Ilves päihitti TPS:n kenraaliharjoituksissa.

Ilves ja TPS kohtasivat ensimmäistä kertaa sitten viime kevään. Ottelu oli tyypillinen harjoituspeli, siinä ei nähty mitään ihmeelisyyksiä eikä tempo huimannut päätä. Silti se antoi suuntaviittaa siihen, millaisessa kunnossa joukkueiden pakat ovat.

Surffausta ilman päämäärää

Ensimmäisessä erässä ei ole paljoa kerrottavaa. Peli oli tyypillistä surffausta eikä yleisölle tarjottu liiemmälti leipää, saatikka sirkushuveja. Erän loppupuolella sai Ilves kuitenkin aikaan ottelun avausmaalin. Konkari Raimo Helminen ja hyvään seuraan päässyt Ville Snellman pelasivat kiekon Vesa Viitakoskelle ja mies harhautti taitavasti TPS:n maalissa pelanneen Jason Elliottin pistäen kiekon maaliin. Sen jälkeen pelailtiin aika mielenkiinnotonta kiekkoa summerin pirinään asti.

Ilves ottaa ohjat käsiinsä

Toisen erän alkupuolella Ilves iski uudelleen. Mika Niemi sai kiekon Antti Bruunilta ja tilanne oli jo 2-0. Tässä vaiheessa näytti, että TPS:llä ei ollut kovin suurta motivaatiota pelata tosissaan. Erän viidennellä minuutilla TPS:ään Kalpasta siirtynyt Jussi Timonen sähläsi Ilveksen siniviivalla ja David Nemirovsky pääsi karkaamaan läpiajoon onnistumatta kuitenkaan yllättämään Elliottia.

Sitten iski TPS ja rotat. Jani Kiviharju antoi kiekon Mika Suoraniemelle joka toi palloseuran takaisin peliin.
Ilves ei siitä hämmentynyt vaan pääsi myllyttämään TPS:n maalille ja meinasi tehdä maalin jo pari minuuttia kavennuksen jälkeen. Elliot kuitenkin kesti maalillaan. TPS:n Mika Alatalolla oli kaksi kertaa mahdollisuus tasoittaa peli, mutta Bruce Racine esti maalin syntymisen. Kolmanteen erään lähdettiin siis Ilveksen johdossa.

Kolmas erä toden sanoo

Kolmannessa erässä alkoi sitten vihdoin tapahtumaan hieman enemmän.
Kai Nurminen näytti että ei ole menneen talven kiekkomiehiä ja laittoi Niko Mikkolan syötön ohi Racinen. Kiekko pomppasi ulos nopeasti, mutta ilmeisesti se sitten kävi maalin sisällä, koska siitä merkittiin TPS:n tasoitus.

Ilves ratkaisi ottelun ajassa 44.27. Laamanen laukaisi hurjan lämärin ja Marko Luomala iski Elliottin torjunnasta reboundin sisään.
TPS pääsi pelaamaan kolmannen erän lopussa viidellä kolmea vastaan kun sekä Jukka Laamanen että Mika Niemi istuivat rangaistusaitiossa.
Ilves kuitenkin kesti hienosti ilman takaiskua ja vei tällä tavalla TPS:n uskon. Viimeisellä minuutilla oli TPS:llä vielä hyvä hyökkäys mutta Mika Alatalo kieputteli siitä paitsion. Näin ollen Ilves vei tämän harjoitusottelun voiton maalein 3-2.

TPS:n parhaiksi pelaajiksi nostaisin ketjun Nurminen-Lius-Mikkola. Trio onnistui väsäämään maalin ja pelasi muutenkin joukkueensa pirteintä peliä.
Ilveksestä onnistui avausmaalin tehnyt ja tyylilleen uskollisesti molemmissa päissä raatanut Vesa Viitakoski. Bruce Racine torjui pari vaarallista hyökkäystä ja oli näin eräs avainpelaajista. Taistelija Timo Peltomaan otteet miellytti allekirjoittaneen silmää sen verran, että yksi tähti kuuluu hänellekin.