Ennen peliä hävitty peli

LIIGA / Raportti
SaiPa kävi hakemassa ansaitut vieraspisteet, kun se kukisti jatkoajalle asti mukana roikkuneen HPK:n. Hämeenlinnalaisilta otteluun valmistautuminen ei mennyt taaskaan putkeen.

– Saatiin hyvää psyykkausta siitä, että HPK:n valmentaja sanoi otteluennakossa meidän pelaavan epäjääkiekkoa vähän sinne sun tänne. Pojat ottivat siitä hyvin kopin. En olisi itse pystynyt vastaavaan, lähetti SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin terveisensä kommentin antaneelle HPK:n apuvalmentaja Petteri Hirvoselle.

Kerholla on muutenkin edessään peiliin katsomisen paikka, koska otteluun lähtö oli hämeenlinnalaisilta jälleen kerran luokaton.

– Tiesimme toki historiikin, että SaiPalla oli alla voittoja alla. Silti pelivalmius ei ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla. Jossakin määrin on ihmeteltävä, että vaikka katsottiin viisi videopätkää SaiPan hyökkäyksistä, silti päästettiin heidät tekemään kaksi juuri katseltua maalia meille omiin, joista toinen jatkoajalla, manasi HPK:n valmentaja Harri Rindell.


Ville Koho ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oli pelattu 20 sekuntia.

Avauserässä peli aaltoili päästä päähän, ja molemmilla joukkueilla oli lukuisia paikkoja maalintekoon. Maalivahtien loistopelin ansiosta erässä nähtiin vain yksi maali. Osuman viimeisteli Arsi Piispanen, joka siivosi Ossi-Petteri Grönholmin siniviivalauksen reboundista sisään HPK:n pelatessa ylivoimalla.

– Täytyy olla rehellinen ja todeta, että oikea joukkue voitti. Niinä harvoina hetkinä, kun saatiin pelattua kiekkoa syvälle, pääsimme laittamaan SaiPan ahtaalle ja hankkimaan heille jäähyjä, Rindell kertasi hyvät asiat.

Muutoin etenkin erien alut olivat vahvaa SaiPan hallintaa. Toisessa erässä lappeenrantalaiset saivatkin palkinnon uurastuksestaan Jesse Saarisen päästyä upottamaan Richard Lintnerin oivaltavasta päätysyötöstä tasoituksen. Janne Kolehmainen istui tuolloin jäähyaitiossa.

Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin HPK:n johdossa, kun Kolehmainen taisteli ahtaassa tilassa itselleen laukaisupaikan maalin eteen. Puolustaja Mikko Pukka ei onnistunut horjuttamaan Kolehmaisen tasapainoa tarpeeksi vaan vahva hyökkääjä pääsi kuittaamaan jäähynsä näyttävällä ylivoimaosumalla.

HPK väsyi loppua kohti

SaiPa ei takaa-ajoasemasta lannistunut vaan tuli sisuuntuneena kolmanteen erään. Tasoitusta ei tarvinnut odottaa kuin reilu minuutti, kun SaiPan pirteimmin esiintynyt hyökkääjä Jesse Saarinen pelasi kiekon maalin eteen nousseelle Jarno Koskirannalle, joka ohjasi kiekon yhdellä kosketuksella Järvisen taakse.

– Mahdollisuuksia oli molemmilla ratkaista ottelu. Kolmannen erän prässipeli oli vahvaa, ja tasoitus toi lisää potkua. Richard Ullberg pelasi jälleen loisto-ottelun ja jatkoi varmoja otteitaan maalillaan. Hyvä katsoa nuoren miehen esiinmarssia, Selin kehui.

Erän alkupuolisko pelattiin täysin yhtä maalia HPK:n päädyssä, ja Rindell olikin pakotettu ottamaan aikalisän neljän minuutin pelin jälkeen. Jo erän alkuun Rindell oli siirtänyt Janne Laakkosen ykkösketjuun ja Marko Luomalan kolmosketjuun hakeakseen tasapainoa ketjukoostumuksiin.


Välillä ei annettu tuumaakaan periksi.

– Muutoksella haettiin sitä, että saisimme pelin jouhevasti kulkemaan. Pyrittiin saamaan suoria hyökkäyksiä enemmän, ja myös hyökkäysriski näytti muodostuvan Hämäläisen ketjussa liian suureksi. Kun tulee paljon kiekonmenetyksiä keskialueella ja sinisellä ja täytyy palata takakarvaukseen, se syö paljon voimia sekä fyysisesti että henkisesti. Pelaajat väsyivät loppua kohti, Rindell myönsi.

Väsyneenäkin HPK pääsi vielä joten kuten peliin mukaan nostettuaan karvausta ja lisättyään painetta SaiPan puolustajille. Viimeisen viiden minuutin aikana kunnon maalintekopaikkoja ei kuitenkaan enää nähty.

Jatkoaika alkoi samoissa merkeissä kuin kolmas eräkin SaiPa rankaistua heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Tällä kertaa oli Ville Kohon vuoro ajaa voimalla maalin eteen ohjaamaan Petri Koskisen syöttö maalivahti Järvisen selän taa. Parin ottelun tauon jälkeen pelaamaan päässyt Santeri Alatalo katsoi vierestä sekä SaiPan tasoituksen että voitto-osuman, joissa kuvio oli samanlainen.

– Kiekko tulee maalille ennemmin tai myöhemmin, mutta silti ei ollut taitoa ja älyä tarpeeksi ottaa mailoja sieltä pois. Harmi, koska alla oli sarja hyviä kotiotteluita. Oliko alitajuntaisesti tuudittauduttu siihen, en tiedä, Rindell aprikoi, ja uumoili tulevan perjantain koitokseen muutoksia kentällisiin.

Ennen joulutaukoa HPK pelaa vielä vieraissa Lukkoa vastaan. SaiPa kohtaa kotonaan KalPan ja sunnuntain rästiottelussa Jokerit Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle