Jokereille pronssia – Boumedienne jatkoaikaratkaisijana

LIIGA / Raportti
SM-liigahistorian pisimmäksi venynyt pronssiottelu toi lopulta Jokereille seurahistorian toisen pronssimitalin, kun vastaavasti Blues kärsi jo neljännen pronssiottelutappionsa yhtä monesta ottelusta.

Josef Boumedienne laukoi maalin edestä kiekon etukulmasta sisään, kun pelikellossa erälukema oli 5 ja kellossa 18.47 nykystandardin mukaisesti näyttäen jäljellä olevaa aikaa.

– Sain syötön maaliviivan taakse ja pääsin aika vapaasti ajamaan maalille.

Kun kyseessä oli toinen jatkoerä, maali syntyi Jokerien fanikatsomon edessä.

– Ei sitä sillä tavalla ajattele, mutta mieluummin sen osuman tekee tietysti siinä päädyssä.

Blues kolmen maalin takaa tasoihin

Jokerit aloitti pelin selvästi paremmin ja hallitsi avauserää. Ilari Filppula iski kaksi osumaa, joista ensimmäinen puolittaisesta läpiajosta toisella yrittämällä ja toinen maskin takaa rystysuuppaisulla. Tuo osuma syntyi, kun erää oli jäljellä enää sekunnin osia.

Toisessa erässä Janne Lahti tarjosi vanhanaikaisellaan vielä tiukemman otteen pronssista helsinkiläisille. Blues kuitenkin näytti tuttua taistelua, mitä varsinkin pudotuspelit ovat tuoneet. Kristian Kuusela ohjasi Oskari Korpikarin laukauksen maaliin ennen toista erätaukoa ylivoimalla.

Kolmannen erän Blues aloitti vahvasti. Tommi Huhtalan yrityksen ensimmäisellä minuutilla Eero Kilpeläinen vielä torjui, mutta toisella minuutilla Teemu Ramstedt toi Bluesin maalin päähän. Jatkoa seurasi yhden tapetun rangaistuksen jälkeen, kun usein nousuja tekevä, mutta silti harvoin niissä onnistuva Mikael Kurki iski kiekon maaliin.

Tämän jälkeen Blues painosti vielä jonkun aikaa, mutta Jokerit sai kasattua pelinsä hyvin, ja peli tasoittui varsinaisen peliajan kääntyessä kohti päätöstään.

Ensimmäinen jatkoerä oli Jokereiden hallintaa. Paras tilaisuus ratkaisuun oli kahden osuman Filppulalla, mutta hattutemppuun ei jokerisentteri yltänyt. 80 peliminuutin jälkeen taululla olivat edelleen lukemat 3-3, joten ratkaisua haettiin viidennestä erästä. Siellä sitä ei tarvinnut odottaa kauaa ennen Boumediennen osumaa.


Jokereiden edellisestä mitalista oli jo viisi vuotta.
Jussi Kivimäki

Ristiriitaiset tunteet

Boumedienne näki ottelun ratkaisuasiat näin:

– Joukkueessa oli hyvin kokemusta, se toi voitontahtoa. Energia käytettiin oikeisiin asioihin. On tässä kuitenkin ristiriitainen tunne, sillä mestaruudesta pelataan ja se on tavoite, Boumedienne arvioi.

Boumedienne saapui Jokereihin kesken kauden Djurgårdenista. Sen joukkueen kohtalo oli kaikkein karmein, sillä ensi kauden sarjataso vaihtui Allsvenskaniin

– Tosi ikävä heidän puolestaan, siellä on kuitenkin paljon kavereita. Se oli kuitenkin nähtävissä kauden aikana, että vaikeaa tulee olemaan, puolustaja arvioi alkukauttaan Ruotsin pääkaupungissa.

Jokereissa pronssimitalin saa virallisesti 26 pelaajaa, joista pronssiottelussa eivät olleet mukana Frans Tuohimaa, Ross Lupaschuk, Tommi Kivistö, Ben Eaves, Jeremy Dehner ja Teuvo Teräväinen. Kaksi viimeksi mainittua eivät olleet paikalla vastaanottamassa mitaleitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle