Kerholle rökäletappio– ”Täytyisi olla ammattiylpeyttä”

HPK sai tiistaina turpiinsa jo kahdeksannen kerran peräkkäin. Tällä kertaa hämeenlinnalaisia kylvetti KalPa, mikä suorastaan teurasti Kerhon lukemin 8-2.

Hämeenlinnassa taivalletaan synkkää kiekkokevättä. Jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin yltämiseen menettänyt HPK hävisi tiistaina kahdeksannen ottelunsa putkeen.

Sarjataulukon kolmantenatoista majailevaa joukkuetta ei kuitenkaan uhkaa enää edes karsintoihin joutuminen, jonka vuoksi Kerholla ei ole minkäänlaista panosta jäljellä loppukaudelle. Tiistaina tämä näkyi rajulla tavalla.

Hämeenlinnalaiset kykenivät roikkumaan sarjakärki KalPaa vastaan pelissä mukana puolituntia, mutta sitten HPK-puolustaja Mathias Porselandille tuomittiin 2+2 minuuttinen ja Jukka Hentunen siirsi ylivoimalla vierailijat 4-2 johtoon.

Tämän seurauksena Pallokerhon selkäranka naksahti poikki, joukkue luovutti ja KalPa latoi kolme osumaansa lähes kahteen minuuttiin. Maalikimara sinetöi savolaisten voiton ja lopulta kuopiolaiset murskasivat Kerhon luvuin 8-2.

– Ei hirveän hyvä fiilis. Pelatessamme viimeisiä kotipelejämme täytyisi olla ammattiylpeyttä. Melkoista pumppaamista ja monella pelaajallamme ajatukset jossain muualla kuin jääkiekossa. Ei ole helppoa, pitää pikkaisen parsia joukkuetta, murehti isäntien päävalmentaja Timo Lehkonen selkäsaunan jälkeen.

HPK luovutti helposti ja Kalle Kerman tuikkasi sen seurauksena kaksi häkkiä liki minuuttiin.

Tommi Miettinen viimeisteli liigauransa 100.maalin

Taisto käynnistyi kummaltakin joukkueelta sulavalla liikkeellä. Alkuminuuteilla edettiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta riitapukarien hyökkäykset olivat surkeita. Maalille olisi pitänyt edetä hanakammin.

Ensimmäisten viiden minuutin pelin jälkeen ottelun kulku muuttui. Kuopiolaiset ottivat selvän hallinnan pelistä ja saivat hienosti liikutettua kiekkoa Kerhon puolustuspäässä. Tämän vuoksi oranssipaidat joutuivat ahtaalle KalPa-hyökkääjien kanssa ja isännillä oli vaikeuksia saada peliväline pois omasta päästään.

Hämeenlinnalaisten ongelmat johtivat lopulta kahteen kuopiolaisosumaan. Toisen niistä nakutteli Tommi Miettinen, jolle häkki varmasti maistui makoisalta. Osuma oli sentterille liigauransa sadas ja samalla se katkaisi miehen yhdentoista maalittoman pelin putken. Harvinainen viimeistelijä oli myös kuopiolaisten toisen niitin nakutellut onnistuja, Jussi Timonen. Puolustajalle häkki oli ensimmäinen peräti 28. otteluun.

Ensimmäiselle erätauolle poistuttiinkin KalPan 2-0-johdossa ja vierailijoiden valmentaja Ari-Pekka Siekkinen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa avauserän esitykseen.

– Tiesimme, että tulemme vaikeaan paikkaan. HPK on saanut pelinsä uomiin ja sen suhteen olimme valmistautuneita otteluun loistavasti. Se oli iso juttu ja iso teema. Pystyimme ensimmäistä erää hallitsemaan pelillisesti hyvin, Siekkinen kommentoi.

