Ratkaisematon vääntö Hakametsässä

Tampereen Ilves ja Porin Ässät kohtasivat Hakametsässä tasaisissa merkeissä. Pisteet tasattiin lukemin 4-4.

Tasainen avauserä

Ilveksen ja Ässien välinen ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun heti ensimmäisessä vaihdossa David Nemirovsky lämäisi Ilveksen 1-0 johtoon. Bert Robertsson otti kahden minuutin jäähyn estämisestä ja heti seuraavassa vaihdossa pääsi loistavan pelin pelannut Markku Tähtinen nostamaan kiekon ohi Ilveksen maalia vartioineen Tuomas Nissisen.

Tähtisen maalin jälkeen ei nähty hetkeen kovin kaksista kiekkoa. Kahdeksan minuutin kohdalla Ässäpuolustus meinaa potkia kiekon omaan maaliinsa, mutta Antti Jokela sai napattua kiekon pois ennen maaliviivaa.

Hetkeä myöhemmin Ilveksen veteraanisentteri Raimo Helmisellä oli paikka siirtää Ilves johtoon, mutta Jarkko Glad otti miehen pois tilanteesta. Ilves ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa Gladin jäähyn aikana.

Erän loppupuolella Pekka Kangasalusta ja Ilvespelaaja törmäävät ja Kangasalustan maila nousee vastustajan kasvoihin. Reijo Ringblom laittaa Kangasalustan ottelusta pihalle, vaikka mielestäni tilanne oli lähinnä vahinko.
Ilves hukkaa tämänkin ylivoiman alkupuolen ja erätauolle siirrytään tasalukemissa 1-1.

Maaleja sataa taivaasta

Toisen erän ensimmäinen mainittava tilanne muodostuu Ässien Timo Ahmaojalle, joka onnistuu pyyhkäisemään jäät kiekon päältä avopaikassa.
Ässät ovat ensimmäisen viiden minuutin verran niskan päällä saamatta kiekkoa maaliin.

Hieman ennen erän puoliväliä Ässät ja ottelun paras pelaaja Markku Tähtinen onnistuvat vihdoin. Tuomas Nissinen seikkailee maalin takana ja Tähtinen saa ujutettua kiekon Ilveksen maaliin.

Ilves iskee kuitenkin takaisin alle minuutin sisällä. Ässien maalilla on iso läjä pelaajia ja Antti Bruun saa iskettyä kiekon Antti Jokelan taakse.

Kaksi minuuttia edellisestä ja Bruun syöttää Petr Valalle jonka lyöntilaukauksen Antti Jokela imaisee maaliin.

Ilves saa maaleista lisää itseluottamusta ja Ville Hirvonen tekee vanhanaikaisella Ilvekselle jo ratkaisevan tuntuisen neljännen maalin.

Ässät ei kuitenkaan anna periksi.
Petr Vala istuu jäähyllä kun Ilveksellä on liian monta pelaajaa jäällä. Ässät pääsee siis 5-3 ylivoimalle, ja Kristian Kuusela lyö Peter Sachlin laukoman kiekon reboundista maaliin.

Aivan erän lopussa David Nemirovsky ja Timo Ahmaoja törmäävät toisiinsa. Ahmaoja lähtee vaihtoon kasvojaan pidellen kun Nemirovsky taas jatkaa pelaamista. Pasi Peltonen taklaa Nemirovskyn puhtaasti, mutta Nemirovsky vetää Peltoselta jalat alta. Ottelun toisessa erässä ei kuitenkaan vihelletä enää jäähyjä.

Kolmas erä ei tuo ratkaisua

Kolmannen erän alkupuolen suurin tapahtuma on veteraani Raimo Helmisen korkea maila.
Konkari ei ole tyytyväinen jäähyynsä ja suu käy vielä jäähyaitiossakin. Ringblom antaa Helmiselle kymmenen minuutin käytösrangaistuksen, ja ihan aiheestakin.

Mika Niemen istuessa jo valmiiksi rangaistustaan Ässille tarjotaan 5-3 ylivoimaa. Ässät hukkaa kuitenkin tilanteen ja Ilves selviää ilman takaiskua.

Ässät tasoittaa pelin hienolla kuviolla, jossa Markku Tähtinen ja Timo Hakanen tarjoavat paikan Jarkko Gladille, joka nostaa kiekon tyhjään nurkkaan.

Ilvekselle tarjotaan voittoa, kun sekä Steve Shirreffs että Pasi Tuominen istuvat jäähyllä. Ilves saakin kiekon maaliin, tai ainakin hyvin lähelle. Päätuomari Ringblom ei kuitenkaan reagoi tilanteeseen mitenkään ja antaa pelin jatkua hetken. Sitten mennään katselemaan videoita ja ei, maalia ei hyväksytä.

Ilveksen ylivoima ei saa aikaan ratkaisumaalia ja ottelun maalit on nähty. Vesa Viitakoskelle tarjoutuu kolmannen erän loppupuolella paikka ratkaista ottelu, mutta hän ei saa kiekkoa maaliin. On luvassa jatkoaika.

Jatkoaikakaan ei anna selvyyttä paremmasta

Jatkoajalla ei kummallakaan joukkueella ole kovin erikoisia paikkoja. Maalivahdit torjuvat kaikki yritykset ja Ilveksen viimeisen minuutin painostuksesta huolimatta erä on maaliton. Niinpä ottelu päättyy tasapeliin 4-4.

Ilveksen pelissä oli selvästi näkyvissä se, että peli oli vasta kolmas tällä kaudella. Ylivoima on pakko saada parempaan kuntoon jos Ilves meinaa pelata playoffseissa tällä kaudella.

Ässäpakka ei taasen ole läheskään niin sekaisin kuin se on yleensä ollut. Joukkue pelaa yllättävän hyvää peliä, ja toivottavasti sama suoritustaso jatkuu. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.