HIFK:n juna kääntymässä?

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK ei ihmeitä esittänyt, mutta onnistui siinä, mikä tulosurheilussa on tärkeintä. Se otti perjantaina täyden kolmen pisteen potin kaatamalla Lahden Pelicansin Helsingin jäähallissa 3-1 (0-0, 2-0, 1-1) –lukemin. Joukkueen hahmoksi nousi kukapa muukaan kuin Mikael Granlund.

HIFK:n juna on ehkä sittenkin palaamassa takaisin raiteilleen. Reseptinä tähän tuntuu olevan asioiden yksinkertaistaminen, mikä on tullut selvästi esille joukkueen kahdessa viime pelissä. Helsinkiläiset eivät enää yritä kaukalossa mitään elämää suurempaa, vaan perusasiat on nostettu kunniaan. Perjantaina joukkue toteutti tätä ajattelutapaa kuuliaisesti, lisäten siihen muutaman lisämausteen.

– Ensimmäiseen kahteen erään voidaan olla tyytyväisiä. Toteutimme niitä juttuja, jotka on yhteisesti sovittu. Kolmannessa ja osin jo toisessakin erässä lähdimme sitten ahnehtimaan lisää, kun oli 2-0 taululla, HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen totesi.

Pelicansille tuli jobinpostia jo alkulämmittelyssä, kun aloittavaksi maalivahdiksi kaavailtu Niko Hovinen joutui vetäytymään torjuntavastuusta loukkaantumisen vuoksi. Lahtelaisten päävalmentaja Kai Suikkanen ei halunnut kuitenkaan sen taakse piiloutua.

– Tietysti se on inhottavaa, kun maalivahti putoaa jo alkuverryttelyssä, ja etenkin kun meillä ei ollut edes kakkosvahtia, sillä hän putosi jo aiemmin. Ei se kuitenkaan ollut missään nimessä syy tappioon, Antti Rautiolahan oli maalissa erittäin hyvä, Suikkanen kiitteli.

Rautiola joutui kunnolliseen testiin vasta toisessa erässä. Avauserässä tehottomasti esiintynyt kotijoukkue sai palkintonsa toisen erän avauspuolikkaalla, kun se onnistui maalinteossa kahdesti. Heti avausvaihdossa Granlundin veljespari juoni joukkueen avausmaalin. Mikael syötti ja Markus viimeisteli maalin edestä.

Toisessa maalissa oli joko tuuria tai suurta neroutta, Ville Peltosen tuntien sitä jälkimmäistä. Peltonen syötti suoraan Pelicans-puolustajaa päin, josta kiekko kimposi suoraan Kimmo Kuhdalle, joka karkasi nokikkain Pelicans-vahti Antti Rautiolan kanssa. Synnynnäinen maalipyssy ei paikkaansa hukannut, vaan toimitti pelivälineen varmasti ohi Rautiolan. Kuhdan maali jäi kamppailun voittomaaliksi.

– Toinen erä oli meiltä jumalattoman huono. Meille on tehty nyt paljon sellaisia maaleja, jotka lähtevät meidän virheestä ja harhasyötöstä, Suikkanen manasi.


HIFK sai vaihteeksi juhlia kotihallissa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Hodgmanin typerä jäähy kostautui

Päätöserässä Pelicans yritti saada kirivaihdetta silmään, mutta yksi kotijoukkueen lisämausteista otti tuolloin päärooliin. HIFK:n pelaajat – Erkki Rajamäki etunenässä – kuumensi koko ottelun sinnikkäästi lahtelaisten kanadalaishyökkääjä Justin Hodgmania, ja tämä missio palkittiin lopulta ennen päätöserän puoliväliä.

– Hodgmanilta todella typerä jäähy, eihän tuollaista voi ottaa. Siihen se meidän takaa-ajo sitten lopullisesti tyrehtyi, Suikkanen harmitteli.

Hodgman otti ensin kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä, jonka jälkeen hän kuumeni jälkitilanteesta siinä määrin, että suihkukomennus käytösrangaistuksen kera oli tosiasia.

Hodgmanin jäähyn lahtelaisjoukkue vielä kesti, mutta hetkeä myöhemmin tullut Joonas Jalvannin kaksiminuuttinen oli liikaa. Daniel Fernholm laukoi viivasta ja Mikael Granlund kruunasi iltansa ohjaamalla taululle 3-0-lukemat.

HIFK-maalilla varmasti pelanneen Mika Norjan unelma toisesta perättäisestä nollapelistä mureni kuitenkin vajaa kolme minuuttia myöhemmin, kun Matias Loppi viimeisteli kavennuksen ylivoimalla.

– Tietysti se on kiva välillä voittaakin kotiyleisön edessä. Täällä IFK:ssa tunnepuoli on todella isossa roolissa, ja sen kanssa toimiminen on välillä vaikeaa, Petri Matikainen pohti.

– Olen sanonut silloin, kun on tullut turpaankin, että töitä pitää tehdä, ja niin sanon nyt. Kolme pistettä on meille tärkeät tähän kohtaan ja niistä me nautitaan vielä neljä ja puoli minuuttia, ja sitten lähdetään eteenpäin, savonlinnalaislähtöinen Matikainen linjasi.

Joukkueet kohtaavat toisensa heti lauantaina uudestaan, kun HIFK matkustaa Pelicansin vieraaksi Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle