Tapparan vuoro kurittaa Ilvestä

Täysin tehonsa kadottanut Ilves jatkoi viime otteluiden mollivoittoista kulkuaan perjantai-illan paikalliskamppailussa. Tappara oli selvästi parempi kaksi ensimmäistä erää ja se riitti tällä kertaa. Ottelun parhaimmistoksi nousivat molempien joukkueiden maalivahdit ja etenkin kolmannessa erässä loistanut Harri Säteri.

Hakametsään saatiin tänään ensimmäistä kertaa täysi tupa, 7600 katsojaa. Ottelun viihdearvo jäi kuitenkin melko olemattomaksi. Suurin syy tähän oli tukkoisesti pelannut kotijoukkue, jonka tuska erottui katsomoon asti.

– Nyt on hävitty monta peliä ja peli on väkinäistä. Osa voi olla väsymystä, mutta tuntuu kuin pelaisimme käsijarru päällä, Ilveksen Heikki Mälkiä kuvaili.

Jori Lehterän pyörittämä Tapparan ykkösketju sai ensimmäisessä erässä luotua monia hyviä maalintekopaikkoja. Lisäksi vuorollaan Joonas Koskinen ja Jussi Halme pelattiin vapaaksi maalin kulmalle, mutta Juha Pitkämäki piti Ilveksen pelissä mukana. Kotijoukkueen ainoat tilanteet tulivat Marko Anttilan yksilösuorituksilla.

2+2 ja voittomaali

Toinen erä ei tuonut mitään uutta, paitsi ottelun voittomaalin. Tappara jatkoi paremmalla liikkeellä ja oli oikeastaan kaikessa Ilvestä edellä. Suurin ero oli ehkäpä aloituksissa, mitkä tuntuivat kääntyvän jatkuvasti Tapparan voitoiksi.

Ottelun ratkaisuksi jäänyt 0-1 osuma nähtiin erän loppupuoliskolla. Anttilan maila kävi Pekka Saravon kasvoissa. Saravo jäi makaamaan jään pintaan ja tuomiona Anttilalle oli 2+2 minuuttia jäähyä korkeasta mailasta. Ylivoiman ratkaisu syntyi, kun Atte Pentikäinen pääsi vapaasti tykittämään viivasta. Kiekko osui tolppaan, jonka jälkeen se jäi pyörimään maalinedustalle. Sieltä sen survoi lopulta sisään Niclas Lucenius.

– Niclas Lucenius on nyt päässyt tulosyksikköön pelaamaan ja tulosta
odotetaan. Ville Nieminen pitää nuoren pelaajan jalat maanpinnalla, sillä
Ville on vaativa pelaaja. Tämä on hyvä paikka nuorelle pelaajalle ja
Lucenius on osoittanut kykynsä pelata kovassa paikassa. Hyvin on mies
pelannut, Mikko Saarinen kertoi ratkaisijasta.

Pistetarjous voimassa koko kolmannen erän

Viimeiseen erään Ilves tuli huomattavasti paremmin valmistautuneena. Kiekkoa saatiin pelattua Tappara-päätyyn ja hyökkäyksissä oli ajoittain ajatusta. Ensimmäinen miljoonan taalan paikka tarjoutui noin erän puolivälissä. Lehterä ja Miko Malkamäki lähtivät peräjälkeen jäähykoppiin ja Ilvekselle tarjoutui lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoima. Ylivoima oli kuitenkin totutun tehoton eikä kunnon tilanteita tullut Ville Snellmanin yhtä avopaikkaa lukuun ottamatta.

– Kolmannessa erässä olisi pitänyt ratkaista, Mälkiä totesi.

– Pitää löytyä enemmän asennetta ja tahtoa maalin edessä.

Tappara näytti jo varmistelevan pisteet itselleen, mutta viimeisen minuutin alkaessa Jyri Junnila kiskaisi kiekon katsomoon ja antoi Ilvekselle vielä viimeisen mahdollisuuden tasoitukseen. Kuudella neljää vastaan homma ei kuitenkaan toiminut yhtään paremmin. Vielä, kun linjatuomari katkaisi Ilves-puolustajan syötön suoraan Lehterän lapaan, pääsi kultakypärä ratkaisemaan pelin lopullisesti Tapparalle.

Tappara nousussa, Ilves laskussa

Tulos oli jatketta molempien joukkueiden vireille. Tappara on parantanut koko ajan ja Ilveksen otteet ovat huonontuneet huomattavasti ensimmäisistä peleistä.

– Meidän hyökkääjät ovat ruvenneet tekemään enemmän töitä kahteen
suuntaan, kuten pitääkin. Välimatkat on pienentyneet ja viisikkopelaaminen
onnistuu nyt paljon paremmin. Viesti on mennyt perille. Pelillisesti emme
ole muuttaneet mitään. Työn kautta peli on parantunut, Saarinen analysoi.

– Ketjut ovat nyt hyvin löytyneet. Meillä on mm. erinomainen kolmosketju,
joka pystyy pelaamaan pois vastustajan ykkösketjun. Tänään myös nelosketju
onnistui erittäin hyvin viemään peliä vastustajan päätyyn.

Ilvekseen tällä viikolla sopimuksen tehneen Junior Lessardin piti pelata jo tänään, mutta varusteet eivät saapuneet ajoissa paikalle. Mälkiä ei odota Lessardista sateentekijää, mutta toivoo miehen olevan iso vahvistus Ilvekselle.

– Hän tuo hyökkäykseen leveyttä ja johtajuutta. Pelaa huomenna ykkösketjun laiturina, mutta lähtökohtaisesti hänelle sovitellaan sentterin paikkaa.

Pasi Määttäsen loukkaantumisen jälkeen nuoret ovat saaneet isoa roolia, mutta tulosta ei ole toistaiseksi syntynyt niin nuorilta kuin vanhemmiltakaan.

– Siinähän ne pojat kasvaa, ovat ensi vuonna sitten jo kovia, Mälkiä lohkaisi.