Tappara koulutti HIFK:ta

Tampereen Tapparan tiukka karvaus ja hyvä oman maalinedustan puolustaminen olivat HIFK:lle myrkkyä tiistaina. Tamperelaisille maukkaat kolme pistettä irtosivat Helsingin jäähallista lopulta lukemin 3–2 (0–1, 1–1, 2–0).

Helsingin IFK:n keskittyminen omaan pelaamiseen herpaantui ratkaisevalla hetkellä ottelun kolmannessa erässä. Joukkueen suurimmat ongelmat olivat läpi illan omassa päässä ja avauspelaamisessa. Tästä kuuluu luonnollisesti kiitos myös vierasjoukkue Tapparalle, joka paineisti kotijoukkuetta läpi illan erinomaisesti. Jussi Halmeen illan toinen maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

– Tiesin, että se tilanne on vaarallinen kolmannessa erässä, kun johdimme vain maalilla. Tappara on kehittynyt paljon, meidänkin pitää vielä kehittyä. Pitää pystyä keskittymään koko 60-minuuttisen ajan, HIFK-käskijä Petri Matikainen summasi tiistai-illan saldon.

HIFK:lle tarjottiin tilaisuutta tappaa ottelu toisen erän lopussa, kun Tappara sortui jäähyilyyn. Markus Granlund pääsi erän loppupuolella erinomaiseen tekopaikkaan, mutta hänet kaadettiin. Tilanteesta ei kuitenkaan rangaistusta vihelletty.

– Selvä jäähyn paikkahan se oli, mutta [Antti] Boman on siitä kiva kaveri, että hän tuli sanomaan, että sori, meni ohi, Matikainen kertoi viitaten ottelun päätuomariin.

– Mielestäni meillä oli siinä toisessa erässä pelin tappopaikka, mutta siinä ei oltu hereillä, Matikainen harmitteli.

Tappara aloitti terävästi

Tappara aloitti ottelun terävästi, ja sille siunautuikin ottelun alussa useitakin hyviä maalintekopaikkoja. HIFK:n liike ei ollut toivotulla tasolla ja omassa päässä se sortui tämän tästä helppoihin virheisiin.

– Saimme otteluun hyvän alun ja kokonaisuuskin oli ihan ok. Pelirohkeus oli hyvällä tasolla ja uskalsimme pelata ja hyökätä, mikä täällä on tosi tärkeää, Tappara-käskijä Risto Dufva kiitteli omiaan.

HIFK kävi ottelun lopussa todella lähellä tasoitusta. Petteri Wirtanen ahdistelee Tapparan Juha Metsolan vartioimaa maalia.

HIFK meni avauserän lopulla johtoon Markus Granlundin maalinedustalta survomalla maalilla. Myös toisen erän se aloitti hyvin, kun heti ylivoimatilanteen jälkeen Janne Pesonen päätti terävän vastahyökkäyksen lataamalla taululle 2–0.

– 2–0-maalin jälkeen näytti jo siltä, että emme saa hyvästä alustamme huolimatta mitään täältä mukaan, vaikka taistelimme hyvin alivoimalla, Dufva totesi.

Vierailija tuli peliin mukaan vielä ennen ottelun puoliväliä. Jussi Halmeen viivakuti yllätti HIFK-vahti Dennis Endraksen.

– Halmeen ensimmäinen maali toi sen uskon ja sitkeyden takaisin, Dufva näki.

HIFK heräsi ottelun lopussa

Kolmannessa erässä kotijoukkueen paletti sekosi pahemman kerran. Tapparan usko omaan tekemiseen nousi vaihto vaihdolta ja kesken kauden kotijoukkueen riveistä Tapparaan vaihtanut Teemu Tallberg tasoitti ottelun ajassa 47.12. Tallbergin maalia edelsi kaksi tehotonta kotijoukkueen ylivoimapeliä, jota vaikeutti entisestään tamperelaisten tiivis maalinedustan sulkeminen. HIFK-ylivoima pyöri, mutta vetopaikoille se ei kyennyt nousemaan.

Kotijoukkue haki ottelun viimeisen kahden minuutin ajan vimmatusti tasoitusta, ja kävi parhaimmillaan jo maaliviivan tuntumassa, mutta Tappara-maalilla Juha Metsola kesti isäntäjoukkueen lähentelyt.

– Kolmannessa erässä päätimme yrittää, sillä olimme hyvällä iskuetäisyydellä. Lopussa olimme onnekkaita, ettei HIFK peliä tasoittanut, Risto Dufva myönsi.

Kotijoukkueen pirteimpään kaartiin tiistaina lukeutuivat maalinsa lisäksi useampaankin lisäosumaan mahdollisuuden saanut Markus Granlund sekä niin ikään maalinteossa kunnostautunut Janne Pesonen. Tapparasta kaksi maalia iskenyt Jussi Halme pelasi korkealla itseluottamuksella, joka näytti tarttuvan koko joukkueeseen. HIFK:n vaikea oman pään peli ruumillistui pakkipari Toni SöderholmDaniel Fernholm kaksikkoon, joka avusti vierasjoukkuetta useilla juniorimaisilla virheillä.

HIFK jatkaa kauttaan perjantaina, kun se saa kotihalliinsa vieraaksi JYPin. Tappara kohtaa torstaina paikallisvastustaja Ilveksen.