Tappara jäi täysin telineisiin - Jasse Ikonen kertoi kuulumiset

LIIGA / Raportti
HIFK:n alakerta piti Olli Palolan kentällisen ulkona parhailta paikoilta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK aiheutti Tapparalle viidennen peräkkäisen tappion tasapainoisen pelin turvin. Niukasta 2−1-tuloksesta huolimatta kotijoukkue ei päästänyt tamperelaisia taistelemaan voitosta.

HIFK:lle kotiotteluiden alut ovat olleet aiemmin tällä kaudella hankalia, mutta nyt valmistautuminen otteluun onnistui paremmin. Syynä tähän oli varmasti myös lähes viikon tauko, jonka aikana joukkue ehti tutustua vastustajaan huolellisesti.

− Katsoimme Tapparan peliä videolta. Erityisesti harjoittelimme jäällä sitä, miten he avaavat peliä omassa päädyssä, kertoi HIFK:n alkukauden onnistuja Jasse Ikonen ottelun jälkeen.

− Kova kamppailupelihän tämä oli. Onnistuimme antamaan kovan paineen Tapparan pakkeihin, minkä lisäksi onnistuimme pitämään keskialueen tiiviinä, eikä hukattu siellä kiekkoa.

Ottelussa silmiinpistävää oli se, ettei HIFK päästänyt Tapparan taitavavana pidettyä hyökkäystä todellisille maalipaikoille juuri ollenkaan ottelun aikana.

− Kyllä, puolustuspää toimi meillä hyvin. Meidän maalin eteen ei saanut tulla, ja Husso hoiti sitten loput, Ikonen kehuu. 

HIFK:n hyökkäys puolestaan toimi keskiviikkona hyvin, vaikka useampi pelaaja hukkasi maalipaikkoja. 

Kotijoukkueen molemmat maalit syntyivät ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Ensimmäisen teki ylivoimalla Arttu Luttinen tämän illan parhaan pelaajan Teemu Ramstedtin tarjoilusta. Illan toisesta vastasi hetkeä myöhemmin maalihanansa edellisessä ottelussa avannut Joonas Rask

Kahden vaisun erän jälkeen Tapparalta oli lupa odottaa kovaa painetta viimeisen erään, mutta sen vierasjoukkue sai käyntiin liian myöhään, vasta viimeisen kahden minuutin aikana. Jan-Mikael Järvisen ohjaama kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi.

Ikosella mahtava syksy takana

Jasse Ikonen muodostaa erikoisen ketjun tutkaparinsa Thomas Nykoppin kanssa. Kolmoskenttä pelaa sille ominaista peliä, eli pitää vastustajan kärkiketjut nollilla, ja antaa painetta vastustajan pakkeihin.

− Rooliin olen tyytyväinen. Hyökkääjä pelaavat aikalailla kaikki saman verran peleissä. Kilpailutilanne joukkueessa on hyvä, Ikonen linjaa.

Ylivoima aikaa ei juurikaan tule, mutta tästä huolimatta ketju on pystynyt tekemään hyvällä prosentilla maaleja. Ikosella niitä on jo kasassa seitsemän.

− Hyvin on lähtenyt ja kroppa on kunnossa. Tuntuu siltä, että luistelussa on tullut kehitystä viime kaudesta. Lisäksi voimaa on tullut paljon jalkoihin lisää, Ikonen kertoo.

HIFK:n faneille Ikosen nousu näin tärkeään rooliin on ollut jonkin asteinen yllätys. Viime kausi oli tasaista puurtamista, mutta Antti Törmäsen valmennuksessa kuopiolainen on syttynyt uudella tavalla.

− Törmänen on tuonut rentoutta pelaamiseen. Kentällä saa tehdä omia ratkaisuja, kunhan vain pysyy viisikon sisällä ja pakka muutenkin kasassa.

Siitä, mihin joukkue on menossa, on Ikosella selkeä käsitys.

− Kyllä me seuraavaksi mielestäni ollaan seuraavaksi Poriin menossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle