HPK rutiinivoittoon SaiPasta

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan Pallokerho kuittasi taannoisen kotitappionsa SaiPalle Rinkelinmäen hiljaisessa torstai-illassa. Pakkanen oli jättänyt suuren osan katsojia kotiin, eikä ottelusta tullut missään vaiheessa suurta näytöstä.

Ensimmäisessä erässä vieraat olivat parhaimmillaan eikä HPK päässyt laadukkaisiin maalipaikkoihin helposti. Erän ainoat HPK-maalipaikat tulivat Jani Hassiselle ja David Moravecille, mutta molempien laukaukset jäivät vaisuiksi.

SaiPa puolestaan sai järjestettyä Kerhon veräjälle parikin vaarallista maalintekotilannetta, mutta Andy Chiodo pelasi jälleen loistavasti ja koppaili tulleet laukaukset. Chiodolle sattui erässä yksi virhe, joka näkyi välittömästi tulostaululla. Ensimmäistä liigapeliään pelannut Anssi Löfman hyödynsi kanukin huolimattomuuden ja siirsi keltapaidat johtoon.

Virkaveli Rob Zepp sai seisoskella maalillaan melko rauhassa, vaikka torjuntoja tulikin yhtä paljon kuin Chiodolle. Suurin osa Zeppiä kohti tulleista laukauksista tuli ilman maskia ja muuten helposti.

- Pelattiin kaksi erää juuri niin kuin pitikin. Saatiin HPK aika hyvin pois paikoista ja hallittiin peliä, vieraiden valmentaja Heikki Mälkiä kommentoi.

- Oltiin aktiivisia ja taklailtiin paljon. Oltiin jo hyvällä jalalla ja asenteella liikeellä, Mälkiä jatkoi.

Ote kääntyy vähitellen

Toisen erän edetessä HPK alkoi vähä vähältä saada parempaa otetta ja hivuttautui maalisarakkeessakin vieraidensa edelle. Tasoitusosuman iski Jani Keinänen, joka pääsi täysin nokikkain Zeppin kanssa Toni Mäkiahon loistavan esityön seurauksena. Mäkiaholla itsellään oli heti erän alettua loistava maalipaikka, kun Mika Strömberg syötti kultakypärän yksin läpi. Mäkiahon viimeistely jäi kuitenkin vaisuksi.

SaiPan ote alkoi löystyä ja keskittyminen herpaantua, josta esimerkkinä oli kaksi räikeää väärää vaihtoa. Jälkimmäisen avustuksella Kerho teki johto-osumansa, kun Sami Ryhäsen rangaistus päästi isännät kahden miehen ylivoimalle. Jani Hassinen viimeisteli voitto-osumaksi jääneen maalin Mikko Jokelan laukauksen jälkitilanteesta.

- Samat fiilikset (kuin Mälkiällä) mutta meidän aitiosta katsottuna. Kaksi erää oli tiukkaa vääntöä, kuten SaiPaa vastaan aina, HPK-valmentaja Jukka Jalonen näki ottelun.

Jos vierasjoukkueen ote pelistä katosi toisessa erässä, voidaan samaa sanoa valitettavasti myös päätuomari Tom Laaksosesta. Joukkueiden ja yleisön turhautuminen Laaksosen työskentelyyn oli täysin ymmärrettävää ja onkin täysin käsittämätöntä, että illasta toiseen täydellisesti epäonnistuvaa tuomaria määrätään tuomitsemaan pelejä. Tällä kertaa Laaksonen kuumensi ensin HPK-pelaajat sulkemalla silmänsä täysin SaiPan rikkeiltä ja kolmannessa erässä toisin päin.

Selkäranka katkeaa

Kolmannessa erässä nähtiin harvinaisen konkreettisesti kuinka toisen joukkueen selkäranka katkeaa ja toinen vie ottelun. SaiPalla oli tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta Andy Chiodo ehti siirtää HPK-maalin paikaltaan vain sekunnin murto-osia ennen maalin syntymistä. Linjureilta sääntöjä kyseltyään Tom Laaksonen tuomitsi rankkarin, josta Kimmo Koskenkorva ei saanut maalia aikaiseksi.

- Tilanne meni ihan säännön mukaan: silloin kun maalin ja pelaajan välissä ei ole ketään ja maalia siirretään tahallisesti, niin se on pilkku. Ensimmäinen kohta oli tällä kertaa oliko maali vielä paikoillaan, ja siinähän puhuttiin sekunnin sadasosista. Maali oli noussut ja silloinhan maali ei ole paikallaan. Pykälä on tässä ihan selvä, valotti tilannetta otteluvalvoja Karl-Gustav Kaisla.

Vain hetkeä myöhemmin HPK meni kahden maalin johtoon Joonas Vihkon ronkittua Antti Pihlströmin noususta seuranneen rebound-kiekon verkkoon.

- Sen jälkeen näkyivät ne syyt miksi tämä joukkue ei ole tämän korkeammalla; ei vaan ole henkisiä johtajia. Tuli tämä epäonnistunut rankkari ja sen jälkeen yksi maali kotiin niin peli katosi ihan täysin. Miten tuollaista voi tapahtua - siihen ei löydy selitystä tämän hetken sarjatilanteesta eikä muustakaan. Ammattiurheilijan moraali pitäisi olla sellainen, että pelataan loppuun asti, Heikki Mälkiä sadatteli.

Jukka Jalonen oli Mälkiän kanssa samaa mieltä käännekohdastakin.

- Käännekohta oli se rankkari, kuten kaikki varmaan näkivätkin. Siitä olisi tullut 2-2, mutta 17 sekuntia myöhemmin me teimmekin maalin ja peli oli käytännössä ohi, Jalonen sanoi.

Myöhemmin HPK runnoi vielä kaksi maalia lisää ja vei pelin nimiinsä. Maalintekijöinä olivat parhaalta sektorilta osuneet Juha-Pekka Loikas ja Jani Hassinen.

- Kun meidän viisikkopeli katosi täysin niin sitten meitä vietiin kyllä. Ainoa mitä enää tehtiin oli, että otettiin tyhmiä jäähyjä ja HPK vei pisteet näytöstyyliin.

HPK:n peli oli jälleen uomissaan ja tehottoman Tappara-ottelun jälkeen kiekko upposi taas maaliin. Erityisesti Jani Hassisen panos ilahdutti, sillä mies teki kaksi todellista maalintekijän maalia kylmänviileästi parhaalle sektorille hakeuduttuaan. Lisäksi maalivahti Chiodosta näyttää löytyneen todella suuri apu.

- Chiodo otti muutaman hyvän kopin oikeaan paikkaan. Jouduttiin kyllä tekemään töitä ja taistelemaan ja olemme oikein tyytyväisiä kolmeen pisteeseen, Jukka Jalonen päätti.

Kerhon pelit jatkuvat lauantaina Espoossa Bluesin vieraana. SaiPa jatkaa kohti kauden päätöstä Ässien isäntänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle