Onnetar avusti Kerhon voittoon

LIIGA / Raportti
Pitkän aikaa näytti siltä, että työteliäämpi SaiPa puristaa väkisin voittoon perjantai-illan kamppailussa, mutta Marko Tuulolan onnenkantamoinen muutti asetelmat. Voittolaukauksilla HPK oli terävämpi, joten arvokkaat kaksi pistettä jäivät Hämeenlinnaan.

Avauserän perusteella ei olisi uskonut, että molemmat joukkueet pelaavat samoista sijoista. Vapautuneempi SaiPa vei peliä miten tahtoi, kun täysin lamaantunut, hidas ja haluton HPK tyytyi lähinnä haukotteluun. Markku Flinckin avausmaali viiden minuutin pelin jälkeen tuskin pääsi yllättämään ketään ja maalin tappioasema erätauolle lähdettäessä oli HPK:lle enemmän kuin lottovoitto.

- Eihän me voida tällaista SaiPaa vastaan menetellä kiekkoja metri oman siniviivan alapuolella. Ei kelpaa! Kokoonpanoon tulee huomiselle ilman muuta muutoksia. Jos paineensietokyky on tätä luokkaa, niin sitten täytyy ottaa uusia äijiä tilalle, isäntien Harri Rindell puhisi ottelun jälkeen.

- Todennäköisesti Jaakko Turtiainen ja Tuukka Pulliainen otetaan mukaan huomiselle, mutta annetaan tunneryöpyn hiukan laskea ja katsotaan tilannetta uudelleen aamulla.

Ensimmäinen erätauko tuli isäntien kannalta tarpeeseen, sillä toiseen erään tuli selkeästi valmiimpi kotijoukkue. Erittäin aggressiivisesti ylhäältä karvannut ritariryhmä paineisti onnistuneesti lappeenrantalaisten puolustusta, jonka seurauksena hallinta siirtyi pikku hiljaa isännille. Erän toinen rangaistus lopulta kostautui vierailijoille, kun Jukka-Pekka Laamanen yllätti terävällä lyöntilaukauksellaan erinomaisen ottelun torjuneen Jere Myllyniemen.

Kuten kovin usein tällä kaudella, myös SaiPaa vastaan hallinnasta iloitseminen oli ennenaikaista. HPK:n henkinen selkäranka katkesi vain kuusi minuuttia myöhemmin, kun Brian Salcido tykitti aloitusvoiton jälkeen sputnikit uudelleen maalin karkumatkalle. Erän alkupuoliskon hallinta muuttui jälleen vierailijoiden iloitteluksi, jossa Kerholla oli osana istua pelkääjän paikalla.

- Silloin kun meillä oli tänään se kaikkein vahvin vaihe menossa, koko homma purkaantui meidän tyhmiin jäähyihin. Huomenna ei voida ottaa Lappeenrannassa yhtäkään typerää hyökkäyspään jäähyä, Rindell harmitteli.


Rautiainen juoni Kerholla kaksi pistettä.

Onnella tasoihin

Toisen erän lopussa nähtiin ikävännäköinen tapahtumasarja, kun Flinck taklasi takaviistosta ja hieman myöhässä ritareiden Arsi Piispasta. Flinckin epäonneksi Piispanen retkautti päänsä taklauksen voimasta pleksiin ja jäi makaamaan vertavuotavana jäälle. Suhteellisen puhdas ja harmiton töötti johti lopulta Flinckin ulosajoon ja isäntien viiden minuutin ylivoimapeliin.

- Säännöt ovat tällaisia. Siinä oli kädet alhaalla, eikä se niin kauhean näköinen taklaus ollut. Erittäin iso jäähy, mikä kyllä sotki meidän pakettia. HPK pääsi tänään ylivoimilla iskemään tärkeitä maaleja, vierailijoiden päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi tilannetta.

Lappeenrantalaiset hallitsivat ottelua myös alivoimalla, eikä Kerhon ylivoimaviisikot saaneet mitään aikaiseksi, kunnes rouva fortuna otti ohjat käsiinsä. Kaksi syöttöpistettä ottelussa saalistanut Mathias Porseland jätti kiekon omalla alueella Marko Tuulolalle, joka lähti nostamaan isäntien ylivoimapeliä kohti vieraspäätyä. Heti punaviivan jälkeen Tuulola ampui kohti Myllyniemen maalia, mutta kiekko muuttikin yllättäin suuntaa SaiPa-puolustajan mailasta ja pomppi verkkoon ohi hölmistyneen kassarin.

- Kyllä meillä selkeästi on hakemista ylivoimapelimme kanssa, vaikka tänään maaleja saimmekin, Rindell tyytyi ruotimaan heikkoa ylivoimapelaamista.

HPK sai maalista selkeästi ryhtiä peliinsä ja varsinkin ottelun loppuhetket ja jatkoajan hämeenlinnalaisten karvauspelaaminen puri erinomaisesti vierailijoiden pelaamiseen. Kun lisämaaleja ei nähty, ratkaistiin pistejako voittolaukauskilpailussa.

Voittolaukauksilla HPK:n taiturimainen Teemu Rautiainen hyppasi kirjaimellisesti kuskin paikalle namuttelemalla kahdesti kiekon ohi Myllyniemen. Ensimmäisellä yrityksellä nuori lupaus höplötti Myllyniemen komeilla veiveillä ja toisella yrityksellä sijoitti kiekon varmasti etupesään varmistaen isännille tärkeät kaksi sarjapistettä.

- Leavitt on yleensä ollut hyvä voittolaukauksilla, mutta pari viimeisintä yritystä eivät miellytä. Nuori poika sen sijaan käy kyllä laittamassa aika ammattimaisesti kiekkoja voittolaukauksilla sisään. Onneksi tiedetään ainakin yksi pelaaja, joka haluaa jatkossakin ampua voittolaukauksia, Rindell kiitteli Rautiaista.

- Molemmilla oli omat hyvät hetkensä ratkaista koko peli. Ei saatu tänään ihan parasta kokonaisuutta, mutta huomenna jatketaan ja yritetään tietysti parantaa, Selin lopetti.

Tammikuun tasaus jatkuu heti huomenna, kun joukkueet iskevät uudelleen yhteen, nyt Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle