Ilves ei töpeksinyt

Tampereen paikalliskamppailu numero neljä ei ollut suuri kiekkonäytös. Kaksi erää hallinnut Tappara jäi kolmannessa erässä sivustakatsojan rooliin Ilveksen latoessa maaleja. Kahdessa viimeisessä paikalliskamppailussa hölmöillyt Ilves sai näin ollen balsamia haavoilleen.

Kaksi viimeistä paikalliskamppailua ovat Tampereella kääntyneet loppuhetkillä Tapparan voittoon, ensin jatkoajalla ja viimeksi rangaistuslaukauksilla. Molemmille ominaista oli Ilveksen selvä hallinta ja voiton avainten hukkaaminen. Tällä kertaa ottelu sujui tasaisemmissa merkeissä ja jopa Tapparan hallinnassa, mutta lopputulos kääntyi selvästi Ilvekselle lukemin 5-2.

– Tänään oli meiltä eka peli, että Ilves ei hallinnut peliä, kuvaili myös Risto Dufva ottelun tauottua.

Kahden ensimmäisen erän jälkeen Ilves oli yhden maalin karkumatkalla. Ottelun siihenastiset tilanteet ja Miikka Männikön viime hetken kavennusmaali huomioidan, moni ei varmasti silti olisi laittanut ropojaan likoon kotijoukkueen puolesta. Kolmanteen erään tupsukorvat saivat kuitenkin räjähtävän lähdön, eikä Tappara enää päässyt kamppailemaan voitosta.

– Oltiin vähän purjeessa kaksi erää, mutta kolmannessa erässä saatiin tärkeitä maaleja ja peli vähän aukesi, maalin makuun päässyt Ilves-hyökkääjä Ville Korhonen kertasi.

Kaksi erää tahkoamista

Ottelun alku ei tarjonnut juurikaan draamaa tai tunnetta. Joukkueet painivat tasaisissa merkeissä Tapparan päästessä hieman paremmille laukaisupaikoille. Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin ensimmäisessä erässä äärimmäisen vähiin ja ottelusta saattoi ounastella vähämaalista.

Erätauko oli Tapparalle myrkkyä, sillä heti ensimmäisessä vaihdossa maaliverkko pölähti Jani Niemisen selän takana. Hyvällä asenteella raatanut Masi Marjamäki nousi kovalla vauhdilla hyökkäysalueelle, haastoi Tappara-puolustajan ja laukoi kiekon verkkoon.

Ilves sai pelin päästä koko ajan paremmin kiinni ottelun edetessä, mutta erän puolivälin jälkeen Tapparalle avautui kaksi lähes identtistä tuhannen taalan paikkaa. Ensin Teemu Tallberg pääsi nokikkain Miika Wiikmanin kanssa ja hetkeä myöhemmin Antti Erkinjuntti pääsi syöttämään kulmasta kiekon Jussi Makkoselle samaan paikkaan. Molemmilla kerroilla Wiikman veti kuitenkin Tappara-hyökkääjiä pidemmän korren.

Hieman ennen erätaukoa nähtiin kaksi maalia. Jesse Niinimäki suojasi vahvasti kiekkoa ja pitkän pyörityksen jälkeen siirretyn rangaistuksen aikana löysi lättysyötöllä maalille nousevan Antti Kangasniemen ja Tapparassa kautensa aloittanut Ilves-kasvatti pääsi iskemään varmasti makean osuman.

Tuttu näky tänä iltana.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Ilvekselle maalin jälkeisessä johtoasemassa tutuksi käynyt hätä iski kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa ja minuutin päästä verkko heilui toisessakin päädyssä. Jälleen Tapparasta parhaalla pelipäällä ollut Aleksander Barkov harhautti puolustajat jo blokkaamaan laukausta ja jakoi sitten täysin vapaana olleelle Miikka Männikölle, joka latasi suoraan etukulmaan erätaukolukemiksi 2-1.

Wileniuksen merkkihetki, Kaijomaa suihkuun

Kolmannessa erässä tapahtumaa alkoi tulla toden teolla. Ville Korhonen karkasi Viktor Ekbomilta karkumatkalle ja Tappara-puolustajan jouduttua koukkimaan, seurasi rangaistuslaukaus. Tappara-aitiossa tapahtui tuttu rituaali, sillä rangaistuslaukausta luisteli torjumaan kakkosmaalivahti Juha Metsola. Myös tutulla menestyksellä, sillä tuloksena maali jäi syntymättä.

Korhosen tarve tuskailla hukattua tilaisuutta ei kuitenkaan kestänyt kuin neljä sekuntia tehokasta peliaikaa. Seuraavassa aloituksessa Kangasniemi voitti kiekon 100-0 siniviivaan, josta Ryan Glennin kuti lähti kuin tykin suusta tolppaan. Irtokiekko jäi pyörimään vapaaksi ja ahnaimpana siihen ampaisi Korhonen päästen samalla viimeistelemään ottelun voittomaalin.

– Jonkun kirosanan siinä lausuin (rangaistuslaukauksen jälkeen), mutta onneksi pääsin sen kuittaamaan, Korhonen virnisti.

Ilveksen maalivahde jäi päälle ja seuraava osuma syntyi vain hetkeä myöhemmin. Kangasniemi oli jälleen juonimassa ja hänen maalilleen toimittamansa kiekko pomppasi hieman onnekkaasti Tomi Wileniuksen lapaan. Kuudetta liigapeliään pelannut nokialainen pääsi iskemään huippupaikalta uransa avausmaalin ja vieläpä rakkaan paikallisvastustajan verkkoon.

Ottelussa nähtiin vielä kaksi maalia, onnistujina Ilvekseltä Toni Rajala sekä Tapparalta Antti Erkinjuntti.

Maalien lisäksi kolmatta erää kuohutti kuitenkin episodi, josta jaettiin jäähyjä yhteensä 39 minuutin verran. Tapparan Kalle Kaijomaa taklasi ulosajon arvoisesti Masi Marjamäkeä, jonka jälkeen yleinen hässäkkä oli valmis. Jäähylle toimitettiin Kaijomaan lisäksi teosta kuittaamassa käynyt Marjamäki sekä hanskat jäähän Jerry Ahtolan edessä pudottanut Ryan Glenn.

”Teot näyttää, mikä se tarve on”

Ottelun jälkeen Ilves-valmentaja Seppo Hiitelä oli odotetusti tyytyväinen pisteisiin. Kolme pistettä päästivät Ilveksen hengähtämään ja jälleen hetkeksi pois jumbopaikalta.

– Me ei kyllä päästy alussa liikkeelle, mutta pelin aikana se parani. Pystyttiin tekeen riittävä määrä maaleja ja puolustamaan hyvin, Hiitelä analysoi.

Risto Dufva myönsi Ilveksen olleen työteliäämpi ja täten ansainneen voittonsa.

– Tämä on tarvepeliä. Se kenellä on suurin tarve, on työteliäin, Ilves oli tänään. Kymmenes sija ei näköjään ole tarpeeksi suure tarve, Dufva harmitteli.

Ilvekseltä Ryan Glenn poistui ensimmäisessä erässä loukkaantumisen takia koppiin, mutta palasi pelaamaan pelin loppuun, tosin vaihtoaitiossa selkää koristi jääpussi. Kokoonpanossa eniten huomiota ja mielenkiintoa herättää tällä hetkellä kuitenkin maalivahtiosasto, jossa joukkueella on heittää maalille kolme liigatason maalivahtia.

– Meillä on kolme tosi hyvää maalivahtia. Tilanne on se, että he pelaavat meillä, eikä heitä myydä mihinkään, Hiitelä kertoi ja löi naulan siirtohuhuille.

Joukkueiden urakka toisiaan vastaan jatkuu heti huomenna. Huomiota herätti paikallispeliin kovin alhainen yleisömäärä, sillä katsomossa istui vain 5193 silmäparia.

– En tiedä pelataanko näitä sitten liikaa? Isoista panoksista pelataan kuitenkin tällä hetkellä, uransa ensimmäisen paikallispelimaalin tänä iltana iskenyt Korhonen mietti.