Granlund pilasi Ilveksen juhlat

Täysi halli ja Jukka Tammen pelinumeron jäädytys. Tampereen Ilves sai erinomaiset alkutunnelmat juhlaottelulleen. Toisessa erässä kotijoukkueen hiljentäjäksi nousi kuitenkin yksilösuoritusmaaleillaan eräs kaikille tuttu herra, pistepörssikärki Mikael Granlund.

Maalinteon tuska alkoi jo selvästi näkyä molemmilla joukkueilla, kun vielä ottelun puolivälissäkin tulostaulu näytti 0-0 lukemia. Tässä vaiheessa, kuten olettaa saattoi, otti yksi pelaaja tahtipuikon käsiinsä ja sankarin viitan harteilleen. Hurjassa vireessä oleva Mikael Granlund ratkaisi ottelun kahdella komealla osumallaan lyhyen ajan sisään toisessa erässä.

– Tasainen ottelu, kova työ saatiin tehdä. Hyvät ja tärkeät kolme pistettä, kuuluivat ottelun hahmon ensimietteet pelin päätyttyä.

Ensimmäisessä maalissa Granlund kiersi kiekon kanssa siniviivaan, josta tarkka rannelaukaus ohitti täydellisen maskin taakse jääneen Sami Aittokallion. Kolme minuuttia myöhemmin mies pääsi haastamaan yhdellä yhtä vastaan ja ampui puolustajan jaloista millintarkan laukauksen tolpan kautta sisään. Ilveksen päävalmentaja Seppo Hiiteläkään ei voinut olla kehumatta nuorukaista.

– Hyvä pelaaja, ei siinä mitään. Kyllä hänen arvonsa on paljon muuallakin kuin siellä maalinteossa. Granlundin suuruus on siinä, että hän on loistava joukkuepelaaja ja siksi hän on maailmanluokan pelaaja. Täytyy tiistaina meidän senttereille näyttää videolta hidastuksia tuosta kiekottomasta pelistä.

Kahden maalinsa jälkeen Granlund on takonut kahdeksaan viime peliin yhdeksän maalia. Käsittämättömään maalivireen löytämiseen ei kuulemma ole kuitenkaan käytetty poppakonsteja.

– En tiedä, olen ruvennut ampumaan enemmän ja sitten tuottaa joskus maalejakin. Ampuu joskus, niin saattaa upotakin.

Ei yrityksen puutetta

Jukka Tammen kunniaksi järjestettyjen juhlaseremonioiden jälkeen molempien joukkueiden tunnelataus otteluun oli suuri. Varsinkin ensimmäisessä erässä intensiteetti oli suuri ja kaksinkamppailupelaaminen isossa merkityksessä. Vahva ja sopivan ilkeästi tilanteet pelannut HIFK hallitsi lievästi ensimmäistä erää ja sai aikaan muutaman läheltä piti -tilanteen.

Ottelussa yhteensä kuusi ylivoimaa hukannut kotijoukkue pääsi ensimmäisessä erässä kolmestikin kokeilemaan ylivoimalla pyörittämistä Miikka Tuomaisen, Ilari Melartin ja Siim Liivikin istuttua vuoron perään kahden minuutin rangaistukset. Tällä kertaa tehot kuitenkin uupuivat, mikä tänään muodostuikin Ilveksen suurimmaksi ongelmaksi.

Sami Aittokallio Ilvesmaalilla teki parhaansa, mutta sekään ei riittänyt juhlapelin voittoon.

Toisessa erässä nähdyn Granlund-shown jälkeen Ilveksen usko alkoi hiipua ja HIFK otti hallintaa enemmän itselleen. Muuten tasapäisesti taistellut kotijoukkue ei löytänyt hyökkäyspelaamisessaan tarvittavaa voimaa ja juonikkuutta HIFK-puolustuksen ja maalivahti Dennis Endraksen ohittamiseen.

Kolmanteen erään Ilves tuli vielä taustelumielialalla ja pyrki luomaan tilanteita maalille. Yksittäisiä hyviä paikkoja lukuun ottamatta HIFK kuitenkin piti Ilveksen poissa maalinedustaltaan.

Viisi minuuttia ennen loppua Ilvekselle tarjoutui vielä todellinen tilaisuus Liivikin iskettyä päällä viiden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut vieläkään toimiakseen ja kuivui lopullisesti kasaan Toni Rajalan huitaistua Ville Peltosta korkealla mailalla kasvoihin. Petteri Wirtanen pääsi vielä lopussa siirtämään kiekon tyhjään maaliin ja HIFK:n juhlat saattoivat alkaa.

Pelaaja hakusessa joulutauolle

Lauantain koitoksen päätyttyä molemmat joukkueet siirtyivät viettämään joulutaukoa. Vierailija HIFK on kääntänyt kurssinsa päälaelleen. Alkukauden kyntänyt helsinkiläisjoukkue on voittanut yhdeksästä viime pelistään seitsemän ja noussut sarjataulukossa jo viidennelle sijalle.

Myös kotijoukkue Ilves on saanut tämäniltaisesta tappiostaan huolimatta suunnan oikeaksi.

– Työnteon puutteesta joukkuetta ei voi syyttää. Jokainen yritti varmasti kaikkensa. Hyökkäyspeli meidän on joulutauolla saatava toimimaan, Hiitelä kuvaili.

Ilves on koko syksyn etsinyt pelaajamarkkinoilta keskushyökkääjää, eikä etsintä lopu vieläkään.

– Mitään "toivotaan, toivotaan" -pelaajaa en tänne ota. Ehdottomasti etsitään ulkomailta pelaajaa edelleen.