SaiPa syntymäpäivien häirikkö

LIIGA / Raportti
SaiPa oli HIFK:n juhlapelin tyly vieras, kun se nappasi lopulta täydet pisteet aneemisen kotijoukkueen kustannuksella lukemin 2-4 (0-0, 0-2, 2-2). Joukkueen sankareita oli maalin ja syötön saalistanut Roberts Jekimovs, jonka johtama kakkosketju oli vierasjoukkueen pirtein.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin päätöserän loppuminuuteilla, kun toisessa erässä kahden maalin johtoon karanneet vierailijat iskivät kaksi nopeaa maalia ja hyydyttivät näin ollen HIFK:n kirin jo ennen sen alkua. Roberts Jekimovs karkasi pahan vaihtovirheen seurauksena HIFK-puolustukselta, ja Kristian Tuohilampi oli pakotettu rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jekimovsin veto oli komea: mies lirutti kiekon vastustamattomasti Jan Lundellin haarojen välistä.

Edellisestä ei kauan kulunut, kun HIFK-puolustus sähläsi jälleen kohtalokkain seurauksin. Juho Mielonen menetti kiekon vaarallisesti omalla sinisellä, Elmeri Kaksonen karkasi läpiajoon ja vei joukkueensa jo neljän maalin johtoon. Tässä vaiheessa myös lähes täydestä jäähallista alkoi katsojavirta ulospäin.

SaiPa energisesti otteluun

Vierailijat eivät ottelua ennen nähtyjä juhlallisuuksia paljon nöyristelleet, vaan SaiPa tuli otteluun energisesti ja hallitsivatkin avauserää selkeästi. Varsinkin vierailijoiden korkea karvaus aiheutti ongelmia hitaalle HIFK-puolustukselle, mikä näkyi jo avauserässä lukuisina kiekonmenetyksinä ja puolustuspään virheinä.

Hyvistä paikoista huolimatta SaiPa ei kuitenkaan saanut avauserässä käytettyä maalipaikkoja hyväkseen ja alkukaudesta tuttu tehottomuus vaivasi nuorta hyökkäystä. HIFK:n parhaimmistoa tänään ollut Lundell ei juuri joutunut venymään avauserässä SaiPan ponnettomien yritysten edessä.

Toiseen erään voimasuhteet eivät juuri muuttuneet ja SaiPa oli edelleen kuskin paikalla painaen peliä HIFK:n päätyyn. Jos kotijoukkueen puolustuspeli oli torstaina kiitettävää, SaiPa-pelissä sitä leimasivat jatkuvat virhearviot ja kiekonmenetykset. HIFK-puolustus joutui usein rikkomaan jäähyn arvoisesti, ja kun tarpeeksi kauan SaiPalle tarjottiin onnistuivat vierailijat vihdoin maalinteossa. Vierailijoiden pelatessa ylivoimalla Jekimovs ja Ville Koho pelasivat hyvin yhteen ja löysivät maalin edustalta Anssi Löfmanin, jolla oli helppo työ iskeä kiekko ohi Jan Lundellin.

Pian kiekko oli jälleen HIFK-maalissa. Markku Flinck iski Mikko Jokelan vipuun ja ohitti tarkalla rannelaukauksella Lundellin.


Lennokkaasti pelannut Ville Paalanen aiheutti HIFK-puolustukselle harmia.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Päätöserään Petri Matikainen yritti herätellä joukkojaan ja sekoitti ketjuja jättäen muun muassa Markus Granlundin, Siim Liivikin ja Micke-Max Åstenin kokonaan pukuhuoneen puolelle. Matikainen ei kuitenkaan lähtenyt selittelemään kyseisten pelaajien kohtaloa.

– Tänään olisi ollut hyllytettäviä pelaajia joka lähtöön. Kenet tahansa olisi voinut hyllyttää illan esityksen perusteella. Se ei kuitenkaan tarkoita että yksittäisiä pelaajia alettaisiin ristiinnaulita. Valmentajan tehtävä on vain yrittää herätellä eri keinoin joukkuetta, jotta päästäisiin otteluun kiinni ja mukaan.

Vaikutukset jäivät kuitenkin laihoiksi, kun vierailijat iskivät päätöserän alkuun kaksi nopeaa maalia ja sillä tavoin hyydyttivät kotijoukkueen mahdollisen nousun jo ennen aikojaan. Loppuminuuttien Petteri Wirtasen kaksi maalia olivatkin laiha lohtu, kun loppuminuuttien kirivaihde alkoi kotijoukkueella liian myöhään.

Matikainen myönsi asennevamman

– Meillä oli tänään asennevamma, joka on ammattilaisurheilussa aivan käsittämätöntä. Illasta toiseen lähes 8000 katsojaa ja me annetaan faneille tällainen esitys. Tällaista touhua jos jatketaan, ei täällä ole kohta katsomassa enää ketään. Erittäin pettynyt olen tämän illan esitykseen, Matikainen kommentoi suoraan joukkueen esitystä.

– Erinomainen joukkue oli vastassa, SaiPa pelasi erinomaisen pelin ja voitti kaikki kaksinkamppailut pelissä, silminnähden pettynyt päävalmentaja myönsi kuitenkin samaan hengenvetoon ennen kuin lähti vetämään joukkueellensa ylimääräisiä luisteluharjoituksia.

– Tänään oli tasapainoinen taisteluvoitto ja joukkueen erinomainen sitoutuminen pelitapaan. Koko joukkueena pelattiin hyvin, mutta erityisesti Brian Salcido teki vahvan paluun puolustukseen ja maalinsuulla Richard Ullbergilla oli upea ensimmäinen liigapeli, josta pitää antaa kiitosta myös Jarmo Myllykselle, joka vastaa maalivahtien peluutuksesta, Ari-Pekka Selin kommentoi joukkueensa otteita tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle