Tappara liian kovaa terästä HIFK:lle

Juha Metsola torjui voiton vieraille Helsingissä
Lauantai-iltapäivän lätkähuumassa Tappara luisteli HIFK:n vieraaksi Nordenskiöldinkadulle. Tamperelaisten stadiin järjestämä megamatka kuljetti paikalle myös 500-päisen fanijoukon. Loppuunmyydyssä hallissa nähtiin liigakierroksen erikoisin osuma.

Ensimmäisen erän alku oli hyvin tasainen. Kiekko liikkui päästä päähän mallikkaasti ja joukkueet saivat vuoronperään kuumoteltua vastustajan puolustusta. Kiekkokontrolli oli silti hieman paremmin hallussa kotijoukkueella ja se mahdollisti monta hyvää maalipaikkaa.

Ensimmäinen tuli HIFK-puolustaja Sebastian Mobergille. Tämä pääsi kasvokkain Tapparan maalivahdin Juha Metsolan kanssa, joka luki kuitenkin tilanteen edukseen. Hetki tästä eteenpäin ja Matti Kuparinen oli lähellä avausosumaa. Arttu Luttinen luisteli hyökkäyspäähän ja laukoi. Kuparinen päätyi rähmälleen maalin kulmalle sutimaan paluukiekkoa sisään siinä onnistumatta.

Tunnelma kohoaa

Erän puolessa välissä sattui ja tapahtui. Juuso Puustinen antoi hehtaarisyötön omalta alueelta tamperelaisten maalia kohti viilettävälle Sami Blomqvistille. Tämä ei ollut ollenkaan tilanteen tasalla, mutta kuin varkain kiekko otti kimmokkeen hyökkääjän lavasta ja päätyi Metsolan selän taakse. Tilanne oli HIFK:lle 1-0.

Tämän jälkeen peliin tuli selvästi enemmän tunnetta, ja jäähytilastot kasvoivat. Kumpikaan joukkue ei saanut erikoistilanteita hyödynnettyä. Kotijoukkueelle sattui muutamia lapsuksia hyvän pyörityksen lomassa, ja Tappara pääsi vastaiskuihin onnistumatta.

Erätauolle lähdettäessä torjunnat olivat kotiinpäin 14-5 ja laukaukset 20-11.

- Ensimmäinen erä oli meiltä paras ja toisessa tilaisuutemme harvenivat, totesi HIFK-luotsi Antti Törmänen.

Tilanteita puolin ja toisin

Toisen erän vieraat pääsivät aloittamaan ylivoimalla. Kirvesrintojen laukaussade pysähtyi kuitenkin muuriin, joka totteli nimeä Kevin Lankinen. HIFK-molari pelasi vakuuttavan toisen erän. Tappara pääsi silti paremmin mukaan ja sai luotua paikkoja.

Tunnelma hallissa oli huumaava niin fanien kuin pelaajien kesken. Kannatushuutojen tahdissa olivat alkaa myös tanssit. Olli Palola ei meinannut sulattaa saamaansa kaksi minuuttista, ja lisää bensaa liekkeihin löivät suutaan soittaneet HIFK-pelaajat.

Palola pääsi erän lopussa haastamaan Lankisen, mutta ajautui liian lähelle ja nosti kiekon muikkuverkkoihin. Myös Blomqvist-Puustinen kaksikko oli päästä toistamiseen tekemään pahojaan, mutta hyökkääjien syöttöpeli ei ottanut toimiakseen.

Toisen erän yleiskuva oli fyysinen. Otteet olivat selvästi koventuneet. Monet maalinedustatilanteet päättyivät nahinointiin ja miestä meni urakalla seinälle. Toiselle erätauolle lähdettäessä tilanne oli edelleen tiukka 1-0.

Tapparan uusi vaihde

Kolmannessa erässä Tappara oli sanonnan mukaan terästä, ja HIFK tuli perästä. Lopulta Törmänen joutui turvautumaan kotijoukkueen aikalisään. Sekään ei auttanut. Aleksi Elorinne luisteli röyhkeästi HIFK-maalille ja survoi kiekon sisään.

- Tappara oli kolmannessa erässä kurinalainen ja sitoutunut. Emme päässeet mihinkään kiinni, pui erää läpi selvästi pettynyt Lauri Taipalus.

Lopussa pelistä tuli sekavaa eikä kumpikaan päässyt niskan päälle. Ottelu ratkesi, kun vieraiden Henrik Haapala onnistui hyödyntämään HIFK:n puolustajien hölmöilyn ja sohi kiekon käytännössä tyhjään häkkiin. Punaiset yrittivät viimeiset sekunnit ilman maalivahtia, mutta kolme pistettä lähti 60-minuutin jälkeen Tampereelle.