Blues puolusti voiton

LIIGA / Raportti
Joukkueiden putket säilyivät hengissä, kun Blues jatkoi voitokkaita otteitaan Tampereella Ilveksen kustannuksella. Kotijoukkueelle tappio oli jo neljäs peräkkäinen ja hyvä taistelu kentällä jäi laihaksi lohduksi.

Ottelu tarjosi vain kolme maalia ja maalipaikatkin jäivät vähiin. Tästä huolimatta kentällä nähtiin melko hyvätasoinen kamppailu, joka jätti etenkin Bluesin Petri Matikaiselle hyvän mielen.

– Taas kerran Blues tuli takaa. Ollaan kasvettu joukkueena siihen.

Tasainen ottelu ratkesi kolmannen erän alussa Jari Sailion maaliin. Bluesin laukaus kimposi maalin takaa Sailiolle, joka sutaisi kiekon nopeasti maalille. Laukaus epäonnistui, mutta pomppasi silti Sami Aittokallion kautta maaliin. Jani Hurmetta ykkösmaalivahdin paikasta haastava Aittokallio pelasi hyvän ottelun, mutta voittomaalissa mies oli voimaton.

– Pieni nukahdus, hetkellinen passivoituminen kostautui. Tänään yksi maali ratkaisi ja Blues oli siinä suhteessa onnekkaampi, Juha Pajuoja kertasi ottelun jälkeen.

Ne pienet marginaalit

Ottelun tasaisuudesta kertovat muun muassa laukaisumäärät. Molemmat joukkueet saivat maalia kohti 29 vetoa. Tehoton viimeistely ja laadukkaat maalivahdit pitivät maalimäärän pienenä. Kiitosta tästä on jaettava myös Bluesin puolustukselle, sillä Ilveksen ajoittain vahvasta prässistä huolimatta, todellisia maalipaikkoja ei ollut paljoa. Jere Karalahden johdolla maalin edusta säilyi puhtaana, eikä tiivis viisikko antanut mahdollisuutta nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Ensimmäinen erä oli maaliton Ilveksen lievästä hallinnasta huolimatta. Kotijoukkueen valmistautuminen oli mennyt nappiin ja tuntuma säilynyt hyvänä eilisen JYP-pelin ansiosta.

– Lähtö oli vähän vajaa ja vaikea. Pelin aikana pystyttiin kuitenkin parantamaan otetta, Matikainen myönsi.


Iiro Tarkki oli totutun varma maalillaan.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ottelu oli intensiivinen ja sisälsi kovaa kaksinkamppailupelaamista. Kenttätapahtumat olivat vähissä ja esimerkiksi Ilvekselle tällä kaudella ominaista ”coast-to-coast” -peliä ei nähty ollenkaan. Blues tukki keskikentän onnistuneesti ja peli sujui espoolaisten suunnitelmien mukaan. Tarvittava määrä paikkoja Ilvekselläkin toki oli tehdä pari maalia enemmän, mutta muun muassa Tarkin varmat otteet maalin suulla estivät maalien syntymisen.

– Eilen Jyväskylässä oltiin tahmeita, tänään liikuttiin paremmin. Myös meidän pelinrakentelu ja syöttöpeli oli tänään parempaa, Pajuoja kehui.

Ilveksestä parhaiten esiin nousi maalintekijä Jesse Niinimäen johtama viisikko. Keskushyökkääjä Mark Lee ja vahvasti puurtava Masi Marjamäki tarjoavat taiturille tukea ja kolmikko muodostaa tällä hetkellä Ilveksen vaarallisimman ketjun.

Bluesissa energisesti pelasi ensimmäisen maalinsa tällä kaudella tehnyt Roope Talaja. Koko puolustusosasto ja maalivahti Tarkki olivat erinomaisia. Hyökkääjät eivät loistaneet, mutta puolustivat tilanteet äärettömän tunnollisesti.

Haasteet jatkuvat

Blues on hinannut itsensä sarjataulukossa jo viidennelle sijalle. Joukkue on tällä hetkellä äärimmäisen vaikea voitettava. Valmentajanvaihdoksesta piristynyt Jokerit tulee tiistaina kuitenkin varmasti tarjoamaan suuren haasteen Espoossa.

Ilves ei ole maajoukkuetauon jälkeen onnistunu keräämään pisteitä toivomallaan tavalla. Ainoastaan Ässät on kaatunut voittomaalikilpailussa. Rauman Lukkoa vastaan Ilves johti pitkään, mutta menetti kaksi pistettä häviämällä rangaistuslaukauksilla. Tuleva viikko on jälleen suuri haaste ja tiistaina vastaan asettuu synkässä tappioputkessa mönkivä Pelicans.

– Tässä on ollut kovia joukkueita vastassa. Ensi viikolla, jos tällä tapaa jatketaan, niin kyllä pinnojakin tulee, Pajuoja lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle