukaisi Petri Pitkäjärvi joka pääsi laittamaan kiekon aivan maalin edustalta ohi Markus Helasen. Syöttäjäksi osumaan merkittiin Jukka Hakkarainen. Pitkäjärven maalin jälkeen alkoi Hannu Väisäsen näytös. Mies pisti pelin jännäksi tuomalla hieman ennen erän puoliväliä joukkueensa yhden maalin päähän. Esityön osumaan teki Pitkäjärvi.

Pelin loppua kohden Mestis sai luotua melko tasaisesti paikkoja Helasen vartioimalle maalille. Huipennus nähtiin kun erän viimeisellä minuutilla puolittain yksin läpi päässyt Väisänen sai Helasen sivuttaisliikkeessä jäihin ja laittoi kiekon verkkoon. Näin jätti pirteitä otteita esittänyt Mestis- maajoukkue isoja panostuksia tulevalle kaudelle tehneen Jokerit tylysti turnauksen viimeiseksi.