Keskimmäisen erän HPK aloitti vahvasti. Isännät hyökkäsivät erän ensimmäisillä minuuteilla selvästi suoraviivaisemmin kuin avauserässä. Joukkueen pelaamisesta huokui tahto hyökätä ja nousta peliin mukaan. Oranssinutut saivat sen seurauksena mainioita tilanteita kuopiolaisten maalille, mutta viimeistelyssä joukkue ei onnistunut.

– Toiseen erään tulimme katselemaan ja ensimmäiset kymmenen minuuttia olivatkin Kerhon hallussa. Me olimme unessa, Siekkinen tarinoi.

Toisessa erässä viimeistelyn aloitti KalPa. Vierailijoiden hyökkääjä Tommi Jokinen tuikkasi joukkueensa jo 3-0-johtoon alivoimalla. HPK ei kuitenkaan tässä vaiheessa vielä lannistunut. Vahvan erän aloituksensa johdosta Pallokerho viimein onnistui myös viimeistelyssä, kun Janne Kolehmainen ja Janne Laakkonen nostivat isännät maalin päähän.

Kerhon selkäranka sanoi ”poks” herkästi

Oranssinutut lannistuivat kuitenkin helposti. Pallokerhon puolustaja Porselandille vihellettiin 2+2 minuutin rangaistus pelin puolivälissä ja KalPan Hentunen tälläsi vierailijat 4-2-johtoon siitä seuranneella ylivoimalla. Se oli liikaa hämeenlinnalaisille, joiden selkäranka maalin seurauksena naksahti poikki. Tämän jälkeen savolaishyökkääjä Kalle Kerman viimeisteli kaksi osumaa melkein minuutissa.

Isäntien käskyttäjä Lehkonen manasikin pelin jälkeen suojattiensa helppoa lannistumista.

– 3-2 tilanteeseen asti pelimme näytti hyvältä. Sitten tuli 2+2 minuuttinen ja 4-2 maali vierailijoille. Siitä se lähti laukalle. Vaikka peli on 4-2, niin silti täytyisi pelata lätkää, Lehkonen noitui.

Toisen erän lopussa nähtiin ottelun yksi sykähdyttämistä hetkistä, kun Kerhon Kari Sihvonen ja KalPan Ryann Glenn mätkivät tovin toisiaan turpiin. Nyrkkeilijät ajettiin näytöksensä jälkeen suihkuun.

Kari Sihvonen haki Ryann Glennin tanssimaan.

Päätöserä pelattiin alta pois vain sen takia, kun jääkiekko-ottelussa kuuluu kiekkoilla kolme erää. Tai kaunisteli KalPa voittolukemansa vielä 8-2:een. Kummatkin häkkinsä savolaiset viimeisteli ylivoimallaan ja toisen niistä taituroi Jasse Ikonen, joka on löytänyt oivan maalivireen. Nuorukainen on heilutellut maaliverkkoa jo neljässä peräkkäisessä pelissään.

– Kolmas erä oli täysin pelailua. Kunhan saatiin ottelu alta pois. Täytyy Kerhon valmennukselle nostaa hattua siitä etteivät päästäneet erää karkaamaan käsistään, Siekkinen kehui kolleegoitaan.

Kuopiolaiset pelasivat Kerhoa vastaan vahvasti ja ansaitsivat selvän voittonsa. Sen turvin vierailijat säilyttävät itsellään edelleen sarjataulukon piikkipaikan. Savolaisille tärkeää pelissä oli etenkin se, että vaisua kautta tahkonneet Miettinen ja Kerman viimein onnistuivat tehoilussa. Jos herrojen tahti jatkuu samana, niin se laajentaa KalPan ratkaisurintamaa, mikä on pudotuspelejä ajatellen savolaisittain mainio asia.

Kerhon käskyttäjä Lehkonen jakoi myös kunniaa ottelun jälkeen vastustajilleen.

– KalPa selkeästi paras ketä vastaan olemme pelanneet. Loistava liike ja reagointipeli koko ajan. Ei pysty koko aikaa nostamaan selkää pystyyn. Kavereilla oli pilvin pimein maalipaikkoja.